Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Guvernul a avut o primă dezbatere privind un proiect de reglementare a vaccinării sau testării obligatorii, pe cheltuială proprie, a lucrătorilor din asistența socială

Caravana vaccinării

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Florin Cîțu a anunțat, după ședința de guvern, că Executivul a avut o primă dezbatere pe un proiect de ordonanță de urgență, care prevede că angajaţii din asistenţa socială trebuie să prezinte dovada vaccinării, un test negativ, făcut pe propria cheltuială, sau dovada trecerii prin boală.

„Am discutat un proiect de OUG care stabileşte că angajaţii din instituţii publice din zona asistenţei sociale vor trebui să facă dovada vaccinării, sau să prezinte un test negativ sau să facă dovada trecerii prin boală.”, a declarat premierul, citat de News.ro.  Acesta a precizat că se doreşte testarea tuturor angajaţilor: ”Mergem în această direcţie, clar vom cere testare, personalul medical e vaccinat 70 la sută. Vom vedea cea mai bună variantă”.

Cîțu a mai spus că Guvernul ia în calcul să preia modelul din alte state UE și să modelul altor state UE și să introducă certificatul verde pentru accesul în restaurante sau la evenimente, dacă rata de infectare trece de 3 la mie. „Nu vreau să mai închidem activitățile economice peste 3 la mie. Ca să avem aceste activități trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde este una dintre propuneri”, a declarat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult