Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

GovITHub, demarat de guvernul Cioloș, desemnat cel mai bun program guvernamental IT din 2016

GovITHub, proiectul demarat de guvernul Cioloș, a fost desemnat cel mai bun program guvernamental IT din 2016 la unul din cele mai mari evenimente internaționale de profil - Webit Festival Europe.

„Premiile Webit demonstrează și susțin calitatea și eficiența modelelor de afaceri, impactul social și de afaceri, proiectele sociale și elaborarea de politici pe noile piețe digitale și tehnologice, cu accent special pe Europa Centrală și de Est. De nouă ani, Webit Festival este epicentrul discuțiilor la nivel înalt privind luarea deciziilor de politică și de afaceri în noua economie digitală”, se arată pe site-ul organizatorilor evenimentului.

După adoptarea celebrei ordonanțe de urgență pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, la sfârșitul lunii ianuarie, specialiștii GovITHub au anunțat că încetează colaborarea cu Guvernul Grindeanu.

Programul guvernamental GovITHub a fost creat în 2016 ca urmare a unei inițiative de implicare civică a specialiștilor IT din mediul privat cu scopul de a contribui în mod activ la digitalizarea instituțiilor publice și la îmbunătățirea relației cetățeanului cu statul. Inițiativa s-a bucurat de un mare succes. În mai puţin de două săptămâni de la lansarea GovITHub, 1.070 de persoane se înscriseseră pe platformă şi își exprimau disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică.

Lista proiectelor GovITHub

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai da?! Felicitari celor de la GovITHub!
    • Like 0
  • Am in credere guvernul ciolos si gurul care aduce tara PE linia de plutire il vrem inapoi
    • Like 1
  • Stai ca face acum savanta de renume mondial Olguța o echipa plină de " intelectuali " așa ca ea și câștiga toate premiile care se vor da la Daciada !
    • Like 2
  • Astia de la Webit nu stiu ca cei de la Govithub sunt "postaci", ca asa a zis ayatollahul, liderul nostru spiritual intelept, Draghnemeni? Ati fost manipulati, webitilor, rusinica! Dati-le premiul slugilor televizate ale PSD, ca sa nu mai fie nevoie sa isi cumpere premiu de pe Amazon pe care sa si-l dea singuri, ce, nu e calitate si eficienta sa ai limba maro si buzele moi?
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult