Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

FintechOS primește o finanțare de 60 milioane de dolari pentru a face modernizarea sistemelor de tip core mai accesibilă pentru industria serviciilor financiare

FintechOS

În imagine, Teodor Blidăruș (stânga) și Sergiu Neguț

FintechOS, o platformă de top de management end-to-end al produselor financiare, a anunțat joi finalizarea cu succes a unei runde de investiții Serie B+ în valoare de 60 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei. Runda de finanțare a fost condusă de Molten Ventures, Cipio Partners și BlackRock, alături de investitorii existenți EarlyBird VC, OTB VC și Gapminder VC.

Noua rundă de finanțare consolidează poziția de lider de piață a FintechOS și vine în contextul în care compania a înregistrat o creștere anuală de 40% și una de 170% a marjelor operaționale. Compania condusă de Teodor Bliđăruș și Sergiu Neguț este în curs de a atinge pragul de rentabilitate în 2024, menționează  aceeași sursă. 

„Obținerea acestei investiții este o dovadă a încrederii pe care investitorii noștri o au în viziunea și modul nostru de implementare. Creșterea noastră rapidă și progresele operaționale reflectă cererea pentru soluțiile noastre de management al produselor financiare de ultimă generație. Revoluționăm industria serviciilor financiare prin furnizarea de tehnologie care permite modernizarea sistemelor core și stimulează inovația”, a declarat Teodor Blidăruș, cofondator și CEO al FintechOS. 

Creștere de peste 300% de la ultima rundă de investiții

De la ultima sa rundă de investiții din 2021, FintechOS a înregistrat o creștere de peste 300% a veniturilor, atrăgând clienți cheie precum Société Générale, Admiral, Benenden Health, Avant Money și Vibrant Credit Union în sectoarele bancar și de asigurări din SUA, Marea Britanie, Europa continentală și zona Asia-Pacific (APAC).

Cele mai importante piețe pentru FintechOS sunt Marea Britanie, Europa continentală și SUA.

În 2024, FintechOS a primit recunoașterea unor analiști de top din industrie - precum Gartner și Celent - ca furnizor reprezentativ în domeniul tehnologiei de bază pentru bănci, împrumuturi și asigurări. În mod particular, FintechOS este singurul furnizor din lume care a obținut această distincție în diferite verticale ale serviciilor financiare.

În România, în ultimii cinci ani, FintechOS a lucrat, printre alte companii, cu BRD – Groupe Société Générale, CEC Bank, Banca Transilvania și OMNIASIG Vienna Insurance Group.

„România și toată Europa de Sud-Est au un potențial enorm. Instituțiile financiare din această regiune au nevoie de furnizori de tehnologie care să le ajute în modernizarea sistemelor de tip core banking, pentru a dezvolta produse financiare competitive, a reduce costurile și a atrage și loializa mai mulți clienți. Avem în plan să alocăm fonduri pentru a sprijini clienții din România și din regiune să migreze către ultima versiune a platformei, FintechOS 24, recunoscută de analiști de top din industrie, inclusiv Celent și Gartner”, a explicat Teodor Blidăruș.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult