Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Fură cine poate, scapă cine vrea! Codul Penal, făcut de PSD Codul Penalilor

Deputatul Rădulescu și alți 39 de parlamentari PSD dau o spargere în legile acestei țări. Codul Penal, ciuruit de deputatul Mitralieră, se transformă în Codul Penalilor.

Prin modificările avansate de cei 40 de hoți, fără Ali Baba, demnitarii publici aleși, deputați, senatori, primari, președintele nu mai sunt considerați funcționari publici și nu mai suferă consecințele faptelor de corupție. Conflictul de interese și incompatibilitățile sunt prescrise după 3 ani.

Abuzul în serviciu va exista doar de la 200.000 euro în sus – ce să ne mai învârtim în jurul celor 100 și ceva mii lei din dosarul de abuz al lui Dragnea! Asta comunică alegătorilor Partidului Social Democrat, de stânga, partidul amărâților, care este viziunea ștabilor PSD în legătură cu banii și furtul. 200.000 de euro sunt 2 lei. Un mizilic, un flintic. Nici nu se pune că i-ai furat.

Cum nu se pun nici mita, nici traficul de influență, dacă sunt „pentru altcineva”, nu pentru sine. Deci, dacă o fac pentru vărul Georgel sau amanta Vasilica, nu e corupție. Este dezintegrarea nucleară a minții. Extrapolând această filosofie, rezultă că un ucigaș cu simbrie nu se face vinovat de crimă, de vreme ce ucide pentru altul. Sunt lovite bazele gândirii juridice de secole: caracterul infracțiunii nu se schimbă în funcție de destinația banilor. Poți să furi și să donezi ce ai furat unui ofelinat, tot hoț ești.

Dacă pedeapsa este până la 3 ani, o execuți la domiciliu. Adică suprimi plimbările prin parc și lucrezi de acasă, pregătind următorul tun. 

În situația în care pe plan mondial s-a declanșat, începând cu scandalul Weinstein de la Hollywood, o campanie împotriva hărțuirii sexuale în relații de muncă, PSD propune desființarea pur și simplu a infracțiunii de folosire a funcției pentru obținerea de favoruri sexuale. Pe urmele unui politician egiptean, care declara recent că „a viola o femeie care umblă îmbrăcată provocator e o datorie națională”. Prin urmare, violul de serviciu să devină un titlu de virilitate și mândrie carpatină.

Mă opresc, stimați Republicani, citiți dumneavoastră mai departe ce conține pachetul Mitralieră.

OUG 13 a rămas o poezie simbolistă. Ce vedem acum este un proiect economic beton, rentabilizarea hoției, un ghid pentru uzul corupților, mitarnicilor, abuzivilor cu funcții, ca să-și minimizeze pedeapsa până spre zero. Este distrugerea statului român, văzut ca o sumă de reguli care fac posibilă conviețuirea cetățenilor. Statul de drept este înlocuit cu statul de rapt.

Nu mai are rost să pomenesc de Dragnea, Tăriceanu, Iordache și ceilalți. Nu-mi rămâne decât a spune tuturor votanților PSD de acum un an că, în clipa în care aceste legi vor trece prin Parlament, ei devin complici la spargerea națională, care face din Codul Penal - Codul Penalilor.

„Fură cine poate, scapă cine vrea!”. Aceasta este contribuția ideologică a PSD. Dacă vom trăi cu ea, probabil că nu merităm să mai existăm ca stat și națiune.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • da trebuie sa iesim in strada si sa luptam pt integritate si eliberarea tarii, apoi trebuie judecati si arestati toti psdistii pentru raul si genocidele din spitale in primul rand si apoi pentru jaf si hotie
  • Like 0
 • Modificările cu dedicație din CP și CPP vor atrage cu siguranță sancțiuni din partea UE. Cu toții le vom suporta ca popor, pentru o gașcă care crea să-și salveze pielea și averile. Dar, votantul, luând exemplu de la liderii psd-alde, precum și de la cele 2 televiziuni de dezinformare care le promovează zilnic inepțiile, ce va zice? Care UE, să ne lase în pace, să nu ne mai dea lecții, parlamentul e suveran, noi i-am trimis acolo, deci ei sunt poporul, lăsați-i să lucreze. HUUOO UE, HUO SUA, HUO Iohanis, HUUOO SOROS! Că de-aia nu ni s-au mărit salariile, Dragnea si Olguța au vrut, da nu-i lasă ăștia!
  • Like 0
 • Aroganta si dispretul acestor raufacatori fata oamenii simpli si cinstiti este o palma data Justitiei siDreptatii. Daca vor fi lasati osa ne aduca inapoi in feudalismul teleormanean...
  • Like 0
 • Minunat... Dar care e legătura cu articolul?
  • Like 0
 • Buna ziua, sa stiti ca aceasta este prima mea postare pe acest an referitor la ceea ce se intampla in Romania. Pe scurt, imi simt insultata persoana , faptul ca sunt roman, din cauza acestor hoti bolsevici, tradatori de neam si tara. Este complet anormal ce se intampla in tara noastra.
  • Like 0
 • Mai este ceva. Faci puscarie daca ai o firma si nu reusesti sa platesti contributiile la asigurarile sociale. Adica iti fac sigur dosar penal si cazier fiscal. Chiar si pentru 400 lei. Si ei si-au pus prag de 200.000 euro. Intreb eu: de ce sa ne mai chinuim sa tinem o afacere in aceste conditii? A doua intrebare: in cazul regiilor de stat datoare la ANAF pentru contributiile salariale cine va face puscarie?
  • Like 1
 • Câțiva ani de zile m-am considerat român ortodox și mergem la biserică foarte des. De fiecare dată ascultam cuvintele frumoase ce se auzeau din față, vedeam lumea cum vorbește în sală și nu e atentă. Intram singur și plecam singur. I-am spus preotului că nu mai pot veni la biserica fiindcă mă simt foarte singur și nu am mai mers. I-am spus că nimeni nu vorbește cu mine. M-a întrebat dar eu de ce nu vorbesc cu ceilalți. Am rămas puțin mirat... eu ? de ce eu? Ce să le zic? ... Cred că se poate generaliza un pic această întâmplare la noi la toți românii. Mergem pe stradă, ne salutăm și mergem mai departe. Deschidem telefonul, televizorul, ziarul, radioul internetul și socializăm, auzim știri, ne informăm, dar rămânem singuri de fapt în realitate. Nu cred că e doar o problemă a românilor, peste tot în lume oamenii simpli sunt tot mai divizați, mai rătăciți, mai fără scopuri în viață. Cineva spunea că sfârșitul lumii vine când dispar cărările între case... Cred că suntem foarte aproape. Nu mai mergem unii la alții să ne vedem, e suficient să ne auzim sau să ne auzim online, le telefon, tv, radio ziar. Eu cred că dacă vrem să ne trezim cu adevărat ar trebui să închidem comunicarea prin telefon, radio, tv, presă și să încercăm să ne vedem, să ne vorbim, să ne dăm mâna, cu siguranță lucrurile s-ar schimba. Altcineva spunea că fiecare are adevărul lui... Cine știe? Totuși eu cred că ar trebui să ne adunăm mai des, să comunicăm mai mult față în față, să ne cunoaștem cu toții mai bine... Poate mai vorbim.
  • Like 5
  • @ Cătălin
   ...și ce legătură are asta cu articolul?
   • Like 0
 • Nu votanții PSD (mare parte inculți) sunt complicii!! Ci noi ăștia care nu ne-am exercitat dreptul la vot! Noi ăștia cu lehamitea . Dintr-o amărâta fericire eu am plecat de acasa pentru ca mi-e greață mai ales de lehamisti. De la "mătușile " PSD-iste nu am pretenții. Deoarece sunt morți vii.
  O zi frumoasă cât se poate.
  • Like 3
  • @ Theo Freimann
   dalex check icon
   Ati devenit complici !
   Ce a fost in capul vostru de nu l-ati exercitat ?
   Ca fata de "noi astia" avem totusi pretentii mai mari in comparatie cu "matusile", foste CAP-iste sau foste sotii ( in varianta intelectuala ) de securisti.
   • Like 0
  • @ Theo Freimann
   Gabriei check icon
   psd-ul se adreseaza unui bazin electoral care este dependent de stat indiferent de nivelul de inteligenta al celor care compun acel contingent de votanti. Acestia vor vota intotdeauna cu partidul (indiferent cum s-ar numi el) care le promite ca le "mai da ceva" pentru ca cei mai multi dintre ei din varii motive nu prea au alte optiuni de viata, si din aceasta cauza nu le-as zice chiar "morti vii". Ce incearca acum sa faca psd-ul este sa creasca si mai mult numarul acestor depedendenti de stat astfel incat sa-si asigure castigarea tuturor alegerilor pe termen lung. Isi pun in practica acesta strategie nu numai prin modifcarea legilor justitiei dar si (mai ales) prin asa zisa "revolutie fiscala" prin ingradirea accesului la fonduri europene, prin birocratizarea excesiva a activtatilor administrative, prin crearea de noi firme de stat pe langa primariile psd-iste, toate menite sa submineze, sa destabilizeze sectorul privat care genereaza votanti de dreapta, si participanti la manifestatiile din Piata Victoriei.
   Deci nu e doar despre "matusi psd-iste" si alegatori indolenti. psd stie sa castige alegeri prin promisiuni de mariri de pensii si salarii si intotdeauna va castiga alegerile in acest fel daca nu vom reusi sa impunem ca in Olanda interzicerea prin lege a campaniilor electorale bazate pe promisiuni de cresteri de pensii, subventii si salarii.
   • Like 3
 • Putem sa ne scandalizam din fotoliu, putem sa ne opunem si sa ieșim in strada sau...
  Putem sa ne adaptam,
  Jocul in Romania are alte reguli, hai la furat si la abuzat sexual.
  Sa fii politician roman a devenit iarăși un vis fără griji.
  • Like 1
 • check icon
  ”...Fură cine poate, scapă cine vrea!”. Aceasta este contribuția ideologică a PSD. Dacă vom trăi cu ea, probabil că nu merităm să mai existăm ca stat și națiune.”
  Corect, cutremurător de corect!
  De zis, am tot zis, unii și alții, mulți, foarte mulți, cu mai mult sau mai puțin har, după pricepere, dar acum CRED CĂ A VENIT VREMEA SĂ FACEM!!!
  • Like 5


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult