Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Firea: „Dacă aş fi propus şi bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti pe lista de la Consiliul General, cu siguranţă adversarii mei ar fi spus că plâng prea tare noaptea, că nu vor să mănânce lapte de la sânul mamei, că nu ţin bine suzeta, că pampersul este prea ud”

Candidații PSD

Gabriela Firea a reacționat după criticile primite pentru lista consilierilor locali ai PSD la Capitală, între care se numără Petre Roman, Cornel Dinu, Mitică Dragomir și Anghel Iordănescu. Edilul spune că adversarii săi politici ar fi găsit orice motiv să o conteste, chiar și în cazul în care ar fi propus şi bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti pe lista de la CGMB, despre care s-ar fi reproșat că „plâng prea tare noaptea”.

Edilul Capitalei vede „un lucru foarte urât” în faptul că lui Petre Roman i s-a reproşat vârsta pe care o are.

„Să îi reproşezi domnului Petre Roman vârsta şi să spui că nu mai poate să ia decizii bune pentru bucureşteni din cauza vârstei este ceva foarte urât. În Consiliul General avem foarte mulţi tineri şi persoane de vârstă medie şi persoane care au trecut la o anumită vârstă. Altceva ce se poate reproşa? Este condamnat? Este în puşcărie? Uitaţi-vă la listele celorlalte partide. Deocamdată Justiţia îşi face datoria şi este bine să se întâmple aşa ceva. Nu avem în niciun caz o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Sunt persoane cărora nu li s-a îngrădit dreptul de a alege şi de a fi aleşi. Nu îmi pătează nimeni imaginea, pentru că românii mă ştiu aşa cum sunt şi ştiu că nu am făcut nimic ilegal sau imoral, astfel încât imaginea mea să fie pătată. Dacă aş fi propus şi bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti pe lista de la Consiliul General, cu siguranţă adversarii mei ar fi spus că plâng prea tare noaptea, că nu vor să mănânce lapte de la sânul mamei şi că trebuie să li se dea biberon, că nu ţin bine suzeta, că pampersul este prea ud", a spus Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Primarul Capitalei a adăugat că s-a consultat cu membrii PSD din organizaţia pe care o conduce atunci când a făcut lista candidaţilor la Consiliul General, iar Marcel Ciolacu a dat mână liberă tuturor preşedinţilor de organizaţii pentru a decide în comun listele. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asa este, lui p.r. nu trebuie sa i se reproseze ca este batran, de altfel nu este singurul, majoritatea sunt, ci ca este un tradator de neam, care, oricum, nu este al lui, un vanzator de tara,nu este a lui, un distrugator al economiei unei tari, Romania, care nu este a lui. Locul lui, al lui iliescu, a intreguui fsn, psd de mai tarziu, este la zidul de la Targoviste cu plutonul de executie pregatit sa-si faca treaba.
  • Like 0
 • Nume check icon
  Strategia clasica PSD prin care propune persoane publice care au "lipici" la electoratul lor, care voteaza emotional nu rational, dar care atentie, totusi merg la vot fata de simpatizatii dreptei care nu au o constanta in a merge la vot.
  Singura problema aici este daca nehotaratii si electoratul care a migrat de la PSD la PNL va fi influentat de notorietatea candidatilor PSD.
  • Like 1
 • In cazul unora dintre propusi adevarat, pemparsii sunt prea uzi. In rest, daca n-ar fi de plansar fi de tot rasul. Niste indivizi, cu bani, dar fomisti de felul lor..


  Adevarat, unii pempersi sunt prea uzi.. Daca nu ar fi tragic ar fi de tot rasul. Niste pomanagii. O voe lasa sa-si faca mendrele. Nu este cazul de competente in administratie.

  • Like 2
 • Este evident ca adversarii dinsei asta ar fi spus, si pe buna dreptate! In primul rind, da, bebelusii pling, etc., etc. In al doilea rind numai un cretin ar putea sa propuna bebelusi drept consilieri. D-na Firea a demonstrat astfel, din nou, cita prostie zace in mintea dinsei.
  • Like 6
  • @ Dan Plesoianu
   Dan check icon
   Multa ,,multa prostie ,,zace-n capul lui fii rea !!! A demonstrat ptr a ,nu stiu de cate ori ,ca ;
   --In psd ,sunt ,politicieni de tot rasul si incepem cu vanghelie , dancila , dreacnea,, badalau , serbet nicolae , nicoriciul ,,cirodache ,,,etc etc,,Cum naiba ,,, a tunat si a dunat !!
   • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult