Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Guvernul danez va plăti 75% din salariile angajaților din privat, timp de trei luni

coronavirus - Getty

 Foto: Guliver/Getty Images

Guvernul danez le-a comunicat firmelor private care sunt afectate de măsurile pentru combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus că va acoperi 75% din salariile angajaților, dacă nu vor face concedieri, scrie Agerpres, care citează Reuters și DPA.

Conform acordului dintre Guvern, organizațiile companiilor și sindicate, în perioada 9 martie-9 iunie, statul se oferă să plătească 75% din salariile angajaților, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (2.786 lire sterline) pe lună, în timp ce firmele vor plăti restul de 25%.

Angajații vor fi obligați să-și ia cinci zile de concediu.

În Danemarca au fost înregistrate trei decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a urcat la 864.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Parerist check icon
    75% din salariile în cartea de munca sau în mana? Întreb pentru un prieten.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult
sound-bars icon