Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Huliganii Estului contra huliganilor Vestului: lupte de stradă între suporterii ruși și englezi la EURO 2016. 35 de răniți la Marsilia

Cel puțin 35 de persoane au fost rănite la Marsilia, dintre care două sunt în stare gravă, după confruntări dure între suporteri înaintea și după meciul dintre Anglia şi Rusia (1-1), din cadrul Grupei B a Campionatului European de fotbal, potrivit L'Equipe, citat de Agerpres.

La finalul meciului, suporterii celor două grupări s-au înfruntat în incinta stadionului Velodrome, iar apoi au avut loc noi incidente, după miezul nopții, în Portul Vechi din Marsilia, la care au participat inclusiv tineri locali, precizează cotidianul de sport.

Marsilia s-a transformat de mai bine de două zile într-o scenă a unui adevărat război între ultraşii englezi şi ruşi, iar forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene, în special pentru a permite închiderea unor baruri.

Șase persoane au fost arestate până duminică dimineața în urma incidentelor dintre suporterii celor două echipe.

Cotidianul The Sun relatează că ruşii erau înarmaţi cu cuţite şi cu alte arme artizanale şi au atacat grupuri de suporteri englezi aflați la terase. De la insulte şi provocări, a fost doar un pas până la declanșarea unor lupte în toată regula, în care s-au folosit sticle de bere sau scaune de la terasele barurilor.

Într-un comunicat dat publicității sâmbătă, UEFA a condamnat cu fermitate incidentele din Marsilia: „Persoanele implicate în astfel de acte de violență nu au ce căuta la niciun meci de fotbal”.

Naționalele Angliei și Rusiei au terminat sâmbătă seara la egalitate 1-1 (0-0) partida din cadrul Grupei B a Campionatului European de fotbal - EURO 2016, disputată pe stadionul Velodrome din Marsilia.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din pacate suporterii englezi au inceput acum 3 zile ,legandu-se de oameni pe strada ,injurandu-i pe francezi ,strigand in stilul lor caracteristic lozinci impotriva UE si implicit impotriva Frantei . Politia a trebuit sa intervina si la un moment dat s-a produs si inevitabilul : suporterii francezi s-au intalnit cu cei rusi si de aici NEBUNIA totala . Sunt inregistrari date de Daily Mirror cu comportamnetul huliganic al englezilor din prima si a doua zi ....Si-au cautat-o cu rusii si si-au gasit-o ,dar acum pozeaza in rolul de victima ....Englezii nu si-au putut imagina ca rusii sunt peste ei la capitolul ura si huliganism ...Pacat ca s-a ajuns la violenta maxima .
    • Like 0
  • Toata lumea stie ca englezii s-au caftit cu francezii, numai autoarea tam nisam inventeaza un titlu pompos cum ca este vorba de bataie cu rusii. Suporterii francezi se bat dintotdeauna cu englezii, au polite vechi de inpartit, asa cum noi romanii strigam pe stadioane despre (sau chiar ne batem cu) unguri indiferent de ocazie, numai asa din distractie.
    • Like 0
  • Alexius check icon
    Este postat in articol chiat un filmulet in care un englez cu capul spart se jura ca a fost bătut de francezi. În plus, alți martori au arătat că pe străzi, francezii sunt cei care s-au bătut cu englezii și nu rusii. De fapt ultrașii lui Olympique Marseille erau cei confundați, se pare voit, cu rușii. Nici la incidentele de pe stadion nu se știe sigur dacă agresorii erau ruși sau francezi. Oricum cu autoritățile de cercetare de partea lor, francezii au tot interesul să dea vina pe ruși sau pe orice galerie oaspete și să nu poată fi verificați. Treaba poate fi mușamalizată din start.
    • Like 0
  • Alexius check icon
    Aceeași veche poveste. Violența care însotește fotbalul. Încă odată trebuie repetat. Fotbalul nu a fost niciodată vreun sport de elite sau pt elitiști. Tentativele unora de a transforma pasiunea pt fotbal într-un spectacol de teatru unde vin doamnele chochete si mananca floricele nu a reușit în cele mai multe cazuri.

    La Fotbal se înjură, la fotbal se mai bate lumea, înainte, în timpul sau după meci. Este adevărat, mulți golani își găsesc refugiul în acest sport. Asta e. Unii golani vin cu galeria dupa echipă și chiar dacă au interdicție de a intra pe stadioane fac scandal pe străzi.
    Nu știu care a fost mai violent în incidentele de sâmbătă: englezii sau rușii. Eu zic că ambele galerii au o problemă. Nicio echipă nu poate fi sancționată pentru comportamentul unor suporteri.
    • Like 0
  • check icon
    Totul fiindcă li se permite.Deși iubesc democrația,la unele aspecte cum ar fi infracțiunile,mai ales cele violente,aș aplica metode pe măsura participanților,adică primitive.CU tehnologia de acum e ușor să-i identifici pe cei în cauză,să-i arestezi,zece ani de muncă silnică forțată în mine la nivel de supraviețuire strictă,indiferent că unii s-ar putea să nu reziste,oricum n-ar fi o pierdere, și garantez că astfel de manifestări se reduc drastic către zero.Viața și demnitatea unui om contează exclusiv dacă acesta o dorește cu adevărat și și-o respectă astfel ca să fie luată în calcul de autorități ca atare,restul e gargară politicianistă.
    • Like 2
  • cred ca teama de atentate teroriste in timpul Euro 2016 e nejustificata. e prea periculos pentru teroristi sa iasa pe strada zilele astea.
    • Like 7
  • Islamiștii fundamentaliști, într-o psihoză colectivă, îi decapitează pe creștinii sirieni, le colectează sângele și îl oferă ca jertfă lui Allah. Iată o cauză pentru care suporterii huligani de la Marsilia s-ar fi putut mobiliza. Dacă tot avea atâta energie, ar fi putut sa meargă acolo și să lupte pentru Hristos sau, dacă erau atei, pentru umanitate, dreptate, toleranță și glorie . Ar fi avut șansa să devina eroi. Așa, rușine! Mare rușine!
    • Like 4
  • AlexS check icon
    Football is a game played by gentlemen and watched by hooligans ...
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult