Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, despre averea baronului local: „Eu cred că e obținută în mod legal. Nu am niciun argument să spun că nu. Că știu cum se duce la prășit, la strâns fân”

Gabriela Crețu

Foto: Inquam Photos / George Călin

Fosta lui soție a baronului local Dumitru Buzatu, senatoarea Gabriela Crețu, întrebată la Digi24 dacă este posibil ca imobilele, terenurile și mașinile trecute în declarația de avere a acestuia să fie cumpărate din veniturile unui bugetar, a răspuns că el „nu e bugetar”, că are o fermă și se duce la prășit și la strâns fânul.

„Nu este bugetar, deși, bineînțeles, conform legii, nu exercită administrarea. Are o fermă. Nu verific declarațiile de avere ale președintelui CJ. Eu cred că sunt în mod legal obținute. Nu am niciun argument să spun că nu. Că știu cum se duce la prășit, la strâns fân și la… deci nu cred că sunt din alte surse”, a spus Gabriela Crețu, notează Libertatea.ro

Senatoarea a spus că a divorțat de Dumitru Buzatu în 2015 pentru a clarifica situația bunurilor. „Am ținut să ne clarificăm situația, care era clară de multă vreme, că nu eram împreună. Dar am ținut să clarificăm, tocmai ca să nu mai trebuiască să mai trimitem de la unul la altul declarațiile de avere când era vorba de făcut declarații de avere, dat fiind că și eu sunt persoană publică”, a precizat Gabriela Crețu.

Dumitru Buzatu are, potrivit declarației de avere, 14 case și terenuri în județele Vaslui și Suceava și două mașini. Anul trecut, șeful CJ Vaslui a obținut venituri de peste 330.000 de lei din salariul de preşedinte CJ Vaslui, pensie şi indemnizaţie de la Parlament pentru limită de vârstă.

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reținut sâmbătă dimineața pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant cu o mită de 1,25 milioane de lei. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Nu este bugetar, deși, bineînțeles, conform legii, nu exercită administrarea".
  Președintele CJ nu e bugetar? Femeia aia vorbește în dodii... cred că a vrut să spună: "Bă, băieți, veniturile de bugetar ale buzatului sunt neglijabile față de para-ndărături și ce mai iese din prășit și strâns fânul. Deci, statistic vorbind, nu e bugetar".
  Foarte probabil că Ciolacu a dat-o afară din partid ca să nu mai spună și alte prostii.
  • Like 1
 • Daniel00 check icon
  Dispretul visceral fata de oamenii normali si cinstiti din tara asta se vede dupa argumentatia absolut imbecila a unei femei bolnave... de avere. Asa moare...
  • Like 1


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult