Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Imagini virale cu talibani care încearcă aparatele din sala de gimnastică a palatului prezidențial din Kabul

talibani

Foto: captura video Twitter/Asaad Hanna

Imagini cu talibani surprinși când încearcă aparatele din sala de gimnastică a Palatului Prezidențial din Kabul, capitala Afganistanului, au devenit virale pe Twitter.  

Filmarea ar fi fost făcută în aceeași zi în care aeroportul din Kabul a fost scena unor evenimente dramatice, cu mii de afgani care încercau să se urce într-un avion pentru a fugi din țară. Cel puțin șase persoane au murit în haosul creat, potrivit presei internaționale.

În alte filmări postate pe Twitter și devenite virale se vede cum câțiva insurgenți se amuză într-un parc de distracții.

Citiți și:

Talibanii au preluat pe deplin puterea în Afganistan, după ce au ocupat duminică, 15 august, orașul Kabul. Președintele Afganistanului a părăsit țara și s-ar afla în prezent în Uzbekistan.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult