Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Guvernul danez va plăti 75% din salariile angajaților din privat, timp de trei luni

coronavirus - Getty

 Foto: Guliver/Getty Images

Guvernul danez le-a comunicat firmelor private care sunt afectate de măsurile pentru combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus că va acoperi 75% din salariile angajaților, dacă nu vor face concedieri, scrie Agerpres, care citează Reuters și DPA.

Conform acordului dintre Guvern, organizațiile companiilor și sindicate, în perioada 9 martie-9 iunie, statul se oferă să plătească 75% din salariile angajaților, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (2.786 lire sterline) pe lună, în timp ce firmele vor plăti restul de 25%.

Angajații vor fi obligați să-și ia cinci zile de concediu.

În Danemarca au fost înregistrate trei decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a urcat la 864.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Parerist check icon
    75% din salariile în cartea de munca sau în mana? Întreb pentru un prieten.
    • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult
sound-bars icon