Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Gabriel Oprea ar putea scăpa de dosarul morții polițistului Gigină, dacă se aprobă proiectul privind dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu

Fostul vicepremier Gabriel Oprea ar putea scăpa de dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, dacă proiectul care dezincriminează parțial abuzul în serviciu, lansat în dezbatere de Ministerul Justiției, va fi aprobat. 

În dosar, Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă şi două infracţiuni de abuz în serviciu. Prin folosirea abuzivă a coloanelor oficiale, fostul vicepremier ar fi cauzat un prejudiciu de 86.186 de lei.

Proiectul de Ordonanță de urgență privind modificarea Codului Penal, lansat în dezbatere miercuri de Ministerul Justiției, prevede o redefinire a infracțiunii de abuz în serviciu, în sensul că pentru un prejudiciu de sub 200.000 de lei nu va mai exista răspundere penală. 

În schimb Gabriel Oprea ar rămâne un alt dosar, cel în care DNA l-a acuzat de abuz în serviciu după ce fostul vicepremier ar fi decis achiziționarea din fondurile Direcției de informații si protectie internă un autoturism Audi A8 „în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor”. Comunicatul DNA din februarie anul trecut arată că în acest caz Gabriel Oprea și-a încălcat atribuțiile de serviciu, iar bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Poporul, prin cele 45 la sută, din 40 la sută prezența vot, poate a votat PSD ul pentru renunțarea la democrație. Păcat că acum, cei care au lipsit de la vot trebuie să continue votul în stradă.
  • Like 0
 • titlu si articol fals... daca in dosar e acuzat de ucidere din culpa si abuz in serviciu, iar proiectul de ordonanta dezincrimineaza abuzul in serviciu, cum va putea scapa oprea de intregul dosar? se dezincrimineaza si uciderea din culpa??? nu!!! deci nu va scapa de dosar....
  • Like 0
 • check icon
  Interesul național o cere, stimată autoare. Dv. chiar ați crezut măcar o clipă că numitul G.O. ar putea avea necazuri serioase? Să fim serioși...
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult