Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Imnul guvernului HăisCea

„Majoritatea parlamentară să susțină Guvernul, nu să-l blocheze” zice L. Dragnea după ce Comisia de buget-finanțe a Parlamentului a respins sau a limitat plata defalcată a TVA, supraacciza la carburanți și majorarea contribuțiilor sociale pentru contractele part-time, trei dintre ultimele hârtii de înălțat zmeul ale guvernului Tudose.

Parlamentul, cu Comisiile sale, era sfânt pentru L. Dragnea, acum însă, când îl calcă pe bombeu, vătaful PSD mârâie la aleși. 

Ceea ce nu-l împiedică, iritat de luările de poziție ale președintelui Iohannis în sprijinul Justiției, să peroreze pe loc, fără să clipească: „Atrag atenția tuturor să se mai abțină de la presat Parlamentul, de la a amenința Parlamentul, de a încerca să blocheze Parlamentul...”.

În noiembrie 2015, L. Dragnea declara: „O să insist să scoatem imunitatea parlamentară din Constituție... Mie, personal, nu-mi e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător – un judecător este pregătit mental, juridic și profesional să împartă dreptatea, un parlamentar NU – să decid destinul unui om”.

Ce zice acum, scurt și răspicat, parlamentarul NU în cazul Rovana Plumb-Belina: „Eu voi vota împotriva ridicării imunității”.

L. Dragnea încearcă să-l concureze pe T. Băsescu la politica de tip alba-neagra, laie-bălaie, și la bal, și la spital. Politica prostirii în față.

Ca să nu mai vorbim de logica poruncii sale... Presupunând că Parlamentul chiar ar vrea să susțină guvernul PSD-ALDE, întrebarea este: când s-o facă? La adoptarea OUG 13, sau la abrogarea ei? La numirea premierului Grindeanu, sau la alungarea lui câteva luni mai târziu? Când guvernul vestea mărirea mintenaș a salariilor și pensiilor, sau când o amâna? La introducerea impozitului pe cifra de afaceri, sau la facerea lui uitată? La fluturarea taxei de solidaritate, sau la înmormântarea ei?

Parlamentul a fost de partea guvernului când acesta a suprimat timbrul de mediu, lăsând să intre în circulație sute de mii de mașini la mâna a doua. Acum, ce-ar trebui să facă, să susțină cu entuziasm și anunțata reintroducere a timbrului de mediu, căci guvernul HăisCea vrea bani de peste tot?

Cum să sprijini o guvernare al cărei imn ar putea fi: „M-am născut între Carpați, bagă-le, scoate-le, trage-le-mpingele, dintr-o mamă și trei tați, bagă-le, scoate-le, trage-le-mpingele...”?

Există însă ceva ce Parlamentul poate susține fără rezerve, căci guvernul n-are cum să dea la-ntors: după raiul pe pământ promis astă-iarnă de L. Dragnea, de la 1 octombrie prețurile la gaze, curent și benzină, stimați Republicani, cresc!...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bună seara!

  Întrucât nu dispun de alte mijloace, folosesc această platformă pentru a vă ura „LA Mulți Ani!” domnule Cristian Tudor Popescu cu ocazia zilei de naștere...
  • Like 0
 • Gy check icon
  Dupa ce au lasat media sa decada in ultimul hal, folosind-o politic, acuma vine domnul Vasile Dâncu si ne spune că nu mai are încredere în jurnalism și în jurnaliști. Acuma cand n-a mai ramas aproape nimic din media care se opune puterii , nu mai e de incredere. Ii punem cu botul pe labe, TVR-ul e deja al nostru, BCR-ul urmeaza si o lasam la final pe Covesi, cand nimeni nu mai poate face nimic. Plan perfect, genial, pare militareste facut. In numai un an a teleormanizat toata Romania. Aveti copii? Ce le-am facut? Ei cu ce sunt de vina? Acum au toata puterea, Pile, Relatii, Cunostinte, banii, media, decizia. Ne-au rupt.
  • Like 0
 • Gy check icon
  Cel mai mare dusman pentru Dragnea este " Programul de Guvernare 2017-2020 " al PSD. In rest nu prea vad cine sa se opuna.
  • Like 0
 • Gy check icon
  Dragnea este omul de guma. Asa cum ati observat intr-o emisiune tv, tipul absoarbe foarte eficient loviturile. Le amortizeaza, le redirectioneaza, sau le respinge direct in emitator.
  Strategia lui Dragnea este urmatoarea : "cand s-au prins ceilalti ce vreau sa fac , sa nu mai poata face nimic" Un bun exemplu e schimbarea conducerii TVR. Au fortat schimbarea taxei (cu cele 100 ca sa nu socheze), iar acum a schimbat conducerea TVR. La fel CCR, Ministerul Afacerilor Interne, etc. Subjuga institutiile statului punandu-si la conducere oameni fideli si controlati. In momentul cand apar presiunu, se opreste pe moment, inventeaza diversiuni si la momentul oportun isi continua planul in forta. Construieste acelasi sistem piramidal din comunism, fiecare sa aiba un avantaj fata de cel de sub el. Asta da stabilitate sistemului, pentru ca fiecare vrea sa-si pastreze pozitia. La un moment dat sistemul se intretine singur, pentru ca sunt multi cei carora le convine situatia, pentru ca altfel nu ar avea avantajele obtinute necinstit. Aplica tactica buldogului, musca din aproape in aproape si ce a prins odata nu mai lasa.
  • Like 1
 • Tineti minte domnul Cristian Tudor Popescu si dragi comentatori de TV ce va scriu acum : Cand vor fi alegerile prezidentiale si domnul Dragnea va fi presedinte, ales de voturile ROMANILOR "de pretutindeni", chiar o sa doriti sa va luati lumea in cap la propriu, vazand ca toate eforturile pe care le-ati facut in tot acesti ani, de convingere, vor fi spulberate de imbecilitatea unui popor inapt de intelegere ! Vom trai si vom vedea, cu respect !
  • Like 1
 • Ce e aia „-mpingele”? „în pingéle” sau „împinge-le”?
  • Like 0
 • Cri check icon
  Dl. CTP are perfecta dreptate: inabilitatile economice ale guvernului PSD par sa nu se mai termine; pe de alta parte, cat timp PNL nu ofera o alternativa credibila, PSD nu va avea, o opozitie eficienta.
  • Like 0
 • Mulți dintre cei care votează PSD nu sunt racordați la apă şi gaz...când se întunecă , se culcă , eventual televizorul murmură pe Antena 3...maşină n-au...cam cu ce i-ar putea afecta majorările?
  • Like 1
 • Preţurile cresc, aşa este. Ăia hoţi, ăştia hoţi, mama lor la toţi!
  • Like 0
  • @ Constantin
   Caracter cameleonic dom Constantin . Azi ești cu partidul și mâine-l înjuri . Roman neaoș 100 la suta .
   • Like 0
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Punem ramasag ca peste 4 ani iese Ponta ? Ce vorbim noi aici ? Vorba ceea: V-am amanetat si nu m-ati prins.
  • Like 0
  • @ Dan Dan
   Paul check icon
   Guvernele lui ponta au fost prin comparație cu guvernele dragnea exemple de competenta. Nu cred ca psd-ul mai are așa oameni, aia putini care aveau ceva in cap au fost măturați de Gașca dragnea-olguta-nebunul ăla furios care e secretar general... am uitat cum îl cheamă.
   • Like 3
  • @ Paul
   Guvernul Ponta a dat liber la furat ""discret""!
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult