Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Fosta prezentatoare TV Sanda Nicola a anunțat că face pasul spre politică: s-a alăturat mișcării “România renaşte” care-l susține pe Mircea Geoană la Preşedinție

Sanda Nicola

Fosta jurnalistă Sanda Nicola s-a alăturat Mișcării „România Renaște”, potrivit unui comunicat de presă al ONG-ului care susține candidatura independentă la președinție a lui Mircea Geoană.

Nicola spune că dorește să contribuie cu experiența sa la un „nou proiect de țară” într-un context istoric complex, propunându-și să ajute la refacerea identității naționale, atât în țară, cât și în diaspora.

Fosta jurnalistă afirmă că neîncrederea oamenilor vine din lipsa unui plan clar pentru viitor și subliniază că Mircea Geoană este, în opinia sa, cel mai pregătit candidat la alegerile prezidențiale, preocupat de racordarea României la marile teme internaționale.

„M-am alăturat Mișcării „România Renaște” pentru că îmi doresc să contribui cu experiența mea la un nou proiect de țară, atât de necesar României în acest context istoric complicat. Neîncrederea oamenilor într-un viitor mai bun vine din faptul că suntem într-o tranziție continuă, dar fără un orizont clar și un plan pentru a ajunge la destinație. Vreau să ajut la refacerea unei noi identități a comunității noastre de limbă și credință din țară, și de peste granițe. Mircea Geoană este de departe cel mai pregătit candidat la aceste alegeri prezidențiale. Este singurul preocupat de racordarea României la marile teme de dezbatere ale momentului în spațiul internațional. În vremuri incerte și într-o competiție globală foarte acerbă pentru resurse și pentru forță de muncă, eu am toată încrederea că Mircea Geoană ne poate reprezenta cel mai bine interesele, la orice nivel”, spune Sanda Nicola.

Sanda Nicola este în prezent asistent universitar, cercetător și doctor în Științe la Universitatea din Liège, Belgia, și publică în reviste științifice internaționale articole despre reziliența teritorială și tranziția la economia verde în zone postindustriale din Europa.

Nicola este autoarea volumului autobiografic „Carte de identitate”, apărut la editura Storia Books în 2018.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Când aud de Geoană nu pot decât să rememorez scena în care acest individ se bucura ca prostul că a fost ales președinte. Bucurie de scurtă durată... Scena aia nu pot să mi-o scot din cap, pentru că arată ce fel de om e Geoană: pentru el a fi președinte e ca și cum l-ar apuca pe Dumnezeu de picior. Priviți câta crucea își face și expresia feței imediat după... Dacă am fost vreodată de acord cu Iliescu, a fost numai când l-a numit pe Geoană “prostănac”.
    https://www.youtube.com/watch?v=mjnOsHqyEkc
    Cine va câștiga alegerile pentru președinția României ar trebui să fie sobru/trist, pentru că va avea un mandat greu, înfiorător de greu.
    • Like 0
  • Daniel00 check icon
    Care dintre toti candidatii la presedintie ar sti cel mai bine, cum sa gestioneze acel razboi de la granita cu Romania?
    • Like 0
    • @ Daniel00
      Din pacate ,, soarta si rezolvarea Pacii acestui razboi NU DEPINDE DE CE SPUNE PRESEDINTELE ROMANIEII !!!! Vocea noastra este ,,foarte slab auzita acolo unde trebuie ,Asa ca nu va imbatati cu apa tulbure !! Domnul gioana este foarte mic pentru un Razboi atat ,de mare !
      • Like 0
  • Romania este intr-o stare de letargie, este o tara blocata, o tara in care nimic nu mai e viu, in care nimic nu mai vibreaza. Romania nu mai are viata. Sufocata de coruptie si delasare si incompetenta Romania se afla pe butuci. Dupa 34 de ani totul a esuat. Alegerile nu vor aduce schimbari in viata tarii, vor fi continuate aceleasi idei, se va merge pe acelasi drum.

    Economie, politica, educatie, sanatate, justitie, politie, alte autoritati, coruptie toate vor fi ca si pana acum. Nu stiu care ar fi solutia salvatoare pentru ca problemele sunt grave, adanci si raspandite peste tot.

    E o leahamite generala. Chiar si aici pe site, articolele sunt mai mult din zona de dezvoltare personala sau abordeaza subiecte pe teme de psihologie, design interior, business si finante personale, mediu si reciclare, alte povesti si povestiri ale celor care scriu articolele. Ceea ce-i foarte bine, dar cu restul temelor ce facem?

    Nici comentatorii nu se prea mai inghesuie. Din doua motive (afara de cel din lipsa de timp): 1- ca nu prea ai ce sa spui cand esti sfatuit sa-ti alegi cuvertura turcoaz pentru ca te ajuta sa te relaxezi, si 2 – ca exista acea leahamite de care spuneam mai sus. E o epuizare a subiectului, e o plictiseala, e o neputinta, e in zadar. Nu poti sa tot iti dai cu parerea ajungand mereu la aceleasi concluzii: coruptie, nepotism, prostie cu carul. Asta-i viata reala din tara.

    Romania e o tara trista, pusa la pamant de clica politica si de anturajul acesteia. N-am vazut nicaieri o tara mai suferinda. Toata lumea are diverse probleme pe economie, finante etc., nu e totul perfect nicaieri, dar ca-n Romania nu e niciunde. Exceptand Bulgaria. Noroc cu Bulgaria ca ne insoteste in toate clasamentele. Suntem noi si cu ei, cot la cot. Se stie: in cele bune suntem ultimii, in cele proaste suntem primii. Dumnezeu a inventat Bulgaria ca sa nu fim singuri, sa avem cu cine ne juca, cu cine sa ne tinem de mana si cu cine sa stam in banca. Va amintiti primul an de studii de la fiecare etapa? Clasa I, clasa IX: intrebarea cu cine stau in banca? Cu cine sa ma imprietenesc repede, din prima zi de scoala ca apoi sa stam impreuna in banca?

    Dupa parerea mea Romania nu mai are mult pana ajunge in varful dealului dezastrului absolut. Odata ajunsa acolo o va lua in jos si nu stiu ce o va mai putea opri. Tara se afla intr-o situatie atat de complicata incat daca nu se vine cu proiecte mari, uriase, cu desfasurari de forte impresionante care sa refaca lucrurile sticate, nu isi va mai reveni niciodata. Avem nevoie de armate de oameni bine calificati si bine intentionati care sa repare lucrurile. Ca in filme cand personajul principal (eroul) salveaza situatia, iar in jur apar o suta de masini, elicoptere, ambulante, pompieri, primarul, guvernatorul si secretarul de stat care-si ofera ajutorul si expertiza. Avem nevoie de personaje principale pozitive, avem nevoie de eroi. Fiecare tara democratica si dezvoltata a avut la momentul sau un erou.

    A ne culca pe o ureche si a ne spune ca dracu nu-i chiar asa de negru mi se pare o mare greseala.

    Unul din 5 romani nu isi permite sa manance carne!
    Pe la Suceava cineva isi otraveste padurea cu buna-stiinta in scop de lacomie si afaceri veroase.
    Iohannis vrea sa fie senator si modifica o lege pe ultima suta de metri.
    Mario Iorgulescu scapa de condamnarea de 14 ani.
    Procesul lui Vlad Pascu sufera o noua amanare.
    Dosarul Revolutiei retrimis la Parchet.
    118 copii au fost intoxicati la scoala dupa ce au mancat o masa calda din programul de rasunet national: o masa sanatoasa.
    9 nou-nascuti la Maternitatea Giulesti, cu infectii nosocomiale.
    Problema drogurilor, 7 lei doza. Consumul din ce in ce mai mare incepand cu 9-10 ani.
    „Are zeci de milioane de euro și un avion privat, dar merge cu metroul și autobuzul în București
    Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, cu o avere estimată la 30 de milioane de euro, folosește transportul în comun când ajuge în București”. – digisport.ro

    Wow! 30 de milioane de euro?! Cred c-a muncit mult si are si bani sa manance carne zilnic. Bravo lui!

    Si astea sunt stirile din ultimele 48 de ore. Maine cine stie ce mai aflam.

    „40% dintre gospodării au înregistrat o scădere a veniturilor comparativ cu 2021, în timp ce cheltuielile au crescut pentru 98% dintre familii; una din 10 familii din România nu și-a putut permite să își încălzească locuințele în mod corespunzător în 2021 și aproape una din cinci nu și-a putut permite o masă hrănitoare;

    La nivelul Uniunii Europene, aproape jumătate din nașterile la mame sub 15 ani (45%) se înregistrează în România; 32% dintre mamele minore (anchetă Salvați Copiii) au menționat că și propriile lor mame aveau sub 18 ani la data primei nașteri;

    Majoritatea covârșitoare a cazurilor de depresie aflate în terapie în centrele Salvați Copiii România s-au înregistrat în rândul copiilor din grupa de vârstă 11 – 14 ani și al adolescenților (15 – 18 ani), respectiv 32% și 54% din cazuri;

    Conform estimărilor, per total 184.000 de copii sunt total lipsiți de îngrijirea directă a părinților, având fie ambii părinți, fie părintele unic susținător al familiei plecat la muncă în străinătate (iunie 2021-iunie 2022);

    Peste jumătate dintre copiii români (55,1%) își doresc să plece din țară și să se stabilească peste granițe, în vreme ce o treime dintre aceștia și-ar dori să-și continue studiile în străinătate;

    Asistăm la o creștere semnificativă a cazurilor de mortalitate maternă (de la 18 în 2018 și 20 în 2019, la 32 de cazuri în 2020 și 51 de cazuri în 2021.

    Persistă fenomenul neparticipării școlare în raport cu populația școlară - 286.150 de copii între 7 și 17 ani erau în afara școlii la 1 ianuarie 2021, din totalul de aprox. 2.500.000 de copii de vârstă școlară. - https://www.salvaticopiii.ro/sites/ro/files/2023-11/radiografie-starea-copilului-in-romania.pdf

    Si date mai recente:
    „Un sfert dintre copiii și tinerii României nu sunt la școală. La țară, un copil din trei a abandonat școala.

    700.000 dintre copiii și tinerii din România care au între 3 și 23 de ani nu sunt în cataloagele niciunei grădinițe, școli, vreunui liceu sau facultăți. Asta înseamnă că un sfert dintre ei nu urmează nicio formă de învățământ din țară. Niciun oficial nu știe unde sunt și ce fac ei.

    Însă datele Ministerului Educației arată că situația este chiar mai gravă:
    În raportul privind starea învățământului preuniversitar în anul școlar 2022-2023, Ministerul Educației scrie că „rata brută de cuprindere școlară în toate nivelurile de învățământ (de la învățământul preșcolar la cel superior), ca raport din populația în vârstă de 3-23 de ani, a fost de 76%, valoare mai mică în raport cu anul școlar anterior”. Cu alte cuvinte, aproape un sfert dintre copiii și tinerii din România care ar trebui să meargă la școală erau în afara sistemului educațional.

    Profesorul de istorie Marcel Bartic, organizatorul unor programe remediale pentru elevii cu pierderi școlare, apreciază că cel puțin 200.000 de copii au abandonat școala numai în câteva generații și nimeni nu știe ce fac și unde sunt.

    „Anul acesta s-au făcut niște comparații între copii înscriși (n.r. la școală) în 2012 și cei care au finalizat opt clase. În 2012, erau vreo 200.000. Au mai ajuns în clasa a opta vreo 160.000. Așadar, un număr de 40.000 de copii lipsă. Același lucru se întâmplă și cu copiii din ciclul liceal”, spune profesorul Marcel Bartic, care, ani la rând, a predat în sate devaforizate din nordul Moldovei.

    Marcel Bartic mai spune că a încercat să afle date oficiale despre copiii care au abandonat școala: „Nu am găsit nicăieri, deși directorii școlilor, inspectoratele au obligația de a urmări, de a căuta cauzele, de a încerca să înțeleagă de ce nu mai vin copiii aceia la școală.”

    Iar abandonul școlar, adaugă el, duce la sărăcie și, posibil, la infracționalitate. Dar și la împovărarea bugetului peste ani, cu noi costuri sociale.

    Ministerul Educației știe, după cum arată în rapoartele întocmite, că numai într-un an școlar, 2021-2022, peste 18.000 de copii au părăsit ciclul primar sau gimnazial.
    De departe, abandonul școlar cel mai mare e în mediul rural.
    Un sfert dintre tinerii de aici au abandonat școala”. - https://romania.europalibera.org/a/un-sfert-dintre-copiii-si-tinerii-romaniei-nu-sunt-la-scoala-la-tara-unul-din-trei-copii-a-abandonat-scoala/33097970.html?utm_source=onesignal&utm_medium=pn-msg&utm_campaign=2024-09-08-

    „Unde au dispărut 70.000 de elevi? Acum 12 ani, aproape 190.000 de copii intrau în clasa I. Astăzi, doar 120.000 au ajuns la Bacalaureat” - https://romania.europalibera.org/a/bacalaureat-2024-abandon-scolar/33018888.html

    Mie mi se pare subiectul cel mai grav si cel mai greu din Romania: starea copilului, a tinerilor. Si multe cifre din presa pe diferite subiecte sunt din statistica oferita de autoritati. Adica la autoritati nu ajunge decat un numar mic de cazuri si situatii, autoritatile nu vor sa-si bata capul si resping, ocolesc, se fac ca le ploua. Realitatea e mult mai dureroasa.

    Toate problemele sociale pe categoria de varsta 0- 25 de ani decurg din starea economiei, a finantelor la nivel de familie, a culturii, a educatiei, a accesului la sistemul sanitar pentru ca totul se leaga, totul e intr-o conexiune.

    Ce fac autoritatile, partidele, candidatii? Vorbesc mult, prost si fara rost.
    • Like 6
    • @ Daniela Damian
      Va felicit pentru ideile adevratae expuse ,dar trebuie sa completez si despre problemele pensionarilkor aparute dupa marea recalculare a pensiilor !
      --NU este nici o diferenta intre cel care NU a lucrat de loc si cel care are stagiul minim de cotizare !!! Sin se lauda ca,,incurajeaza Munca !! Sac !!!Apoi sa nu uitam ca multi pensionari -i ajuta pe cei tineri cu bani ,caci altfel nu se pot face fata scumpirlor in lant ,mai ales la legume-fructe ,datorita secetei severe !
      Problema alegerilor este foarte importanta ,sa avem un Presedinte care sa-i suervizeze sa nu mai faca greseli si gafe politice fara numar , Toate aceste greseli se vor taxa de catre ,,extremistii ,aur-lacii ,sosokarii etc,,
      --Este trist ca nici un Partd serios NU au prezentat un Program de guvernare in care sa fie expuse problemele vitale ale societatii inclusiv seceta severa care este peste noi !!!Sa faca un program clar in acest sens ,In unele locuri inundatii iar la altii seceta !! Chiar si acolo in zonele inundate ,pana acum a fost seceta ,Deci apa ,a venit a stres totul si iar seceta ,In loc sa se faca baraje si diguri de protectie etc..
      • Like 0
    • @ Daniela Damian
      Francisc check icon
      Totuși, ce e de făcut, stimată doamnă?

      De unde să luăm „armate de oameni bine pregătiți și bine intenționați care să repare lucrurile”, când acest tip de cetățeni e pe cale de dispariție și cei puțini care mai sunt nu au sorți de izbândă în fața mojiciei aleșilor...

      Guvernanții și-au aranjat din timp ploile, în așa fel încât poporenii să trăiască cu impresia că e mai bine cu răul mai mic. „Partidele” pe care le tot votăm de trei decenii nu sunt altceva decât niște grupuri de interese (în Italia li se spune Mafie!) care se sprijină unele pe altele cu girul populimii. Își schimbă periodic locurile între ele clamând nevoia de schimbare, fără să aibă nici o clipă intenția de a schimba ceva.

      Suita de știri pe care ați enumerat-o în comentariul dumneavoastră ar trebui să pună pe gânduri societatea românească. Nu se întâmplă...

      E inutil să ne întrebăm ce fac autoritățile, partidele, candidații când acceptăm fără crâcneală vorbele lor mincinoase. „Democrația” se bazează pe majoritate. Vorba aia, unde-s mulți puterea crește. Iar pe la noi sunt mai mulți grăitori de vorbe decât autori de fapte.

      Să trecem, așadar, de la fapte la vorbe!


      • Like 1
    • @ Francisc
      Regi si regine, oameni politici, sefi de guverne, judecatori fiecare a avut un impact decisiv si pozitiv asupra destinului, a drumului pe care mergea tara lor. Fiecare natie libera, prospera si democratica a avut in istorie niste oameni de bine care i-au luminat calea, care au ridicat-o din mizerie. Stim cat de complicata si complexa este isoria lumii, cat de zbuciumata si plina de lupte. Pornind din trecutul mai indepartat si pana in zilele noastre toate aceste natii cu istorii agitate, cu suisuri si coborasuri, au avut oameni care le-au iubit (da, chiar asa, le-au iubit) si au facut totul ca ele sa se afirme in lume, sa devina natiuni marete.

      De la Elisabeta I a Angliei, la Elisabeta a II-a Angliei, la George Washington, Bismarck, Churchill, Charles de Gaulles, Franklin Delano Roosevelt, Gandhi, Margaret Thatcher, Giovanni Falcone, Paolo Borsellino, Martin Luther, Lech Walesa, Vaclav Havel etc, etc. toti au avut contributii importante, decisive chiar, in depasirea problemelor momentului si constructia societatii viitoare. Unii au platit cu viata, in schimb au reusit prin puterea exemplului sa miste lucrurile in directia buna, sa schimbe cursul istoriei.

      Romania nu a dat pe nimeni timp de 34 de ani. Nimeni nu a marcat aceasta perioada, nimeni nu s-a remarcat, nimeni nu a luptat cu adevarat pentru adevar, dreptate, combaterea coruptiei.

      Dupa 34 de ani dosarul Revolutiei este plimbat incolo si incoa, amanat, tergiversat. Cu o rupere violenta de comunism, in Romania au murit totusi 1166 de oameni. Nimeni nu stie ce s-a intamplat, nimeni nu a dovedit adevarul. Ma gandesc la cei care si-au pierdut copiii atunci. Sa fii parinte si sa-ti moara copilul impuscat pe strada, sa nu poti sa afli ce s-a intamplat, e cumplit. In schimb pe umerii eroilor s-au cocotat snapanii, jegurile profitoare care cu certificatul de revolutionar in buzunar (multi nici nu participasera la revolutie, oricum nu de partea cetatenilor din strada) au cautat sa obtina foloase. Chiar de la inceput Romania a luat-o pe calea coruptiei si nimic n-a mai oprit-o de atunci si pana in prezent.

      E trist ca dupa 34 de ani de politica nu s-a remarcat cineva ca fiind capabil sa faca lucruri marete pentru tara asta.

      Aceleasi liste de candidati, acelasi tip de personaj, aceleasi idei, aceleasi stereotipuri, aceeasi gargara. Imi pare rau sa va spun ca nu cred ca societatea romaneasca mai poate face schimbari majore. Cand vorbim cu rude, cu prieteni toata lumea e de acord ca multe lucruri rele se intampla, dar nimeni nu ar vrea sa faca nimic pentru a le schimba. Si chiar asa, ce sa faci? Sa iesi in piata sa strigi? Si ce daca? Poti sa strigi cat vrei daca ai autorizatie de la primarie si strigi in locul stabilit, intre orele stabilite. E democratie, nu? Atunci stai si striga. Ce vrei mai mult de atat? N-o sa mai fie ales Marcel presedinte? Ei, na. Bineinteles ca va fi. Un covrigar presedinte. E ceva demn de secolul XXI.

      Daca nu, Geoana vine tare din urma. Pe turnanta se afla ostasul Nicu Ciuca. Ce vreti mai mult?

      Ostasul Nicu Ciuca care a luptat imaginar in Nassiriya. Armata NATO romana a inventat un post de mare comandant de osti si l-a plasat pe Nicu in postura de mare erou. Ce naiba sa mai zica si NATO? Cred ca au ras cu lacrimi, si-au facut cateva cruci (mai putin Turcia) si apoi au spus un „Doamne apara-ne si ne pazeste” (mai putin Turcia). Ma gandesc de ce ne miram ca nu suntem iubiti prin lume.

      „În ceea ce privește spusele lui Roberto Cremene [general italian], care a spus că Nicolae Ciucă a refuzat să vină în sprijinul polițiștilor militari care se luptau în Nassiriya și care erau prinși într-o ambuscadă, liderul PNL spune că „el nu avea de unde să știe care sunt regulile de angajare și cum se desfășoară misiunea”, a transmis Euronews”. - https://romania.europalibera.org/a/nicolae-ciuca-irak-recorder/33107224.html

      „Bătălia de la Nassiriya, în varianta relatată de Ciucă: „Trebuia să anihilăm inamicul cucerind teritoriul metru cu metru”. Ce spun generalii italieni”. - https://www.libertatea.ro/stiri/batalia-de-la-nassiriya-in-varianta-relatata-de-ciuca-trebuia-sa-anihilam-inamicul-cucerind-teritoriul-metru-cu-metru-5010391

      Il si vad pe Ciuca tarandu-se metru cu metru prin praful irakian. Uneori ma intreb daca oamenii astia sunt sanatosi la cap.
      Nu stiu cum e posibil sa faci asa ceva. Totul e compromis, inclusiv armata.

      Ce a patit ziarista Emilia Sercan, n-are rost sa mai vorbim. Ce mecanism de defaimare s-a pus in miscare, felul in care politia, Parchetul nu i-au dat nicio atentie, toti executand ordine venite de sus, felul in care i-au terfelit numele si viata, seamana putin cu dictatura si practicile din Rusia. Pe mine m-au speriat. Si toate astea de ce? Pentru ca a demonstrat ca doctoratul lui Nicu e luat pe un plagiat. Ei si ce? Ce daca? Nu mai poate ostasul Nicu de chestia asta. Credeti ca nu mai doarme noaptea? Nu mai poate manca? Il roade minciuna, furtul, neadevarul?

      De aia sunt asa de pesimista si spun ca Romania nu se mai poate salva. Nu are cine s-o salveze. Pe Romania n-o iubeste nimeni.
      • Like 1
  • Mircea Badea in zilele lui bune : Romania asteapta aprobarea si desemnarea de la " mama si tata " pentru viitorul Presedinte ! ... intre timp romanii vor fi ocupati in timpitenia lor sa-si dea seama de ce votul lor nu conteaza intr-o " democratie originala " Iliscieana !!! ... cat despre Sanda Nicola mereu a avut carente umanitare programe si proiecte sub semnul diplomatiei ( MAE ) colaborand cu sotia lui Mirciulica Geoana ... probabil aceasta din urma a stat si la luarea deciziei !!!
    • Like 0
  • " Racordarea României la marile teme din spațiul internațional, etc..." , asta ar fi, în opinia d-nei Nicola, atuul lui Mircea Geoană în raport cu ceilalți candidați. Ce facem însă cu marile teme din spațiul național, pe mine și pe mulți alții astea ma interesează mai mult. Că în afară de vorbe frumoase, Geoană nu pare capabil să ofere soluții.
    Diplomat, ambasador sau profesor, pentru aceste cariere Geoană este soluția ideala. Ca președinte al României, dacă va ajunge, nu va reuși mare lucru- doar s-a format și afirmat alături de Iliescu, Năstase și Ponta, chiar dacă ar vrea să schimbe ceva tot școala PSD îl va urmări toată viața.
    • Like 4
    • @ Christian
      geoana pres dinte este cea mai proasta alegere !!! Un pui de securist -comunist care a fost numit la NATO tot de un securist-comunist ,etc
      • Like 0
  • Silver check icon
    Vă doresc succes.
    Nu aș putea să susțin un securist.
    Dar poate dumneavoastră prin prisma vârstei nu știți ce înseamnă.
    • Like 2
    • @ Silver
      Varianta Gioana ,presedinte este cea mai proasta alegere ! Am avut presedintii pesedistii ..Si ? Ce-au rezolvat ? Daca va iesi un psd-ist o sa-i vad ce vor face ? Ca politicienii psd-isti ,renumiti la rele ,au modificat legea si au redus drastic prerogativele Presedintelui ,Johanis ,!!! Uitand ca poate la vrema lor ,va veni un Presedinte psd ,,,Da da ,,ciordache si gasca ,niculicea ,marton, cataniciu si altii specialistii in gafe politica !!
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult