Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Planul de relansare a economiei: 330 de milioane de euro de la Guvern pentru start-up-uri și digitalizare

startup digital - Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Foto: Tom Merton/ Caia Image/ Profimedia

Ințiativele antreprenoriale ale studenților, digitalizarea IMM-urilor și educația digitală a angajaților din firmele mici și mijlocii vor fi susținute de Guvern prin acordarea de granturi, însumând 330 de milioane de euro, se arată în programul „Reclădim România” - Planul Național de Investiții și Relansare Economică, care va fi lansat azi în prezența președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban.

Astfel, studenții care vor înființa start-up-uri în domenii competitive și inovative vor putea accesa sume nerambursabile. Valoarea unui grant este de 40.000 euro pentru două locuri de muncă create, până la 100.000 euro pentru 5 locuri de muncă create. Domeniile de activitate sunt prevăzute în Strategia Națională de Competitivitate a României și în Strategia de Cercetare Dezvoltare Inovare. Bugetul alocat pentru acest proiect este de 150 milioane de euro.

Citiți și:

Planul intitulat „Reclădim România” prevede și acordarea de granturi pentru digitalizarea IMM-urilor. Valoarea unui grant este de 30.000 euro/proiect, până la 100.000 euro/proiect. Cheltuielile eligibile sunt pentru echipamente IT, automatizarea echipamentelor industriale, automatizarea fluxurilor tehnologice. Bugetul proeictului este de 150 milioane de euro.

Star-Tech Innovation, noul program Start – UP, are ca obiectiv finanțarea start-up-urilor inovative prin granturi de o valoare estimată la 42.000 euro. Numărul estimat de beneficiari este de aproximativ 7.000 de noi IMM-uri.

De asemenea, pentru finanțarea programelor de educație digitală a angajaților pentru IMM-uri vor fi acordate sume nerambursabile de 30.000 euro/proiect, până la 100.000 euro/proiect. Bugetul total - 30 milioane de. euro. 

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult