Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Guvernul german va trimite Ucrainei cel mai modern sistem de apărare antiaeriană, care poate „să protejeze un mare oraş"

iris-T

Foto wikipedia

Germania va trimite în Ucraina un sistem perfecţionat de apărare aeriană capabil „să protejeze un mare oraş" de raidurile ruseşti, a anunţat miercuri cancelarul Olaf Scholz, citat de France Presse, scrie Agerpres.

„Guvernul german a decis să furnizeze cel mai modern sistem de apărare antiaeriană de care dispune Germania, sistemul Iris-T", a anunţat cancelarul german în faţa Bundestagului.

Foto: wikipedia

Liderul german a dat asigurări că ţara sa „va trimite mai multe arme" Kievului. Germania a fost anterior criticată de Kiev pentru livrările sale limitate de arme.

Foto wikipedia

Sistemul de apărare aeriană Iris-T SL are capacitatea de a doborî avioane, elicoptere, rachete de croazieră, rachete aer-sol, rachete anti-navă, rachete antiradar și rachete de calibru mare, având o rază de acțiune de 25 de kilometri.

Totodată, Germania va livra Ucrainei și un sistem radar capabil să detecteze artileria inamică, a adăugat cancelarul Olaf Scholz.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult