Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

În mintea domnului Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu--

(Foto: Inquam Photos / Liviu Chirică)

Cum vor suna, într-un viitor nu tocmai îndepărtat, știrile aprobate de al doilea om în stat?

Bună seara, ascultați Radio Liberare. Iată știrile momentului:

 • Laura Codruța Kovesi a fost demisă de la șefia Parchetului Anticorupție. Liderii Coaliției de guvernare s-au reunit în ședință de urgență pentru a găsi un înlocuitor. Numele lui Codrin Ștefănescu este ultimul intrat pe lista scurtă, deși aripa Ponta susține că o asemenea responsabilitate nu-i poate reveni decât lui Sebastian Ghiță, recent întors din exil. 
 • Începând de mâine în România se vor dispune două cozi, una pentru demnitari, alta pentru restul populației. Este decizia ministrului de interne, luată în unanimitate de domnia sa. „Parlamentarii au treburi mult mai importante de făcut decât să stea la coadă”, a declarat ministrul.
 • Parlamentarii și-au triplat sporul de solicitare neuropsihică. „Cineva trebuie să și gândească, nu doar să muncească”, au declarat, înainte de vot, aleșii.
 • CNA a anunțat anularea licențelor tuturor stațiilor TV care n-au condamnat Binomul.
 • Protestele au fost suspendate azi printr-o Hotărâre de Guvern. Ministrul Adevărului a declarat că, deși nu s-au mai înregistrat manifestări de stradă din 2017, legislația actuală nu a fost în totalitate aliniată la noile realități socio-politice. Măsura a fost criticată de Rovana Plumb: „Dreptul cetățenilor de a ieși în stradă pentru a-și susține Guvernul nu poate fi retras”. Mai multe organizații teritoriale pregătesc autocarele pentru a veni la București.
 • Activitatea ONG-urilor a fost interzisă prin lege organică. Legea va fi publicată în Monitorul Oficial, partea I, în această noapte. „Prin aceasta, îl scoatem definitiv pe Soros din țară”, a declarat o sursă din apropierea liderului PSD.
 • După introducerea noii supraaccize, prețurile continuă să scadă într-un ritm accelerat. Pentru evitarea aglomerației la pompe, ministrul Energiei a propus ca românii să circule doar în ani bisecți.
 • Premierul a dat o Hotărâre de Guvern prin care ROBOR-ul va fi expulzat din țară. „Între ROBOR și popor alegerea a fost destul de simplă”, a declarat premierul la Postul de Televiziune.

Credeați că e o distopie? Citim semnele viitorului în declarațiile prezentului:

Despre președintele Iohannis: „Duhul Sfânt ne dă sfaturi”.

Despre societatea civilă: „ONG-urile nu au legitimitate”.

Despre scumpirea prețului la carburanți: „Nu am văzut nicio scumpire la carburant. Slavă Domnului că nu am credite!”

Despre cazul Belina: „Poate să vină și mama DNA-ului!” „Se încearcă, până la urmă, o lovitură de stat!”

Despre statul la coadă: „Există, în orice stat, câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte într-un fel statul şi să se dedice, în principal, problemelor societăţii comunităţii. Da? Asta ar trebui să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă!”

Despre profesori: „De ce le trebuie spor de solicitare neuropsihică? Au 4 luni de vacanţă pe an!”

Despre OUG 13: „Nu Guvernul a greșit cu OUG 13. Protestatarii au stricat imaginea României”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Nu stiu daca exemplele relatate de dl.Ștefan Turcu constituie chiar o distopie; mai degraba politicianul respectiv a emis uneori afirmatii care s-au aflat in contradictie cu realitatea. Insa cu siguranta ca o societate distopica a fost experimentata de majoritatea cetatenilor sub guvernarea Boc-Basescu.
  Eu constat astazi ca sub ticaloasa si incompetenta guvernare PSD-ALDE orice cetatean al Romaniei poate critica sau injura sau face meeting contra guvernantilor, fara nicio problema; cu doar cativa ani in urma, sub Boc-Basescu, era in presa si in societatea civila o tacere de auzeai si musca in zbor...
  Desi sub guvernarea marinarului au murit oameni prin inchiderea a zeci de spitale si milioane de oameni s-au trezit cu veniturile lor legitime amputate drastic in numele "crizei"; care criza nu i-a afectat deloc pe membrii clanului Basescu.
  Si toti taceau, taceau, cu doar cateva exceptii.....
  Asta este dilema mea: de ce sub guvernarea PDL, perfect ticaloasa, au tacut toti cei care astazi critica, de multe ori pe buna dreptate, cretinismele politico-economice ale pesedistilor.
  • Like 0
 • Mama DNA-ului a fost si s-a strecurat viermele... Dar o sa vina fiica DNA-ului si cum e mare "specialist", o sa o ia de sotie.Dar asta va fi a 8-a si va fi cu noroc,ca la Simona...si vorba preotului:" doar moartea ii va despartii..."
  • Like 1
 • Viermele in untura!
  • Like 3


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult