Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos
Un mare fâs a fost nominalizarea noului premier la Partid. Până și analiștii casei își întind creierii la maximum, încercând să găsească o logică în haosul izvorât din CEx. De unde mai ieri Liviu Dragnea despărțea definitiv Partidul de Securitate, acum le-a băgat moroiul în sufragerie. Amuzant e cum aproape toată conducerea PSD (au fost doar 4 abțineri!), ca un cârd de rațe bete, merge după șef, fiind în stare să-i aprobe și să-i susțină cu argumente orice enormitate, chiar și când se contrazice de la o zi la alta. În dansul ăsta bezmetic, în care Partidul, cu mic, cu mare, îl urmează pe cel care deține puterea, toți se mint între ei și împreună livrează minciuna către publicul larg. Doar când ies din rând și sunt excluși din Partid pentru lipsă de solidaritate, reușesc să deschidă ochii și să spună lucrurilor pe nume, vezi cum „s-a transformat” dl. Grindeanu.
Ca să nu mai fie dictatură, Liviu Dragnea a dat drumul la robinetul cu democrație. Au fost șase candidați, dar când să i se urce Partidului democrația la cap, dl. Dragnea a închis robinetul. Așa se face că cinci s-au retras și a ieșit cine trebuie.
Mihai Tudose este o propunere atât de bizară, încât șefii PSD par să urle din toți rărunchii la președintele Iohannis să le ia rucsacul cu pietre din spate.
Cu greu se putea găsi un personaj mai nepotrivit decât dl. Tudose care să ducă mai departe povestea cu securiști pe care Liviu Dragnea le-a înșirat-o colegilor lui timp de luni de zile și pe care au povestit-o seară de seară la televizor unui public speriat și halucinat. Omul nu e nici măcar acoperit, e descoperit de-a binelea, e suficient să te uiți la CV-ul său ca să-ți dai seama de afinitatea pentru servicii. Cu un doctorat de la Școala SRI și un laudatio de la Florian Coldea, Mihai Tudose pur și simplu nu are cum intra în galeria canonică a „băieților buni” în luptă cu Binomul, pictată pe catapeteasma PSD. Ca fapt divers, Mihai Tudose fusese rău pentru Guvernul Grindeanu 1. Atunci, Liviu Dragnea decisese să-i țină pe tușă pe toți pesediștii care aveau legătură „cu Sistemul”, printre care Mihai Tudose și Georgian Pop.
Să zicem însă că predicatorii Partidului îl vor extrage cumva pe Mihai Tudose de la foalele cazanului cu smoală și-l vor reevalua, așa cum le-a dat direcția chiar Liviu Dragnea. O fi fost, dar a fost dintre cei buni, de-ai noștri, patrioți...
Cum va răspunde însă Klaus Iohannis la acuzațiile de plagiat aduse dlui Tudose? Este furtul intelectual permis sau face parte din categoria criteriilor de integritate peste care șeful statului nu poate trece? Mihai Tudose a fost până azi un Robert Negoiță fără mari ambiții, un tip din eșalonul 3 al partidului, care s-a adaptat în permanență la moda de la masa numărul 1. Știți genul: își ia șeful pantofi cu ciucuri, își ia și el; își trage șeful un doctorat, își trage și el; dă șeful un ban pentru patalama, scoate și el. Liviu Dragnea spune că și Victor Ponta a fost acuzat de plagiat și a fost un premier bun. De bun ce a fost l-au dat afară din partid. Cu zero realizări în celebra evaluare a guvernării, ministrul Economiei pare opțiunea cea mai logică să devină premier.
În acest partid bezmetic, vom ajunge curând să-l considerăm pe ministrul Petre Daea ultimul monument viu de logică și înțelepciune.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Este straniu ca PSD-ul, asa comunistoid cum pare el, desi nu duce lipsa de oameni capabili, a putut promova doua mediocritati in functia de prim ministru.
Cum nici Dragnea si nici Johannis nu sunt nici niste idioti si nici novici in politica, este posibil ca cei doi lideri sa fi fost obligati sa faca aceste numiri. Vom vedea.
Vad din articolul d-lui Negrutiu ca a revenit marota stupida cu doctoratele plagiate. Oare cei care vitupereaza doctoratele plagiate chiar nu pricep ca buba nu este la cretinoizii care vor sa se impauneze cu astfel de "realizari", ci la profesorii coordonatori de doctorate care accepta plagiatul contra unui onorariu ?
Mai departe, daca legislatia care reglementeaza lucrarile de doctorat ar stipula in mod expres ca importanta lor rezida exclusiv in mediul academic, fara alte beneficii in afara lumii academice, poate ca vom avea mai putini amatori de plagiere de doctorat.
Oricum, ca tot se discuta despre un prag la legea abuzului in serviciu, constatam ca la doctorat s-a instituit deja un prag de plagiere de maxim 5%; cel putin asa au stabilit "expertii" care au evaluat lucrarea doamnei Kovesi....
Lasa-ma mandruto,
Lasa-ma sa mor
Cu mana la pupaza,
Si cu cucul gol
Nici o problemă în colaborarea cu Securitatea sau în regăsirea pe statele de plată ale acestei odioase instituții de represiune, care a distrus vieți și familii. Sereist să nu fii... În rest, toate bune.
-Pana si in partid s-au bagat securistii astia, Grindeanu a fost banuiala noastra, iar Tudose a confirmat!