Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Harta interactivă a vaccinării, cu tipul de vaccin folosit la fiecare centru și numărul de persoane în așteptare, publicată de autorități

Harta vaccinării

Harta interactivă a vaccinării disponibilă pe platforma oficială de programare indică acum tipul de vaccin folosit la fiecare centru. Până acum, această informație putea fi dedusă doar în momentul programării după intervalul de timp dintre doza inițială și doza de rapel - 21 de zile, pentru Pfizer, 28 de zile pentru Moderna și 56 pentru AstraZeneca. 

Totodată, datele cu privire la tipurile de vaccin folosite în fiecare centru din țară erau disponibile pe o platformă independentă, creată la Sibiu: vaccin.live.

Cei care accesează harta interactivă de pe platforma oficială de vaccinare găsesc acolo adresa fiecărui centru, tipul vaccinului folosit, numărul de doze disponibile și numărul persoanelor aflate pe lista de așteptare.

”Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.

Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca”, au anunțat joi autoritățile.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult