Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Fâsâunea la rece a Partidului cu Securitatea

Mihai Tudose - CEx

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Un mare fâs a fost nominalizarea noului premier la Partid. Până și analiștii casei își întind creierii la maximum, încercând să găsească o logică în haosul izvorât din CEx. De unde mai ieri Liviu Dragnea despărțea definitiv Partidul de Securitate, acum le-a băgat moroiul în sufragerie. Amuzant e cum aproape toată conducerea PSD (au fost doar 4 abțineri!), ca un cârd de rațe bete, merge după șef, fiind în stare să-i aprobe și să-i susțină cu argumente orice enormitate, chiar și când se contrazice de la o zi la alta. În dansul ăsta bezmetic, în care Partidul, cu mic, cu mare, îl urmează pe cel care deține puterea, toți se mint între ei și împreună livrează minciuna către publicul larg. Doar când ies din rând și sunt excluși din Partid pentru lipsă de solidaritate, reușesc să deschidă ochii și să spună lucrurilor pe nume, vezi cum „s-a transformat” dl. Grindeanu.

Ca să nu mai fie dictatură, Liviu Dragnea a dat drumul la robinetul cu democrație. Au fost șase candidați, dar când să i se urce Partidului democrația la cap, dl. Dragnea a închis robinetul. Așa se face că cinci s-au retras și a ieșit cine trebuie.

Mihai Tudose este o propunere atât de bizară, încât șefii PSD par să urle din toți rărunchii la președintele Iohannis să le ia rucsacul cu pietre din spate.

Cu greu se putea găsi un personaj mai nepotrivit decât dl. Tudose care să ducă mai departe povestea cu securiști pe care Liviu Dragnea le-a înșirat-o colegilor lui timp de luni de zile și pe care au povestit-o seară de seară la televizor unui public speriat și halucinat. Omul nu e nici măcar acoperit, e descoperit de-a binelea, e suficient să te uiți la CV-ul său ca să-ți dai seama de afinitatea pentru servicii. Cu un doctorat de la Școala SRI și un laudatio de la Florian Coldea, Mihai Tudose pur și simplu nu are cum intra în galeria canonică a „băieților buni” în luptă cu Binomul, pictată pe catapeteasma PSD. Ca fapt divers, Mihai Tudose fusese rău pentru Guvernul Grindeanu 1. Atunci, Liviu Dragnea decisese să-i țină pe tușă pe toți pesediștii care aveau legătură „cu Sistemul”, printre care Mihai Tudose și Georgian Pop.

Să zicem însă că predicatorii Partidului îl vor extrage cumva pe Mihai Tudose de la foalele cazanului cu smoală și-l vor reevalua, așa cum le-a dat direcția chiar Liviu Dragnea. O fi fost, dar a fost dintre cei buni, de-ai noștri, patrioți...

Cum va răspunde însă Klaus Iohannis la acuzațiile de plagiat aduse dlui Tudose? Este furtul intelectual permis sau face parte din categoria criteriilor de integritate peste care șeful statului nu poate trece? Mihai Tudose a fost până azi un Robert Negoiță fără mari ambiții, un tip din eșalonul 3 al partidului, care s-a adaptat în permanență la moda de la masa numărul 1. Știți genul: își ia șeful pantofi cu ciucuri, își ia și el; își trage șeful un doctorat, își trage și el; dă șeful un ban pentru patalama, scoate și el. Liviu Dragnea spune că și Victor Ponta a fost acuzat de plagiat și a fost un premier bun. De bun ce a fost l-au dat afară din partid. Cu zero realizări în celebra evaluare a guvernării, ministrul Economiei pare opțiunea cea mai logică să devină premier.

În acest partid bezmetic, vom ajunge curând să-l considerăm pe ministrul Petre Daea ultimul monument viu de logică și înțelepciune. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tot ce vedem si auzim trebuie vazut cu ochii rusilor contra americani
  • Like 0
 • Cri check icon
  Dl. Negrutiu critica ( pe buna dreptate ) PSD-ul pentru numirea lui Tudose, insa trece cu gratie peste faptul ca Johannis i-a dat binecuvantarea, deci va fi si complice si co-responsabil in cazul in care noul premier va avea o prestatie la fel de stupida si neprofesionista precum Grindeanu.
  Este straniu ca PSD-ul, asa comunistoid cum pare el, desi nu duce lipsa de oameni capabili, a putut promova doua mediocritati in functia de prim ministru.
  Cum nici Dragnea si nici Johannis nu sunt nici niste idioti si nici novici in politica, este posibil ca cei doi lideri sa fi fost obligati sa faca aceste numiri. Vom vedea.
  Vad din articolul d-lui Negrutiu ca a revenit marota stupida cu doctoratele plagiate. Oare cei care vitupereaza doctoratele plagiate chiar nu pricep ca buba nu este la cretinoizii care vor sa se impauneze cu astfel de "realizari", ci la profesorii coordonatori de doctorate care accepta plagiatul contra unui onorariu ?
  Mai departe, daca legislatia care reglementeaza lucrarile de doctorat ar stipula in mod expres ca importanta lor rezida exclusiv in mediul academic, fara alte beneficii in afara lumii academice, poate ca vom avea mai putini amatori de plagiere de doctorat.
  Oricum, ca tot se discuta despre un prag la legea abuzului in serviciu, constatam ca la doctorat s-a instituit deja un prag de plagiere de maxim 5%; cel putin asa au stabilit "expertii" care au evaluat lucrarea doamnei Kovesi....
  • Like 0
 • Majoritatea nu poate intelege lantul reactiilor ce au generat particula Tudose . Aici ma aflu si eu nedurmerit, holbindu-ma la noul copil batrin al politicii dimbovitene. Precum un copil de 3 ani care a gasit o cochilie de melc , mor de curios, sa stiu cine scoate capul din cochilie, ori hoarda ( unii o numesc partid) ori securitatea ( unii il numesc sistem ) . Daca asa o fi , pai si hoarda si sistemul sunt vai de steaua lor . Cucu si cu pupaza ... Partea hazlie , cucul nu-si asuma paternitatea acestui Benjamin Button si pupaza tace ca proasta. Ca sa fie si cucul si pupaza multumite , BB-8 al nostru , are mai multe cheite pe care cucul si cu pupaza vor avea grija sa le rasuceasca in acelasi timp . Si atunci sa vezi fluieraturi si invirtituri pe BB si toti roamnii dupa el strigind:
  Lasa-ma mandruto,
  Lasa-ma sa mor
  Cu mana la pupaza,
  Si cu cucul gol
  • Like 0
 • Dragnea urmareste sa bagatelizeze functie de premier: sa devina un simplu slujbas numit si demis de partid dupa cat este de respectuos si mai ales obedient. Dar de ce a ales o persoana cu fata de macelar si acuzatii de plagiat ? Poate decat sa ne demonstreze ca nu-i pasa de noi si face ce vrea muschii lui!
  • Like 0
 • Si uite-asa la urmatoarele alegeri lumea isi va aminti tot de maririle de salarii si pensii si nu de investitiile si de autostrazile care tot nu se vor face si-i vor vota tot pe astia.
  • Like 0
 • Privitor la presupusele legături ale nominalizatului cu SRI, e de subliniat ceva: cu toate că avem un parlament, o clasă de înstăriți și, în general, un eșichier politic contaminate cu turnători ai fostei Securități și cu securiști get-beget, grija turbată a politicienilor români e ca nu cumva cutare sau cutărică să fie sereist „sub acoperire”.

  Nici o problemă în colaborarea cu Securitatea sau în regăsirea pe statele de plată ale acestei odioase instituții de represiune, care a distrus vieți și familii. Sereist să nu fii... În rest, toate bune.
  • Like 1
 • Una dintre problemele lui Dragnea si ale PSD-ului versiunea Dragnea, este probabil ca nu aveau un control "suficient" asupra serviciilor... Asa ca "s-a" decis o schimbare de macaz... SRI la guvernare, macar acum e pe fata! Si se va vedea foarte curand daca Tudose si ai lui sunt dintre cei "buni" sau dintre cei "rai"... lotta continua!
  • Like 0
 • Esecul guvernarii este garantat, deoarece promisiunile fara acoperire trebuiesc acoperite cumva, poftiti de serviti asa scenariu: Povestea de succes a lui Grindeanu am urmarit-o. Acum intram in al doilea episod al telenovelei. Probabil peste 6 luni iar va fi (re)evaluare. Si spre deosebire de prima serie, aici sunt toate ingredientele sa fie acuzat Binomul, Iohanis etc de neimplinirile programului de guvernare si bunastarii romanilor pe care o aduce acesta pe aripile sale.
  -Pana si in partid s-au bagat securistii astia, Grindeanu a fost banuiala noastra, iar Tudose a confirmat!
  • Like 0
  • @ Valeriu Uşurelu
   sigur ca o sa fie reevaluare, imediat ce se modifica legea si au voie condamnatii penal sa ocupe functia de prim-ministru
   • Like 1
 • check icon
  NU, NU MERITĂM! Să ne fie rău adică ...
  • Like 0
 • Johannis nu a vrut sa ia de pe masa romanilor adevărați ( votanți ai partidului bolșevic ) mierea și laptele livrat așa cum a promis in campanie , partidul scursurilor democrație .
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult