Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Gabriela Firea, un nou atac la Dragnea: „Nu sunt de acord cu fanteziile, improvizaţiile juridice care înţeleg că se pun acum la cale”

Dragnea și Firea

Foto: Inquam Photos

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susținut miercuri, într-o conferință de presă, că după ședința de sâmbătă a CEx, în care l-a criticat pe șeful PSD, Liviu Dragnea, acesta a declanșat o campanie prin care încearcă să o defăimeze. 

„O echipă guvernamentală este analizată de premier. Analiza trebuie făcută de factorul politic. Nu am dorit niciodată să mă substitui PSD. O altă acuzaţie care mi s-a adus este că aş fi fost confiscată de statul paralel. Amintesc că la Revoluţie eram în liceu, că nu am fost nici măcar membru de partid, că nu am fost racolată. S-a mai spus că m-am dat de partea adversarilor formaţiunii politice din care fac parte. Toţi ştiu cât îmi este de greu la Primăria Capitalei, pentru că am fost printre primii lideri PSD care m-am confruntat cu opoziţia. Câte plângeri penale mi s-au făcut, câte petiţii, câte mitinguri, câte atacuri. Pot veni în faţă dumneavoastră consilierii generali PSD să va spună prin ce am trecut noi în ultimii doi ani. Această acuzaţie este în mod evident neîntemeiată şi arată disperarea”, a declarat Firea, citată de News.ro

Primarul Capitalei a mai spus că e este fals că nu se opune niciunei legi, dar că nu e de acord cu „improvizațiile juridice” care „se pun la cale” în partid. 

„O acuzaţie pe care aş vrea să o numesc diabolică s-a transmis în ultimele zile şi ore către români, către colegii mei, către mediul de afaceri, şi anume că primarul general este un fel de purtător de cuvânt al celor care se opun graţierii şi aministiei. Este de domeniul SF. Nu am discutat despre acest subiect. Liviu Dragnea a vorbit doar cu câţiva apropiaţi. Că idee, nu sunt împotriva niciunei legi, dar ceea ce atât eu, cât şi colegii cu care am discutat, totul trebuie să fie în deplină legalitate, ca să nu compromitem România şi ca PSD să nu treacă ruşinos prin istorie. Nu mă voi opune niciunul proiect dacă el este legal, corect conturat juridic, dar nu suntem de acord cu fanteziile, improvizaţiile juridice care înţeleg că se pun la cale. Deja s-a declanşat o campanie de defăimare a mea, cum că eu sunt cea care mă opun libertăţii unor oameni politic care doresc gratierea şi amnistia Vom deconta toti, nu doar un om, şi fac apel la toţi colegii mei să înţeleagă ca orice situaţie neclară ne poate duce pe toţi în haos. Îi rog pe cei care aşteaptă măsuri de la Parlament să ceară deplină legalitate”, a susținut Firea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • incep sacalii sa se manince intre ei...Numai din interior pot fi distrusi...la noi Opozitia e nula...
  • Like 0
 • Ma-ntristeaza faptul,sa vad ca, pentru gabriela firea, (care este atit de inversunata incat risca sa aduca psd-ul in jos cum n-a mai fost niciodata)e mult mai importanta speranta si cum s-o mai chema,decat miile de personae gazate,batute si umilite.ea crede ca in ochii nostrii va fi (H)eroina ce va salva poporul de dragnea...ha ha ha...am avea destule intrebari pt ea,dar o las balta,de ce?pt ca vedem adevarul,si sa nu creada firea si dragnea ca o sa ne prosteasca la nesfirsit.(oricum ii multumim ca ne ajuta sa-l trimitem pe dragnea si al lui psd in jos)
  • Like 0
 • Semnale clare de la U.E, sau/si de la americani, au fost transmise liderilor PSD. Lui Dragnea i sa recomandat inca de ceva vreme step down, nu asculta si forteaza nota. Unii dintre lideri realizeaza pericolul si oportunitatea de a iesi la rampa, avand backing up de la puternicii lumii. Urmeaza o polarizare a PSD in doua tabere. Cam banuiesc eu ce isi doreste Gabriela Firea.............
  Inca o data, votul legitimeaza conducatori agreeati de interesele marilor puteri, spatiul de miscare a astora este strict urmarit. Fie ca Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa nu se repete scenariul din decembrie 89, cand "tatuca" nu a inteles cat este de mic in fata celor mai mari ai lumii. La fel ca Dragnea
  • Like 0
 • Primul a fost pisicutul Ponta care a iesit din PSD. Ailalti 2 maimutoi Grindeanu si Tudose au fost cumparati. Acum a aparut Firea (nuca tare de spart) care a iesit curajos si bravo ei ca nu-i usor sa iesi impotriva lui Dragnea. Si uite asa aflam ce se intampla in culisele PSD si ce sfori se trag. Si mai vedem si ca primarul nu poate face mare lucru fara sprijin de la guvern, desi Clujul a luat-o tare inainte pe aceleasi legi si fara primar PSD. Incredibil cum un om a reusit sa acumuleze puterea unui ditamai partidul inconjurandu-se de secretare si gospodine si alte impersonalitati. E si asta un talent. Asa iti dai seama si de caracterul unui Serban Nicolae Codrin Stefanescu Nicolicea si alte costume pretioase (asta daca mai avea cineva dubii). Si mai incredibil e cum a ajuns Vilcov geniu financiar sa faca si desfaca bugete sa mute taxele de colo colo sa traga linii etc. Practic el cu Dragnea conduc tara asta. Guvernul e ca trebuie sa fie dar altfel 2 oameni intr-un birou ar fi deajuns.
  • Like 0
 • Altă bagaboantă ,nici o diferență intre ei , e doar o bătălie intre găşti. Acum zdreanța asta pregăteşte iar ( a mai incercat in primăvară) scoaterea aplicațiilor Star Taxi şi Clever Taxi de pe piață şi controlul domeniului iar de către COTAR . Are nevoie de bani iar ăsta e un domeniu unde se invârt mulți bani negri. Consumatorul se va intoarce iar la sunatul la dispecerate sau trebuie să instaleze 10 aplicații in telefon sau să apeleze la uber ,altă golănie. Şi asta e doar una dintre mununățiile ei. Dacă tuta asta e varianta ,,bună" din PSD atunci e jale dar din păcate nici ,,opoziția" nu e mai brează.
  • Like 0
 • Fătuca asta pare a fi dusă bine cu pluta. Până mai deunăzi era trup şi suflet alături de dracnea şi i-a devenit duşmancă doar când i-a căzut fisa că s-ar putea s-o scoată ţap ispăşitor pentru 10 august.
  Cât despre realizărilii ca primăreasă a Capitalei, să nu mai vorbim ...
  • Like 1
 • Mi-este sila pana la a lua un emetic!
  N-am avut problema asta nici in timpul chimioterapiei,dar o am acum:madam Fi(e)rea vorbeste despre legalitate si temerea de a fi Romania compromisa?!?
  Jeg moral cat incape!
  • Like 2


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult