Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona Halep pierde finala de la Beijing cu Caroline Garcia, scor 4-6, 6-7

Halep--

(Foto: Guliver/Getty Images)

Simona Halep, care de luni va ocupa primul loc în ierarhia WTA, a pierdut duminică a patra finală în acest an, după ce a fost învinsă de sportiva franceză Caroline Garcia (locul 15 WTA), scor 6-4, 7-6(3), în ultimul act al turneului „Premier Mandatory" de la Beijing. 

Franţuzoaica va intra de luni în top 10 şi păstrează şanse de calificare la Turneul Campioanelor.

Cristian Tudor Popescu: „Nu a pierdut Simona, a câștigat Caroline Garcia”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că Simona Halep a jucat bine, și-a asumat riscuri, însă, cu toate acestea, Garcia a avut un joc mult mai bun.

„Nu a pierdut Simona, a câștigat Caroline Garcia. Simona a jucat foarte bine, în vreme ce Caroline Garcia a jucat și mai bine. A fost cel mai ridicat nivel de tenis pe care Simona l-a avut în acest turneu la Beijing, meciul cel mai bun pe care l-a făcut," a spus jurnalistul, la Digi24.

„Simona a jucat foarte bine astăzi. Aud banalitatea asta repetată sistematic. Toate vor să o bată. Dar ce, când era numărul 2 mondial doreau să o bată mai puțin? Nu e așa. Joci să câștigi toate meciurile, indiferent că e numărul 2 sau 3 mondial. Problema nu e că Garcia s-a mobilizat pentru că o avea în față pe numărul 1. Nu. A făcut un tenis incredibil în două săptămâni. A învins-o pe Svitolina, pe Kvitova, deci nu a apucat-o din senin un joc disperat de bun cu numărul 1 mondial, Simona Halep," a precizat jurnalistul.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că nu are ce să îi reproșeze Simonei în acest meci. 

„A arătat un tenis, eu nu am văzut-o niciodată pe Caroline jucând așa ceva în toată cariera ei de până acum, a urcat formidabil la toate capitolele. A servit inuman vreme de 2 ore. A servit excepțional și cu primul serviciu, și cu cel de-al doilea, cu viteza de 170-180 km/h, foarte precis, cu efect. De partea cealaltă, Simona a servit și ea foarte bine. A jucat bine, și-a asumat riscuri, însă Garcia a rezistat în regim de lovituri de forță într-un mod care m-a uluit. N-am mai văzut de mult așa ceva, o jucătoare care să lovească la nivel maxim de forță și precizie vreme de 2 ore, continuu, ca o mașină. De aceea a câștigat Garcia, nu a pierdut Simona. Cineva trebuia să câștige. Nu am ce să-i reproșez Simonei în acest meci", a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Caroline Garcia: „Vreau să o felicit pe Simona pentru că a devenit numărul unu în lume”

Caroline Garcia a felicitat-o pe Simona Halep la sfârșitul finalei din Beijing pentru performanța de a ajunge numărul 1 mondial.

(Foto: Guliver/Getty Images)

„Cred că «incredibil» este cuvântul perfect pentru a descrie această perioadă. Nu mă aşteptam, atunci când am venit în China, că voi pleca cu două trofee. Vreau să o felicit pe Simona pentru că a devenit numărul 1 în lume, este o perfomanţă remarcabilă. Felicitări, Simona!", a spus Garcia.

Simona Halep, despre Caroline Garcia: „A meritat să câştige azi, a fost mai bună”

Simona Halep este de părere că Garcia a câștigat meciul, nu l-a pierdut ea. 

„Consider că ea a câştigat meciul, nu l-am pierdut eu. Nu am putut fi la un nivel de sută la sută după ziua de ieri. A fost greu, m-am simţit obosită un pic. M-au durut un pic picioarele. Dar cred că am luptat până la final şi sunt bucuroasă de lucrul acesta. Ea a jucat un tenis extraordinar, să câştigi două turnee la rând este mare lucru. A meritat să câştige azi, a fost mai bună”, a declarat Halep, potrivit WTA Insider.

(Foto Guliver/Getty Images)

„Mâine voi numărul 1 în lume, e un vis devenit realitate. Vreau să mă bucur de acest moment. Am vrut să câştig azi, titlul înseamnă mult. Mulţumesc tuturor pentru că au venit, sunt nişte suporteri extraordinari în China. Voi reveni aici, sper că voi juca cel puţin la fel de bine. Vă mulţumesc tuturor pentru spriijin, atât fanilor, cât şi WTA-ului şi familiei mele”, a spus Halep la finalul partidei.

Presa străină, despre finala de la Beijing: „Simona Halep a recunoscut că a fost prea încântată să doarmă după ce a urcat pe locul 1 în lume” 

„Caroline Garcia a câștigat contra noului numărul 1 mondial, Simona Halep. Jucătoarea franceză a câștigat China Open și a depășit-o pe Johanna Konta în cursa pentru Singapore. Halep a pierdut nenumărate oportunități în setul secund înainte ca franțuzoaica să lovească pe final și să câștige”, notează BBC.

„Simona Halep a recunoscut că a fost prea încântată să doarmă după ce a urcat pe locul 1 în lume și a spus că astfel performanța ei de duminică, când a pierdut finala China Open, a fost afectată”. (France 24).

UPDATE Stere Halep, tatăl Simonei: „A avut ghinion”. (Înfrângerea poate știrbi bucuria nr. 1 mondial?). „Nu. Și eșecul este o victorie”. 

UPDATE Simona Halep pierde finala de la Beijing cu Caroline Garcia, scor 4-6, 6-7

UPDATE Garcia câștigă primul set cu 6-4

Simona Halep a înfruntat-o duminică pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 15 WTA, în finala de la Beijing.  După victoria din semifinale cu Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4, Simona Halep şi-a asigurat locul 1 în clasamentul WTA, începând de luni. 

O victorie în partida cu Garcia i-ar fi adus Simonei Halep un avantaj de 390 de puncte în fața sportivei spaniole Garbine Muguruza.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Admirabila puterea de concentrare ce-i impietrea fata Simonei la meciurile de la Sarapova catre finala. Odata deventa no1, molesitorul "fait accompli" a coplesit-o.

    Printre cioburile de concentrare au reaparut neprmis de multe lovituri adormite, in apropierea T-ului. Ceea ce fusese de demonstrat se-ncheiase ieri, Ehehei, daca ar fi prizat si ea ceva concentrate precum vestitele predecesoare .....

    Din comentariile Simonei inteleg ca a gasit cheia impietririi in nesimtire fata de ifosele adversarelor, fata de ostilitatea publicului. Sper sa o tina si la Shanghai!

    Tin-te tare Simona!
    • Like 0
  • Silpres check icon
    Cum să n-ai ce să-i reproșezi Simonei Halep? Nu a fost ca memorabila finală de la US Open în care Serena a pierdut fiindcă a jucat foarte bine, dar... Sam a jucat excelent. Acolo, chiar că Serena n-a avut ce să-și reproșeze.
    Aici, Halep a pierdut meciul din două cauze: doar sporadic a jucat cum trebuia - stânga-dreapta și la tușe (cum juca Halep așa, cum Garcia pierdea punctul în maxim 4 lovituri) - și a comis nepermis de multe greșeli neforțate, inclusiv la 3-3 în setul doi, la a opta minge de break, pe serviciul 2 al franțuzoaicei.
    • Like 1
  • andu check icon
    O admir pe Simona,ma întristează f mult fiecare înfrângere a ei,îmi închipui ca e c multa muncă în spatele a tot ceea ce vedem noi,dar....oare nu e putin nedrept modul în care se face calc pt no 1? Nu ar trebui mai întâi sa câștigi un mare turneu si apoi sa poti candida la primul loc mondial?
    • Like 0
    • @ andu
      Silpres check icon
      Nu candidează la cea mai tare din parcare, ci la cine adună cele mai multe puncte. Așa se stabilesc clasamentele în toate sporturile.
      • Like 0
  • ........pe centru...numai pe centru....
    • Like 0
  • ....scorul este de 2-1pentru simona....probabil....Dar cele doua victorii nu sunt în meciuri de final de turneu....Probabil simona doreste sa colecționeze ...platouri...Nu o intereseaza CUPELE...tehnic: daca toata lumea spune ....nu mai juca NUMAI PE CENTRU...chibiți,antrenori,ziafisti...ÎN CONTINUARE. JOCI...numai pe cdntru....Propun ca zimona sa joace ...la urmagorul turneu...NUMAI PÂNĂ ÎN FINALA...nu si finala...( pentru că se ztie din start cum se va încheia )....
    • Like 1
    • @ Toma Canja
      Silpres check icon
      După ce o viață întreagă ai jucat pe centru, cam greu să te schimbi peste noapte.
      Știu eu, de când eram copii și încercam să-i copiem pe marii maeștri care trimiteu mingea la 5 cm peste fileu, jucau serviciu-voleu, loveau rotindu-și trunchiul, „îngropau” mingea în terenul adversarului, scurte care picau imediat după fileu și fie încremenea mingea la sol, învârtindu-se pe loc, fie ricoșa în afara terenului, la vreo 20 cm de sol, voleuri, loburi și se alergau pe tot terenul (nu, nu căutați acum așa ceva nici în circuitul masculin, nici în cel feminin), dar ne-am dat repede seama de cei ăia jucau la televizor, pe milioane, iar noi pe pariu de un suc, așa că am revenit la jocul nostru bătrânesc, de pe fundul terenului, cu mingi la vreo 20 - 30 cm peste fileu și la vreun metru de tușe... Numai că noi jucam ca să facem mișcare, nu ca să ajungem profesioniști și să-i batem pe Borg, McEnroe, Lendl etc. de să le sune apa-n cap!
      • Like 0
  • CTP-ul nu mai scrie despre Simona? S-a supărat?
    Adevărul este că eu nu am văzut schimbarea la faţă în semifinală şi finală (mai mult n-am văzut).
    • Like 0
  • Simona a recunoscut motivul pt. care nu a reușit să mențină nivelul din joc din semifinală - nu a recuperat integral oboseala. Condiția fizică a făcut diferența în această finală (spre finalul setului 2 a avut 9 mingi de break și în cel puțin 4 situații nu a putut trece mingea peste fileu la retur pe serviciul doi al adversarei). Caroline Garcia în schimb a dovedit o pregătire fizică similară cu a lui Nadal, câștigând 2 turnee f. grele la rând, învingând jucătoare mai bine cotate). Simona tb. să fie conștientă că nu se va putea menține între primele trei dacă nu va ajunge să aibă o rezistență fizică de excepție și o creștere a forței de lovire (precum Serena, Venus, Sharapova, Azarenka, Kerber- în per. lor bună, Muguruza - până la accidentare, Garcia). Dacă ar fi reușit asta cu un an mai devreme, ar fi avut deja un grand slam câștigat și ar fi fost nr. 1 cu 6 luni mai devreme.
    • Like 0
    • @ Mihai Grecu
      Silpres check icon
      Cu atât mai mult, fiind obosită, trebuia să-și alerge adversara stânga-dreapta cu mingi la tușe. După cum s-a văzut și-n meciul cu Șarapova, și cu Ostapenko, și cu Garcia, imediat ce aplica acest stil de joc, adversarele deveneau niște junioare în curs de afirmare și pierdeau punctul în 3-4 mingi fie pentru că Halep dădea lovitura decisivă, fie fiindcă dădeau ele în fileu sau afară.
      Iar refacerea după efort face parte tot din procesul de pregătire al unui sportiv.
      • Like 0
  • Ajungi sa crezi ca Dumnezeu a vrut sa le invinga doar pe rusoaice si ar fi suficient de bine pentru ca Simona sa nu se mandreasca prea mult! Va dati seama ce s-ar fi intamplat daca castiga si acest meci? S-ar fi crezut atotputernica ceea ce nu e cazul inca pentru ea! Dumnezeu nu iti da mai mult decat poti duce! Pana nu ajungi la maturitatea spirituala ca a Serenei W. de exemplu nu cred ca ti se da prea mult pentru a nu te inalta la ceruri caci nepregatit fiind, caderea ar fi dureroasa! A invata lectia empatiei, a impartirii meritelor cu toti cei din jur caci nu stie cine a contribuit in mai mare masura spiritual la victoria ta, asta e lectia! Si prin modul in care a reactionat la castigarea nr.1 cu acel "Va multumesc tuturor pentru..." Simona H. a facut primul pas catre lectia empatiei chiar daca poza din finala inca arata o superioritate fata de castigatoare (ceea ce nu e normal-ar fi putut sa o imbratiseze pe castigatoare ca o regina pe o printesa, cu o superioritate insusita si nu afisata! In concluzie...suntem pe drum...si drumul e lung dar nu fara sfarsit!
    • Like 0
  • Nu pierderea meciului este de blamat ci modul in care au pregatit jocul Andrei si Simona.In momentele importante Garcia a jucat mai bine decat Simona.Daca nu stiai cine este nrul 2 mondial ,si cum doresc gurnalistii ,de luni nr.1,ai fi spus ca Garcia este nrul 2.
    • Like 0
  • andu check icon
    Ce status are cea care este mai buna decât numărul unu mondial?
    • Like 1
    • @ andu
      ProBono check icon
      Challenger.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult