Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Mesajul ministrului Vlad Voiculescu pentru primarul Gabriela Firea. Plus, despre scandalul transpanturilor: „Nu ar trebui să conteze că eşti mai vedetă decât ceilalţi pacienţi de pe lista de aşteptare”

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat sâmbătă că în România nu există proceduri clare pentru realizarea transplanturilor, nu există un regulament de alocare a unui organ, criteriile prin care unui pacient i se alocă un organ fiind subiective și a dispus realizarea în regim de urgență a regulamentului organelor pentru transplant. 

Ministrul susține că România nu este pregătită pentru o intervenție atât de complicată, precum transplantul de plămâni.

„Nu avem voie să ne jucăm cu viața oamenilor. În condițiile în care România nu are capacitatea nici măcar de a asigura îngrijirea post-transplant a pacienților români care primesc un transplant de plămâni în străinătate, e iresponsabil să spunem că suntem pregătiți pentru transplantul de plămâni”, a precizat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a anunțat că a programat un nou control la Spitalul Sf Maria în 8 și 9 decembrie la care vor participa și experți internaționali, dar pentru care este nevoie de o aprobare din partea primarului general Gabriela Firea.

„E profund imoral să transformăm un subiect medical delicat precum transplantul de organe în cal de bătaie electoral”, a spus ministrul Vlad Voiculescu.

Ministrul spune că pacienții de pe listele de așteptare pentru transplant nu beneficiază întotdeauna de șanse egale.

„Corpul de control al Ministerului Sănătății a descoperit existența unor fenomene ce indică suspiciuni cu privire la corectitudinea alocării organelor pentru transplant. În unul dintre centrele de transplant din România pentru o singură arie patologică s-au realizat 140 de transplanturi în 2014, 60 la sută din pacienți au fost înscriși pe lista de așteptare în același an, deși erau pacienți pe lista de așteptare încă din 2005”, a spus ministrul Vlad Voiculescu. 

„Nu ar trebui să conteze că eşti mai vedetă decât ceilalţi pacienţi de pe lista de aşteptare”, a continuat ministrul Sănătății. 

Vlad Voiculescu a precizat că au fost sesizate organele de anchetă în privinţa neregulilor descoperite. 

Inspecţia Sanitară de Stat a constatat că unele criterii de acreditare a Spitalului „Sfânta Maria” din Capitală pentru transplant pulmonar nu sunt îndeplinite. Inspectorii au descoperit că unitatea medicală nu are laborator de analize, circuitorul pentru transportul pacienţilor nu este corespunzător și nu există staţie centrală de sterilizare. Numărul infecţiilor nosocomiale depistate şi raportate în Spitalul Sf Maria este cu 50% mai mare faţă de anul trecut, potrivit unui comunicat de la Ministerul Sănătății. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat vineri pe ministrul tehnocrat al Sănătăţii că „a acoperit sub preş” problema de la Spitalul „Sfânta Maria” şi i-a cerut acestuia să reia procedura de acreditare a unităţii sanitare, adăugând că acest lucru ar fi trebuit făcut de la începutul mandatului acestuia, dacă au existat suspiciuni legate de legalitatea acreditării, potrivit news.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pazeste-ti pielea, omule, sa nu ai de patimit. Sa nu ma intrebati unde am auzit expresia:"Un medic bun, are in spate un cimitir". Prin 1992 am trecut in Moldova, la Kahul. Cu aceasta ocazie am stat de vorba cu un tip care facea afaceri in stil mare. Asa ca, l-am intrebat:
    Nu iti este frica ca cineva te poate insela? Sau nu se tine de cuvant? Stiti ce mi-a spus;"Da ce, ala nu are familie, copii? Viesparul asta cu sanatatea este plin de interese, capitalism de cumetrie, lipsa de constiinta, hotie. Vezi recentele intamplari cu dezinfectantii si toata porcaria insotitoare. Asta de la un anumit nivel. Prea putini realizeaza ca, sanatatea este o vaca de muls, din boala se castiga sume uriase, sanatatea este:"Bad for business. Iar noi, pacientii de regula suntem redusi la statistici. Unii medici se considera zei, nu accepta sa fie intrebati ori sa discute cu pacientii. "Trebuie sa faci ce-ti zic eu! Mai rau este ca unii dintre ei ajung sefi de spital. Se mai baga si in politica, ca doar au timp....Numai implementarea raspunderii pentru malpraxis pe scara larga poate schimba ceva. Atunci pe fiecare doctor i diferent de renume ori de ce spune lumea il va interesa sa exercite actul medical in conditii de maxima siguranta pentru el si pentru pacient.
    • Like 1
  • Cri check icon
    Vazuta din afara, este dificil de spus de partea caruia se afla dreptatea in acest razboi dintre Ministrul Sanatatii si directorul acestui spital, razboi care a ajuns in faza "pe tribunal".
    Eu am vizitat aceasta clinica in anii '90 si arata pe atunci ca o bolnita din Evul Mediu. Revazand acest spital in urma cu 2-3 ani, am constatat cu placere ca arata excelent ( cel putin daca comparam cu alte spitale, in special din provincie ).
    La Spitalul Sfanta Maria ( fost Grivita ) se efecteaza in mod curent interventii chirurgicale dificile asupra esofagului si asupra ficatului; putine spitale din Romania abordeaza aceste doua organe pentru ca presupun interventii de maxima competenta chirurgicala si anesteziologica.
    Daca cei de la Sfanta Maria doresc sa inceapa sa efectueze transplantul pulmonar si au fost la un pas sa inceapa, pana sa-i blocheze ministerul, deduc ca acest spital are o echipa chirurgicala instruita in acest gen de operatii care nu s-a practicat inca in Romania si care ar duce la salvarea a mii de vieti sortite altfel mortii.
    Intrucat nici Ministerul Sanatatii si nici Casa de Asigurari nu aloca un leu pentru medicii care vor sa se instruiasca suplimentar, sporindu-si astfel capacitatile profesionale, medicii respectivi s-au instruit in chirurgia transplantului pulmonar folosind propriile resurse financiare si in baza relatiilor personale construite cu colegii lor din strainatate.
    Rezumand, ne aflam in urmatoarea situatie: un spital are o echipa instruita sa faca o interventie chirurgicala in premier in Romania si care ar putea salva astfel mii de vieti; se obtin niste avize, se selecteaza bolnavul si se gaseste plamanul compatibil. Aici intervine dl. Ministru al Sanatatii si blocheaza tot, apoi trimite corpul de control care constata neregularitati interne, insuficienta avizelor, etc. Bolnavul propus pentru transplant decedeaza iar plamanul selectat este trimis la Banca Europeana de Organe.
    Aici ne aflam, in situatia in care chirurgii instruiti sa faca transplant pulmonar nu au voie sa opereze, prin decizia Ministrul Sanatatii, din diverse motive. Acelasi Ministru care de curand a returnat cu mandrie patriotica Ministerului de Finante suma necheltuita de 60 milioane de euro. Initial ministrul a negat returnarea acestei uriase sume ramase necheltuite, dar pus de presa in fata documentelor care atesta acest lucru, a admis in final returnarea.
    Pana cand MS va binevoi sa rezolve problema, bolnavii cu suferinte pulmonare ireversibile vor continua sa moara iar plamanii recoltati in Romania vor fi trimisi si pe mai departe la Banca Europena de Transplant ( de Organe ).
    Chirurgul care, pe banii lui si fara niciun ajutor de la MS sau de la CNAS ( desi activeaza intr-un spital public ), a invatat sa transplanteze plamani, constata astazi ca Statul roman il impiedica sa-si puna competenta in slujba bolnavilor. Acest doctor stie foarte bine ca avand licenta in transplant pulmonar, va putea fi angajat in orice spital de profil din Occident, pe un salariu adevarat si in conditii de munca mult mai bune.
    Dl. Ministru Voiculescu, un mediocru aparatnik si birocrat pana-n varful unghiilor, nu stie aceste lucruri, dar a returnat cu mandrie catre M. Finantelor 60 mil euro "economisiti" ; numai ca acesti bani ar fi fost vitali pentru ameliorarea dotarii unor spitale publice confruntate cu o subfinantare cronica de ani si ani de zile.



    • Like 1
  • Opiniile dnei ministru Firea sunt puternic politizate și neadecvat formulate într-o chestiune atât de delicată cum este aceea a transplantului de plămâni.
    Circul regizat pe această tema la Antena 3, la care cred că a participat și dna Firea, nu a reușit decât să ducă în derizoriu o chestiune care nu are legătură cu opiniile amatorilor și nici cu naționalismul exacerbat.
    • Like 2
    • @ aurora oncescu
      Cred ca ati gresit. Doamne fereste sa ajunga si ministru sau prim ministru, asa cum se vehiculeaza. Poate scapam de ea si de la primaria Bucurestiului mai repede. Este o incompetenta, nici nu stiu cr pregatire are, daca are? Este slugs condamnatului dragnea si a celorlalti borfasi din psd care, s-au vazut, in sfarsit, la primaria Bucuresti. Au mai fost, dar indirect, si in mandatele "renumitului chirurg, medicul personal al lui iliescu", puiul de securist, borfasul oprescu., de csre nu se mai aude nimic, apropo! Asta inseamna sa furi pt. haita psd&co.!
      • Like 0
    • @ Zugravu Mircea
      Într-adevăr, am scris „ministru” în loc de „ primar- general”, mea culpa!
      • Like 0
  • Asa este domnule ministru al sănătății. ... sănătatea este o problemă de noroc in Romania.....poți sa stai mult si bine pe lista de asteptare daca bine unul ca marele Arsinel si daca transpant rapid....cât despre a asa zisă doamna Firea.....nimic de spus cand stim toți ce acuză in gura mare ca președintele Iohannis vindea organe de copii.....
    • Like 3
    • @ Helmuth Diesing
      O cretina, dresata de psd. Altfel o nulitate pe toste panurile. Pentru astfel de calitati a si fost sustinuta de marele borfas varanul dan voiculescu si plasata sub aripa protectoare a altui condamnat dragnea, in fieful psd.
      • Like 3
  • Aceasta incompetenta g.firea, care a ajuns primar prin absenteism la votul din vara si sustinuta de condamnatul dragnea, pupila borfasului, in puscarie, voiculescu, ar trebui sa-si tina gura si sa nu faca comentarii in domenii in care habar nu are. O face
    deoarece asa a primit dispozitie de la cei ce-i trag de sfori si care, ei au acreditat sp .
    Sf. Maria,, fara a face si dotarile necesare. S-a vazut cum si-a facut treba mincinosul
    de banicioiu cu ocazia nenorocirii de la Colectiv, si cat de pregatite si dotate erau
    spitalele, ca si sectia de intinerire, substituita, de ochii presei, in sectie de arsi, la sp.
    Floreasca, sectie nefunctionala, dar care a costat milioane.
    • Like 4
    • @ Zugravu Mircea
      Cri check icon
      Domnule Zugravu Mircea, din avalansa de vituperari, insulte, invective, etc cu care binevoiti a-i caracteriza pe cei considerati de Dvs ca fiind responsabili de nenorocirile ( reale de altfel ) din reteaua publica de sanatate, mi-am permis sa retzin ca medicii de la Sfanta Maria au vrut sa faca primul transplat pulmonar din Romania fara a avea acreditarile necesare; sau, dupa cum scrieti Dvs, aceste acreditari ar fi fost obtinute ilegal, prin manevre de culise.
      Ca atare, va rog respectuos sa ma lamuriti: este vorba de un colectiv de chirurgi care se specializeaza in strainatate in transplant pulmonar, pe banii lor, iar cand revin la Spit. Sf. Maria, "aranjeaza" si "smenuiesc" avizele si acreditarile ca sa poata opera ?
      Daca Dvs aveti dreptate, inseamna ca eu sunt un idiot, pentru ca eu, in prostia mea, eram gata sa ma plec cu respect in fata unui colectiv de medici care era la un pas sa introduca in premiera in Romania o operatie de maxima complexitate, menita sa salveze mii de oameni de la o moarte crunta ( prin sufocare ).
      Si cand colo, ce aflu de la Dvs ? Ca respectivii medici vroiau sa opereze ilegal !!! Noroc ca Dl. Ministru al Sanatatii ( dupa ce a returnat voios Ministerului Finantelor 60 mil euro necheltuiti pentru Sanatate ), i-a oprit la timp !!!
      Intre timp, pacientul pe care cei de la Sf. Maria vroiau sa-l opereze nu a mai rezistat la o noua amanare si a murit ( prin sufocare ), iar plamanul compatibil a fost trimis in strainatate; dar astea sunt efecte colaterale....
      NB. Morala acestui caz este ca sub mormanul de hartoage cerute de Ministerul Sanatatii, a fost ingropata nu doar actiunea de pionierat a unui colectiv de chirurgi, ci si chiar viata unui om bolnav.
      Pentru mine nu conteaza cine are dreptate: Spit. Sf. Maria sau Ministrul Sanatatii ( un aparatnik si birocrat cum doar inainte de 1989 puteai intalni ). Important este ca amanarea unei operatii, din motive birocratic-administrative, a anulat singura sansa la viata a unui om. Si omul a murit, acoperit de hartiile d-lui Voiculescu.
      • Like 0
    • @ Cri
      Eu nu am contestat pregatirea si competenta medicilo, in mare parte, pregatiti pe banii lor si cu ajutorul unor medici straini, prieteni si recunoscatori ai calitatilor lor. A m spus doar ca sitalul, asa cum se vehiculeaza, nu avea dotarile necesare, mai ales cele postoperatorii. Si asta din negljenta fanfaronilor care au diriguit ministerul de resort. Si am mai spus ca s-a vazut incompetenta si minciuna lor cu ocazia tragediei de la colectiv si, mai apoi, in mascarada cu camera de arsi de la floreasca, care, de fapt, era o camera de intinerire. Nimeni, din cei in masura sa contrazica acest lucru nu a facut-o. In cea ce priveste aversiunea fata de psd, alde si ceilalti ciraci, da am o repulsie, bazata pe cei 27 de ani care au trecut de la aparitia lor, sub toate denumirile, fata de actiunile lor de a impiedica justitia, in cazul lor, pe minciunile lor, pe faptul ca este partidul, in prezent, condus de un condamnsat si cu numarul cel mai mare de membri cu probleme in justitie. Din pacate sunt si la celelalte partide membri cu probleme similare, dar suprematia, ca in toate cele, apartine psd. Eu nu pot crede ca acest partid si ceilalti aliati ai lor vor binele tarii. Nu mi-au demonstrat cu nimic acest lucru, pa na acum. Si nu mai am atat de mult timp sa astept sa vad, poate de data asta va fi altfel. Nu va fi. Poate, zic poate, fara ei va fi putin mai bine. Ce au distrus ei nu poate fi reparat repede. Ar trebui, cel putin, alti 27 de ani fara ei. Pentru ei nu pot avea alta "consideratie" decat cea pe care, bine, ati remarcat-o. Daca aveti alta parere, e dreptul dv. Cu respect.
      • Like 0
    • @ Zugravu Mircea
      Cri check icon
      Multumesc pentru amabilitatea de a citi elucrubatiile mele si pentru amabilitatea raspunsului. In completatrea aceea cea ati scris Dvs pana acum, mi-as mai permite sa va comunic inca o opinie personala: Eugen Nicolaescu a fost singurul Ministru al Sanatatii care a marit in concret lefurile medicilor si banii alocati spitalelor; mai mult, acest om, economist de meserie, a sesizat anomalia existentei unor institutii precum Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Directiile Judetene de Sanatate Publica; Nicolaescu a vrut sa desfiinteze monopolul absolut pe care il are CNAS, avansand catre Parlament doua variante: fie desfiintarea CASEI si trecerea banilor din Sanatate integral la Ministerul Sanatatii ( asa este in Anglia ), fie elaborarea unei legi care sa permita aparitia mai multor Case de Asigurari de Sanatate cu anvergura nationala si care, functionand in conditii de competitie, ar fi permis ca atat pacientii cat si medicii sa poata alege intre 3-4 asiguratori. Era pe vremea guvernului Tariceanu, cand liberalii erau minoritari in Parlament; initiativa lui Nicolaescu a fost retrasa dupa ce PSD, majoritar in Parlament, a amenintat cu motiunea de cenzura.
      Tot Nicolaescu a vrut sa desfiinteze si Directiile Judetene de Sanatate ( o institutie inventata de sovietici, inexistenta in Occident ), inlocuindu-le cu un Departament de Sanatate plasat la Primariile oraselor resedinta de judet. La presiunile PSD, a cazut si aceasta initiativa a lui Nicolaescu.
      • Like 0
    • @ Cri
      Cu 10 ani in urma, intr-o discutie pe tema drepturilor cuvenite in urma achitarii, lunar, din 2 directii, angajat si angajator, cu medicul de familie, pe care l-am si schimbat apoi, acesta mi-a spus ca asigurarea de sanatate nu-mi da niciun drept, este doar un impozit suplimentar mascat. Nu va mint. Se vede asta si din comportamentul unor medici. Eu, pana acum, trebuie sa recunosc, am avut norocul sa intalnesc, in cele mai multe cazuri, medici de treaba, care nu au pretins si nu au dat de inteles ca ar astepta spaga. Fondul pt. sanatate, rezultat din plata asigurarii merge la comun si este folosit, de stat, prin casa de sanatate, acolo unde este "nevoie". Cu alte cuvinte este deturnat. Spuneti ca eugen nicolaescu, fostul ministru pnl al sanatatii a fost impiedicat sa opreasca furtul. De cine? De ticslosii de la psd. Va rog sa nu mai fiti contrariat cand categorisesc psd-ul&clica asa cum ii categorisesc. La adresa vanzatorilor de tara si a tradatorilor de neam, a hotilor si mincinosilor, a sfidatorilor a tot ce reprezinta autoritate in stat, eu nu ma voi adresa altfel. Ii urasc asa cum i-am urat pe pseudo comunistii din 1980 pana la asa zisul final si nu mi-am ascuns sentimentele. Nu o sa le ascund nici acum. Nu sunt ipocrit si-mi place sa vorbesc fiecaruia pe limba lui. Apreciez lipsa de ipocrizie a presedintelui iohanis cu ocazia zilei de 1 decembrie. Bine a facut ca nu a invitat la sarbatoarea neamului pe cei dovediti sau in curs de cercetare penala. Este, cred prima sa atitudine care marita a fi remarcata. Acei hoti au pangarit si pangaresc in continuare renumele tarii, atata cat mai este. Nu au ce cauta, sa--si afiseze ranjetul viclean, la sarbatoarea tarii, singura mare sarbatoare. Spurca amintirea inaintasilor care si-au varsat sangele pentru unire. Ei doar au subminat independenta si economia tarii,
      • Like 0
    • @ Zugravu Mircea
      Cri check icon
      1. Cardul de sanatate este complet inutil, in sensul ca el arata doar numele pacientului, CNP-ul si calitatea de ( ne- )asigurat. Cardul nu arata, asa cum ar fi trebuit, antecedentele pacientului, internarile, ce operatii a suferit, eventuale boli cronice, etc. Ca atare, ar trebui sa se numeasca "card de contabilitate sau de identitate", nu "de sanatate".
      2. Din pacate, de cand PNL a schimbat familia politica si s-a aliat cu PDL-ul, dl. E. Nicolaescu are un cu totul alt discurs politic, astfel ca nu mai am sperante nici de la domnia sa. pentru mine, omul a devenit de nerecunoscut.
      3. Aveti dreptate cu PSD, in sensul ca la Sanatate au avut ministri fie incompetenti fie de-a dreptul ostili fata de sistemul de sanatate. Insa guvernul Basescu-PDL detine recordul de nocivitate la adresa sistemului public de sanatate: au avut la Ministerul sanatatii si la CNAS sefi de-a dreptul criminali ( Czeke de la UDMR, Dutza de la PD ). Drept este si ca Ciurchea, pus la un moment dat sef la CNAS de catre PSD, s-a dovedit a fi la fel de ticalos precum Dutza.
      4. In final, permite-timi sa ma distantez de afirmatiile dvs: sarbatoarea nationala este a tuturor romanilor, fie ei penali sau nu; inclusiv in puscarii detinutii au o mica festivitate de ziua nationala. Iar daca unui condamnat ( cazullui Dragnea de exemplu ) pedeapsa administrata nu include si suspendarea drepturilor civile sau politice, atunci nu exista nicio constrangere, nici macar morala, pentru a face politica, daca politicianul respectiv are destui suporteri printre cetateni - dovada scorul avut de PSD in sondaje. In ceea ce priveste "penalii" care au procese sau anchete pr rol, pana la o decizie definitiva si irevocabila a Justitiei, acesti oameni au dreptul sa-si clameze nevinovatia, iar Presedintele trebuie sa respecte acest lucru.
      5. Desigur ca Dvs, eu, ca si oricare alt cetatean, avem tot dreptul sa criticam politicienii, oricat de agresive sau de nepoliticoase ar fi cuvintele folosite de noi. Insa un Presedinte de tara adevarat, de vocatie, trebuie sa-si cenzureze resentimentele, sa fie echidistant si ne-partizan, sa uneasca si nu sa dezbine oamenii. Iar ziua nationala ar fi fost un prilej minunat pentru ca Dl. Johannnis sa invite la unire, la coeziune sociala, la sperante pentru un viitor mai bun, nu sa aplice etichete de genul ala e "penal" deci nu-l invit chiar daca are o functie importanta in Stat, allalt nu e penal sau imi e aliat politic deci il invit langa mine la tribuna oficiala si la Cotroceni, etc, etc. Iar, din ce am vazut eu, primarul capitalei este la loc de cinste intre conducatorii natiunii cu ocazia sarbatorii nationale in orice tara. Si eu mai am o rezerva in ceea ce priveste comportamentul d-lui presedinte: chiar dumnealui are procese pe rol in legatura cu doua dintre multele imobile ale domniei sale, unde se confrunta cu acuzatia de obtinere ilegala a acestor imobile; sigur ca la adapostul imunitatii absolute, procesele sunt "inghetate" pe perioada mandatului; a avut, daca ne mai aducem bine, si un proces de incompatibilitate, proces care a capatat un curs favorabil pentru dl. Johannis gratie d-nei judecator Lidia Stanciu. Recunoscator, dl.Johannis a promovat-o ulterior la CCR. iata cateva fapte reale, incontestabile, care ar fi trebuit sa-l opreasca pe dl. Presedinte in a se erija in arbitrul corectitudinii la politicieni....
      • Like 0
    • @ Cri
      1. Cardul de saanatate nu contine istoricul medical al pacientului pentru ca,nu inteleg de ce, s-a lasat inscrierea la latitudinea posesorului. Asta este o mare prostie.
      4. Alta anomalie este ca un condamnat nu este decazut din drepturi. Nu este corect. Mai ales in cazul dragnea care a denaturat rezultatul alegerilor prin ingerinta brutala in influentarea unei anumite categorii de alegatori. A facut-o indirect, prin slugile lui de pe feuda teleorman. Si mai sunt o multime de delicte unde faptasul trebuie decazut din toate drepturile, mai putin din dreptul la o judecata corecta si la aparare. Mai este o anomalie:vad ca inculpatul x refuza sa faca declaratii in fata anchetatorilor. Atunci cum poate fi judecat si daca este cazul achitat?
      Consider ca presedintele Johannis a procedat corect, in cazul neinvitarii penalilor. In definitiv care a fost telul acestor penali? Inlaturarea presedintelui, daca nu este din clica lor si li se opune, prin orice mijloace, chiar si prin lovitura de stat ( vezi 2012 ) . Nu s-au lecuit vazand ca nu au avut poporul de partea lor, in 2 situatii similare. Sondajele sunt facaturi pe "gustul" celor care le initiaza. Niciodata nu au coincis cu realitatea finala. Iar psd-ul a castigat numai datorita absenteismului. Uitati-va numai la alegerile locale, din vara, si veti vedea cati dintre alegatori s-au prezentat la vot. Veti deduce procentul real cu care " a castigat" psd bucurestiul. In provincie, la tara in deosebi, a functionat teroarea primarilor psd si a celor aserviti. Uitati-va la alegerile presidentiale din 2014, cand, cu toate eforturile lor disperate, cu toate hotiile facute la urne, in strainatate, au luat-o peste bot. In realitate poporul nu-i vrea. Daca s-ar prezenta, nu 100% ci 90%, de alegatori la vot, acesti hoti, psd,alde si ceilalti acoliti nu ar lua, in total, mai mult de 25%.
      In ceeace-l priveste pe basescu, cu toate greselile facute, eu il cansider cel mai bun presedinte pe care l-a avut tara. Apreciez faptul ca a incercat sa starpesca coruptia la nivelul clasei politice. Cei care il tot acuza ar trebui sa observe ca nu poate fi acuzat de nimic serios, spre deosebire de multi altii. Ramane de vazut si in privinta lui Johannis, dupa ce nu va mai beneficia de imunitate. Vom vedea ce va spune istoria. In urma cu putini ani iliescu era adulat iar acum este considerat un criminal, la scara mare, chiar daca este aparat si tinut la fereala de ticalosii pe care i-a format si lansat el.
      • Like 0
  • Nu o sa inteleg niciodata de ce ajutor social asa cum nu inteleg razboiul. Cand ai convingerea ca lucrurile pot sa functioneze pe criteriul " Investim in educatie, analizam omul in functie de competente, abilitati si-l pozitionam acolo unde ofera performanta si plus valoare in societate", e greu sa accepti omul care sta cu mana intinsa. De ce ajutor social tinerilor? De ce ajutor social celor care muncesc? Ne-am transformat intr-o tara care doar asteapta ca cineva sa faca, nu avem initiativa pentru ca mai devreme sau mai tarziu cineva ne ofera ceva si mai trece o zi, o luna sau poate ani. Cine sunt cei care gandesc pentru toti ceilalti? Presedinte AOPISCC-Filiala Bucuresti
    • Like 0
  • Un sistem in dezavantajul pacientilor.
    • Like 0
    • @ Flory Badescu
      Tot ce s-a facut, sub guvernarea hotilor de la psd, impreuna cu acolitii lor, s-a facut in dezavantajul national. Singurul lor scop a fost furtul, cu nerusunare, a banilor publici. Cine crede sau incearca sa acrediteze alt ceva este naiv sau face parte din sleahta borfasilor. Astia sunt psd-istii care accepta sa fie c8ndusi de condamnati irevocabil si de cercetati penal.
      • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult