Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Imagini din închisoarea Guantanamo azi: 60 de prizonieri! Obama dăduse în doua zi a mandatului său un ordin executiv să fie închisă

În centrul de detenție de maximă securitate „Gitmo", așa cum este cunoscută închisoarea de la Guantanamo, în Cuba, mai sunt în prezent 60 de deținuți, dintr-un total anterior de 780. 

În 2008, în a doua zi a mandatului său, președintele Barack Obama a emis un ordin executiv pentru închiderea centrului de detenție, dar măsura a eșuat din cauza opoziției politice din SUA.

În plus, pentru închiderea centrului suspecții de terorism ar trebui să fie transferați pe teritoriul SUA, fapt care nu este permis de legislația americană. 

La jumătatea lunii august oficialitățile americane au anunțat transferul a 15 deținuți de la închisoarea din Guantanamo în Emiratele Arabe Unite, acesta fiind cel mai mare lot transferat de la baza SUA din Cuba în timpul președinției lui Barack Obama, potrivit Reuters.

Închisoarea americană Guantanamo Bay, din Cuba, a fost înființată după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Inițial, centrul de detenție trebuia să fie doar unul temporar, unde să fie adunați suspecții de terorism, dar ulterior a fost transformată într-o închisoare permanentă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • hmmm...
  O stire datatoare de sperante!
  Trump, cat o fi el de presedinte al Americii, nu poate face ce vrea muschii lui...
  • Like 0
 • parca simt mai aproape de suflet un articol despre mortii din revolutie si mineriade. cine erau, cum ai ajuns acolo, ce au lasat in urma ... inteleg, hartia suporta orice subiect, dar cand vine vorba de "traznaile" autoritatilor, parca sufletul ...
  • Like 0
 • Este o inchisoare necesara. Bestiile, cu chip uman, teroriste merita un loc si mai teribil. In mod normal, intr-o lume normala, acesti indivizi trebuie, prin orice mijloace, storsi de tot ce stiu si apoi eliminati fizic din societate. Respectivii nu trebuie sa beneficieze de considerentul ca sunt fiinte umane. Nu mai au niciun drept. Sunt in afara legii.
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult