Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Imnul guvernului HăisCea

„Majoritatea parlamentară să susțină Guvernul, nu să-l blocheze” zice L. Dragnea după ce Comisia de buget-finanțe a Parlamentului a respins sau a limitat plata defalcată a TVA, supraacciza la carburanți și majorarea contribuțiilor sociale pentru contractele part-time, trei dintre ultimele hârtii de înălțat zmeul ale guvernului Tudose.

Parlamentul, cu Comisiile sale, era sfânt pentru L. Dragnea, acum însă, când îl calcă pe bombeu, vătaful PSD mârâie la aleși. 

Ceea ce nu-l împiedică, iritat de luările de poziție ale președintelui Iohannis în sprijinul Justiției, să peroreze pe loc, fără să clipească: „Atrag atenția tuturor să se mai abțină de la presat Parlamentul, de la a amenința Parlamentul, de a încerca să blocheze Parlamentul...”.

În noiembrie 2015, L. Dragnea declara: „O să insist să scoatem imunitatea parlamentară din Constituție... Mie, personal, nu-mi e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător – un judecător este pregătit mental, juridic și profesional să împartă dreptatea, un parlamentar NU – să decid destinul unui om”.

Ce zice acum, scurt și răspicat, parlamentarul NU în cazul Rovana Plumb-Belina: „Eu voi vota împotriva ridicării imunității”.

L. Dragnea încearcă să-l concureze pe T. Băsescu la politica de tip alba-neagra, laie-bălaie, și la bal, și la spital. Politica prostirii în față.

Ca să nu mai vorbim de logica poruncii sale... Presupunând că Parlamentul chiar ar vrea să susțină guvernul PSD-ALDE, întrebarea este: când s-o facă? La adoptarea OUG 13, sau la abrogarea ei? La numirea premierului Grindeanu, sau la alungarea lui câteva luni mai târziu? Când guvernul vestea mărirea mintenaș a salariilor și pensiilor, sau când o amâna? La introducerea impozitului pe cifra de afaceri, sau la facerea lui uitată? La fluturarea taxei de solidaritate, sau la înmormântarea ei?

Parlamentul a fost de partea guvernului când acesta a suprimat timbrul de mediu, lăsând să intre în circulație sute de mii de mașini la mâna a doua. Acum, ce-ar trebui să facă, să susțină cu entuziasm și anunțata reintroducere a timbrului de mediu, căci guvernul HăisCea vrea bani de peste tot?

Cum să sprijini o guvernare al cărei imn ar putea fi: „M-am născut între Carpați, bagă-le, scoate-le, trage-le-mpingele, dintr-o mamă și trei tați, bagă-le, scoate-le, trage-le-mpingele...”?

Există însă ceva ce Parlamentul poate susține fără rezerve, căci guvernul n-are cum să dea la-ntors: după raiul pe pământ promis astă-iarnă de L. Dragnea, de la 1 octombrie prețurile la gaze, curent și benzină, stimați Republicani, cresc!...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult