Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Frumoșii yahoos ai Soranei

 „A fost un mesaj pozitiv, legat de eleganța acestui turneu, de faptul că zâmbesc când văd cât e de frumoasă lumea în tribune, cât de frumoși sunt spectatorii aici și câtă clasă este în acest turneu”, spunea Sorana Cîrstea, încercând să justifice propozițiile make, de facere a omului „din nou” – după chipul și asemănarea publicului de la Wimbledon...

Ei, iată că publicul ăsta classy, minunat, de oameni ca zeii, s-a dovedit de o prostie și ghiolbănie demne de o peluză românească de aur. Elina Svitolina și Viktoria Azarenka au dăruit tenisului o frumusețe de meci. Au tras de ele la limită, au improvizat lovituri uluitoare, au luptat din răsputeri, aproape 3 ore, până la ultima minge – Svitolina a învins cu 10-8 în super tie-break!

 Condusă cu un set și 2-0, ucraineanca a reușit să recupereze, fiind susținută cu entuziasm de tribune. „Mi-ați dat multă putere, am jucat punct cu punct și mă gândeam că acasă sunt foarte mulți care se uită și mă încurajează. Știu cât de mult înseamnă pentru ei fiecare moment de bucurie pe care o pot primi. Sunt vremuri grele pentru Ucraina, eu sunt aici și nu pot să mă plâng”. La sfârșit, Svitolina nu a dat mâna cu Azarenka, așa cum a decis să procedeze cu toate adversarele din Rusia și Bielorusia. O înțeleg. E dreptul ei.

Dar spectatorii nu aveau dreptul să o huiduie și să o fluiere pe Viktoria Azarenka la ieșirea de pe teren! Anul trecut, jucătorilor și jucătoarelor din Rusia și Belarus organizatorii le-au interzis prezența în turneu. E dreptul All England Club, am fost de acord. Acum, au fost acceptați. Spectatorii au plătit ca să îi vadă jucând. Și Azarenka a onorat banii pe bilete, oferind un spectacol excepțional – cum să o iei cu huo?! Înseamnă să îți bați joc de tenis, de sport, să fii complet lipsit de ceea ce, cu un cuvânt englezesc, se cheamă fair-play!...

Și ar mai putea să însemne că pe Elina Svitolina au aplaudat-o pentru că e ucraineancă, și juca împotriva unei bieloruse, nu pentru că e una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii...

Ilie Năstase este interzis în tribunele de la Wimbledon, pentru mârlănie. Asta ar merita și toți yahoos care și-au făcut auzite mugetele aseară.

P.S.

Yahoo nu înseamnă doar portalul web știut de toți. Cuvântul yahoo a fost împrumutat de la marele satiric britanic Jonathan Swift, care l-a inventat în a patra călătorie a lui Gulliver. Yahoos sunt făpturi umanoide, murdare, primitive și stupide. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult