Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, despre averea baronului local: „Eu cred că e obținută în mod legal. Nu am niciun argument să spun că nu. Că știu cum se duce la prășit, la strâns fân”

Gabriela Crețu

Foto: Inquam Photos / George Călin

Fosta lui soție a baronului local Dumitru Buzatu, senatoarea Gabriela Crețu, întrebată la Digi24 dacă este posibil ca imobilele, terenurile și mașinile trecute în declarația de avere a acestuia să fie cumpărate din veniturile unui bugetar, a răspuns că el „nu e bugetar”, că are o fermă și se duce la prășit și la strâns fânul.

„Nu este bugetar, deși, bineînțeles, conform legii, nu exercită administrarea. Are o fermă. Nu verific declarațiile de avere ale președintelui CJ. Eu cred că sunt în mod legal obținute. Nu am niciun argument să spun că nu. Că știu cum se duce la prășit, la strâns fân și la… deci nu cred că sunt din alte surse”, a spus Gabriela Crețu, notează Libertatea.ro

Senatoarea a spus că a divorțat de Dumitru Buzatu în 2015 pentru a clarifica situația bunurilor. „Am ținut să ne clarificăm situația, care era clară de multă vreme, că nu eram împreună. Dar am ținut să clarificăm, tocmai ca să nu mai trebuiască să mai trimitem de la unul la altul declarațiile de avere când era vorba de făcut declarații de avere, dat fiind că și eu sunt persoană publică”, a precizat Gabriela Crețu.

Dumitru Buzatu are, potrivit declarației de avere, 14 case și terenuri în județele Vaslui și Suceava și două mașini. Anul trecut, șeful CJ Vaslui a obținut venituri de peste 330.000 de lei din salariul de preşedinte CJ Vaslui, pensie şi indemnizaţie de la Parlament pentru limită de vârstă.

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reținut sâmbătă dimineața pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant cu o mită de 1,25 milioane de lei. 

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Nu este bugetar, deși, bineînțeles, conform legii, nu exercită administrarea".
  Președintele CJ nu e bugetar? Femeia aia vorbește în dodii... cred că a vrut să spună: "Bă, băieți, veniturile de bugetar ale buzatului sunt neglijabile față de para-ndărături și ce mai iese din prășit și strâns fânul. Deci, statistic vorbind, nu e bugetar".
  Foarte probabil că Ciolacu a dat-o afară din partid ca să nu mai spună și alte prostii.
  • Like 1
 • Daniel00 check icon
  Dispretul visceral fata de oamenii normali si cinstiti din tara asta se vede dupa argumentatia absolut imbecila a unei femei bolnave... de avere. Asa moare...
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult