Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Executivul promite peste 3.400 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres și investiții în 3.000 de km de cale ferată în următorii 10 ani

autostrada - Inquam

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Planul Național de Investiții și Relansare Economică care va fi lansat azi de Guvern prevede, între altele, finalizarea în următorii 10 ani a peste 3.400 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, cu un cost total estimat de 35 miliarde de euro.

Pe lista proiectelor se află autostrada Sibiu – Pitești (Loturi 1, 4, 5), Craiova – Pitești, Autostrada Transilvania (Suplacu de Barcău – Borș), Sebeș -Turda, AO:Inelul de Sud București, Varianta de ocolire Bacău, precum și podul peste Dunăre de la Brăila, care însumează peste 407 km.

Planul include și conectarea cu autostrăzi a provinciilor istorice ale României și cu rețelele de transport pan-europene, prin demararea lucrărilor la aproximativ 3.000 de km de autostrăzi și drumuri expres în perioada: 2020 – 2030, cu un cost estimat de 31 miliarde euro ( fără precizarea sursei de finanțare): Sibiu – Pitești (Loturi 2, 3), Autostrada Transilvania: Nădășelu – Suplacu de Barcău, Autostrada Unirii: Tg. Mureș - Iași – Ungheni, A3: Ploiești – Comarnic – Brașov, A7: Ploiești– Suceava – Siret, AO: Inelul de Nord București; București – Alexandria – Craiova - Lugoj, Buzău/Focșani - Brăila – Galați, Măcin – Tulcea – Constanța; Transregio Gilău – Cluj N. – Apahida

Citiți și:

Calea ferată

În domeniul feroviar sunt vizate investiții în aproximativ 3.000 km de cale ferată, în perioada 2020 – 2030, cu un cost estimat de aproximativ 18 miliarde euro. 

Între acestea se numără finalizarea reabilitării liniei ferate pe traseul Frontieră-Curtici-Simeria, parte componentă a Coridorului IV pan-european, pentru circulația trenurilor cu o viteză maximă de 160 km/h, precum și proiecte noi de modernizare a căii ferate: Ploiești-Suceava-Dărmănești, București-Craiova-Timișoara-Arad, Suceava-Cluj Napoca, Buzău-Fetești, Port Constanța-Palas, Predeal-Brașov, Centura feroviară a Municipiului București, Cluj Napoca-Episcopia Bihor.

Documentul guvernamental include și proiectul pentru un tren metropolitan Nădășelu – Baciu – Cluj-Napoca – Apahida – Jucu – Bonțida.

Metrou

La metrou investițiile publice au în vedere dezvoltarea noilor magistrale și extinderea magistralelor existente: finalizare lucrări M5, lansare M6 – tronsonul Gara de Nord – 1 Mai – Aeroport Otopeni, M4 – tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu, extensie M2 Pipera – Petricani și Berceni – Linia de Centură Sud.

Un alt proiect menționat este metroul de la Cluj Napoca. Cluj Napoca - Magistrala: Gilău – Florești – Cluj-Napoca. 

În domeniul aerian sunt planificate investiții totale de 2,9 mld. euro: Extinderea și construirea de terminale pentru pasageri, cât și de zone cargo. Crearea de legături inter-modale între infrastructura aeriană, feroviară și rutieră. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din start ii o mare abureala. " 3400 km cu 35 de mld. " avand in vedere ca acum costul pe km ii la 18 mil. Majoritatea in zona de campie si dealuri joase. Vrei sa imi spui ca o sa scoata ei 10 mil pe km in zona de munte? Gargara cu apa rece inaintea alegerilor. Strategie trasa la indigo de la PSD : promite darea si marea cu 3-4 luni inainte de alegeri. Fac pariu cu oricine ca in urmatorii 10 ani poate , POATE, se mai fac 800 km . Si aia care se creapa si aluneca ca pana acum.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult