Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, despre averea baronului local: „Eu cred că e obținută în mod legal. Nu am niciun argument să spun că nu. Că știu cum se duce la prășit, la strâns fân”

Gabriela Crețu

Foto: Inquam Photos / George Călin

Fosta lui soție a baronului local Dumitru Buzatu, senatoarea Gabriela Crețu, întrebată la Digi24 dacă este posibil ca imobilele, terenurile și mașinile trecute în declarația de avere a acestuia să fie cumpărate din veniturile unui bugetar, a răspuns că el „nu e bugetar”, că are o fermă și se duce la prășit și la strâns fânul.

„Nu este bugetar, deși, bineînțeles, conform legii, nu exercită administrarea. Are o fermă. Nu verific declarațiile de avere ale președintelui CJ. Eu cred că sunt în mod legal obținute. Nu am niciun argument să spun că nu. Că știu cum se duce la prășit, la strâns fân și la… deci nu cred că sunt din alte surse”, a spus Gabriela Crețu, notează Libertatea.ro

Senatoarea a spus că a divorțat de Dumitru Buzatu în 2015 pentru a clarifica situația bunurilor. „Am ținut să ne clarificăm situația, care era clară de multă vreme, că nu eram împreună. Dar am ținut să clarificăm, tocmai ca să nu mai trebuiască să mai trimitem de la unul la altul declarațiile de avere când era vorba de făcut declarații de avere, dat fiind că și eu sunt persoană publică”, a precizat Gabriela Crețu.

Dumitru Buzatu are, potrivit declarației de avere, 14 case și terenuri în județele Vaslui și Suceava și două mașini. Anul trecut, șeful CJ Vaslui a obținut venituri de peste 330.000 de lei din salariul de preşedinte CJ Vaslui, pensie şi indemnizaţie de la Parlament pentru limită de vârstă.

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reținut sâmbătă dimineața pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant cu o mită de 1,25 milioane de lei. 

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Nu este bugetar, deși, bineînțeles, conform legii, nu exercită administrarea".
    Președintele CJ nu e bugetar? Femeia aia vorbește în dodii... cred că a vrut să spună: "Bă, băieți, veniturile de bugetar ale buzatului sunt neglijabile față de para-ndărături și ce mai iese din prășit și strâns fânul. Deci, statistic vorbind, nu e bugetar".
    Foarte probabil că Ciolacu a dat-o afară din partid ca să nu mai spună și alte prostii.
    • Like 1
  • Daniel00 check icon
    Dispretul visceral fata de oamenii normali si cinstiti din tara asta se vede dupa argumentatia absolut imbecila a unei femei bolnave... de avere. Asa moare...
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult