Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

GovITHub, demarat de guvernul Cioloș, desemnat cel mai bun program guvernamental IT din 2016

GovITHub, proiectul demarat de guvernul Cioloș, a fost desemnat cel mai bun program guvernamental IT din 2016 la unul din cele mai mari evenimente internaționale de profil - Webit Festival Europe.

„Premiile Webit demonstrează și susțin calitatea și eficiența modelelor de afaceri, impactul social și de afaceri, proiectele sociale și elaborarea de politici pe noile piețe digitale și tehnologice, cu accent special pe Europa Centrală și de Est. De nouă ani, Webit Festival este epicentrul discuțiilor la nivel înalt privind luarea deciziilor de politică și de afaceri în noua economie digitală”, se arată pe site-ul organizatorilor evenimentului.

După adoptarea celebrei ordonanțe de urgență pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, la sfârșitul lunii ianuarie, specialiștii GovITHub au anunțat că încetează colaborarea cu Guvernul Grindeanu.

Programul guvernamental GovITHub a fost creat în 2016 ca urmare a unei inițiative de implicare civică a specialiștilor IT din mediul privat cu scopul de a contribui în mod activ la digitalizarea instituțiilor publice și la îmbunătățirea relației cetățeanului cu statul. Inițiativa s-a bucurat de un mare succes. În mai puţin de două săptămâni de la lansarea GovITHub, 1.070 de persoane se înscriseseră pe platformă şi își exprimau disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică.

Lista proiectelor GovITHub

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pai da?! Felicitari celor de la GovITHub!
  • Like 0
 • Am in credere guvernul ciolos si gurul care aduce tara PE linia de plutire il vrem inapoi
  • Like 1
 • Stai ca face acum savanta de renume mondial Olguța o echipa plină de " intelectuali " așa ca ea și câștiga toate premiile care se vor da la Daciada !
  • Like 2
 • Astia de la Webit nu stiu ca cei de la Govithub sunt "postaci", ca asa a zis ayatollahul, liderul nostru spiritual intelept, Draghnemeni? Ati fost manipulati, webitilor, rusinica! Dati-le premiul slugilor televizate ale PSD, ca sa nu mai fie nevoie sa isi cumpere premiu de pe Amazon pe care sa si-l dea singuri, ce, nu e calitate si eficienta sa ai limba maro si buzele moi?
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult