Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Guvernul nu le dă bugetarilor tichete de vacanță, deși Dragnea le-a promis „începând cu primul semestru din 2017”

Guvernul a amânat acordarea de bonuri de masă, tichete de vacanță, tichete cadou, precum și plata orelor suplimentare pentru bugetari în 2017. 

În Programul de guvernare 2017-2020 al alianței PSD-ALDE se arată că toți bugetarii „vor beneficia anual, începând cu primul semestru din 2017, de un tichet de vacanţă egal cu valoarea salariului minim brut din acel an, care va putea fi utilizat în interiorul granițelor României”. Tot în programul de guvernare se amintește că „plata orelor suplimentare, dar și a gărzilor va fi obligatorie, doar dacă salariatul nu va solicita convertirea acestora în zile libere și dacă acestea au fost cerute expres de ordonatorii principali de credite”.

(Sursa Programul de guvernare 2017-2020/clic pe imagime pentru a mări)

Măsura amânării acestor facilități apare într-un proiect de ordonanță de urgență publicat de Ministerul Finanțelor. Amintim că nici în anii anteriori aceste facilități nu au fost acordate, pe motiv de lipsă a finanțării. Pentru 2017 suma necesară ar fi depășit 17 miliarde de lei. 

„Neprelungirea şi în anul 2017 a măsurilor privind neacordarea pentru personalul din sectorul bugetar de tichete de masă, vouchere de vacanţă, tichete cadou, premii, ore suplimentare, ajutoare/indemnizaţii la ieşirea la pensie, precum şi a celor privind menţinerea ca şi în anii anteriori a anumitor categorii de indemnizaţii ar determina un necesar suplimentar de finanţare în anul 2017", se arată în proiectul publicat de Finanțe.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat în mai multe rânduri că programul de guvernare va fi respectat „la virgulă”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Ei, în campanie se poate promite orice oriunde. Deocamdată, în nicio țară din lume, luată ca referință pozitivă, nimeni nu-i pedepsește pe mincinoșii din campania electorală. să vă dau și exemple?
    • Like 1
    • @
      E vorba despre Sindromul Amnezic Electoral! :)))))
      • Like 1
    • @ Vladimir Dumitru
      check icon
      Da, numai că acest comportament se bazează pe un detaliu de psihologie umană: oamenilor le plac mincinoșii, știu că mint ori că, probabil, mint, dar îi votează.
      • Like 1
  • check icon
    Oricum, mi se pare discriminatorie față de cei din sistemul privat asta cu tichetele de vacanță...
    După mine, grila de salarizare din sistemul bugetar ar trebui să varieze proporțional cu cea din sistemul privat. Adică: crește venitul mediu din privat - excelent, hai să crească proporțional și grila din sistemul public. Dar și invers...
    • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult