Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Imagini virale cu talibani care încearcă aparatele din sala de gimnastică a palatului prezidențial din Kabul

talibani

Foto: captura video Twitter/Asaad Hanna

Imagini cu talibani surprinși când încearcă aparatele din sala de gimnastică a Palatului Prezidențial din Kabul, capitala Afganistanului, au devenit virale pe Twitter.  

Filmarea ar fi fost făcută în aceeași zi în care aeroportul din Kabul a fost scena unor evenimente dramatice, cu mii de afgani care încercau să se urce într-un avion pentru a fugi din țară. Cel puțin șase persoane au murit în haosul creat, potrivit presei internaționale.

În alte filmări postate pe Twitter și devenite virale se vede cum câțiva insurgenți se amuză într-un parc de distracții.

Citiți și:

Talibanii au preluat pe deplin puterea în Afganistan, după ce au ocupat duminică, 15 august, orașul Kabul. Președintele Afganistanului a părăsit țara și s-ar afla în prezent în Uzbekistan.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult