Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

FintechOS primește o finanțare de 60 milioane de dolari pentru a face modernizarea sistemelor de tip core mai accesibilă pentru industria serviciilor financiare

FintechOS

În imagine, Teodor Blidăruș (stânga) și Sergiu Neguț

FintechOS, o platformă de top de management end-to-end al produselor financiare, a anunțat joi finalizarea cu succes a unei runde de investiții Serie B+ în valoare de 60 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei. Runda de finanțare a fost condusă de Molten Ventures, Cipio Partners și BlackRock, alături de investitorii existenți EarlyBird VC, OTB VC și Gapminder VC.

Noua rundă de finanțare consolidează poziția de lider de piață a FintechOS și vine în contextul în care compania a înregistrat o creștere anuală de 40% și una de 170% a marjelor operaționale. Compania condusă de Teodor Bliđăruș și Sergiu Neguț este în curs de a atinge pragul de rentabilitate în 2024, menționează  aceeași sursă. 

„Obținerea acestei investiții este o dovadă a încrederii pe care investitorii noștri o au în viziunea și modul nostru de implementare. Creșterea noastră rapidă și progresele operaționale reflectă cererea pentru soluțiile noastre de management al produselor financiare de ultimă generație. Revoluționăm industria serviciilor financiare prin furnizarea de tehnologie care permite modernizarea sistemelor core și stimulează inovația”, a declarat Teodor Blidăruș, cofondator și CEO al FintechOS. 

Creștere de peste 300% de la ultima rundă de investiții

De la ultima sa rundă de investiții din 2021, FintechOS a înregistrat o creștere de peste 300% a veniturilor, atrăgând clienți cheie precum Société Générale, Admiral, Benenden Health, Avant Money și Vibrant Credit Union în sectoarele bancar și de asigurări din SUA, Marea Britanie, Europa continentală și zona Asia-Pacific (APAC).

Cele mai importante piețe pentru FintechOS sunt Marea Britanie, Europa continentală și SUA.

În 2024, FintechOS a primit recunoașterea unor analiști de top din industrie - precum Gartner și Celent - ca furnizor reprezentativ în domeniul tehnologiei de bază pentru bănci, împrumuturi și asigurări. În mod particular, FintechOS este singurul furnizor din lume care a obținut această distincție în diferite verticale ale serviciilor financiare.

În România, în ultimii cinci ani, FintechOS a lucrat, printre alte companii, cu BRD – Groupe Société Générale, CEC Bank, Banca Transilvania și OMNIASIG Vienna Insurance Group.

„România și toată Europa de Sud-Est au un potențial enorm. Instituțiile financiare din această regiune au nevoie de furnizori de tehnologie care să le ajute în modernizarea sistemelor de tip core banking, pentru a dezvolta produse financiare competitive, a reduce costurile și a atrage și loializa mai mulți clienți. Avem în plan să alocăm fonduri pentru a sprijini clienții din România și din regiune să migreze către ultima versiune a platformei, FintechOS 24, recunoscută de analiști de top din industrie, inclusiv Celent și Gartner”, a explicat Teodor Blidăruș.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult