Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Guvernul nu le dă bugetarilor tichete de vacanță, deși Dragnea le-a promis „începând cu primul semestru din 2017”

Guvernul a amânat acordarea de bonuri de masă, tichete de vacanță, tichete cadou, precum și plata orelor suplimentare pentru bugetari în 2017. 

În Programul de guvernare 2017-2020 al alianței PSD-ALDE se arată că toți bugetarii „vor beneficia anual, începând cu primul semestru din 2017, de un tichet de vacanţă egal cu valoarea salariului minim brut din acel an, care va putea fi utilizat în interiorul granițelor României”. Tot în programul de guvernare se amintește că „plata orelor suplimentare, dar și a gărzilor va fi obligatorie, doar dacă salariatul nu va solicita convertirea acestora în zile libere și dacă acestea au fost cerute expres de ordonatorii principali de credite”.

(Sursa Programul de guvernare 2017-2020/clic pe imagime pentru a mări)

Măsura amânării acestor facilități apare într-un proiect de ordonanță de urgență publicat de Ministerul Finanțelor. Amintim că nici în anii anteriori aceste facilități nu au fost acordate, pe motiv de lipsă a finanțării. Pentru 2017 suma necesară ar fi depășit 17 miliarde de lei. 

„Neprelungirea şi în anul 2017 a măsurilor privind neacordarea pentru personalul din sectorul bugetar de tichete de masă, vouchere de vacanţă, tichete cadou, premii, ore suplimentare, ajutoare/indemnizaţii la ieşirea la pensie, precum şi a celor privind menţinerea ca şi în anii anteriori a anumitor categorii de indemnizaţii ar determina un necesar suplimentar de finanţare în anul 2017", se arată în proiectul publicat de Finanțe.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat în mai multe rânduri că programul de guvernare va fi respectat „la virgulă”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Ei, în campanie se poate promite orice oriunde. Deocamdată, în nicio țară din lume, luată ca referință pozitivă, nimeni nu-i pedepsește pe mincinoșii din campania electorală. să vă dau și exemple?
  • Like 1
  • @
   E vorba despre Sindromul Amnezic Electoral! :)))))
   • Like 1
  • @ Vladimir Dumitru
   check icon
   Da, numai că acest comportament se bazează pe un detaliu de psihologie umană: oamenilor le plac mincinoșii, știu că mint ori că, probabil, mint, dar îi votează.
   • Like 1
 • check icon
  Oricum, mi se pare discriminatorie față de cei din sistemul privat asta cu tichetele de vacanță...
  După mine, grila de salarizare din sistemul bugetar ar trebui să varieze proporțional cu cea din sistemul privat. Adică: crește venitul mediu din privat - excelent, hai să crească proporțional și grila din sistemul public. Dar și invers...
  • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult