Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

În plină epidemie de coronavirus trebuie să fim împreună, dar fiecare la casa lui

Oameni la mall

(Foto: Virgil Simionescu/ Inquam Photos)

Astăzi, am cumpărat produse pentru dezinfecție, însă nu am mai găsit gel de mâini, de exemplu. Prin urmare, m-am reorientat către spirt şi produse care au un efect similar. Am mai cumpărat și produse pe care le utilizam în mod frecvent, tot pentru dezinfecţie, a podelelor, a bucătăriei, a casei. Trebuie să recunosc că nu am citit niciodată instrucţiuni de folosire a unor produse şi nici nu am urmărit vreodată atât de atent comunicate oficiale. De data aceasta am făcut-o.

Repet, comunicate oficiale!

Mă bucură că oamenii au înțeles că igiena mâinilor este importantă. Sfatul meu, pentru fiecare dintre voi, este să nu cumpărați tot ce găsiți pe raft. Cei care tuşesc ori strănută în preajma noastră sau care pot să aibă, fără să ştie, COVID-19, ne pot afecta doar pentru că am dat dovadă de egoism şi am golit rafturile de produse de care au nevoie şi semenii noştri. Este nevoie de astfel de substanțe dezinfectante pentru toți, pentru noi toţi. Dacă aveți nevoie de o sticlă sau două de dezinfectant, nu cumpărați 10.

Zilele acestea, veţi fi asaltaţi de ştiri false, promovate de către site-uri obscure, singurul scop al acestora fiind traficul cu orice preţ. Cinic, ruşinos, dar adevărat, din păcate. Informaţi-vă doar din surse oficiale, Facebook nu este o sursă oficială, ci doar un canal de comunicare. Deşi pe platformă circulă şi informaţii oficiale, alături de acestea, pe anumite pagini sunt şi junk-informaţii.

Mai mult decât atât, izolare înseamnă izolare, stat acasă.

Închiderea şcolilor nu înseamnă vacanţă şi plimbări în zone aglomerate. Izolarea nu înseamnă să te plimbi prin mall.

Este momentul sa fim solidari și inteligenți! Iar solidaritate, va presupune izolare socială pentru o perioadă, să sperăm că va dura cât mai puţin.

Trebuie să respectăm regulile de igienă! Din această criză trebuie să ieșim învingatori, iar numărul deceselor să fie zero! România, responsabilitate!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Corecte observatii!
  Cum ar fi daca supermarketurile/magazinele alimentare ar reduce programul cu clientii la 12 ore/zi (08-20) si s-ar inchide 2 ore la amiaza pt. dezinfectare/aerisire si alte activitati de aprovizionare si securizare a spatiilor?? Dar ce ar fi si daca am "partaja voluntar" orele de cumparaturi, pe intervale alfabetice dupa numele de familie si saptamani pare/impare ale lumii. Mai precis in prima saptamana a lunii, cea impara de la orele 8-9 literele A-C, de la 9-10 literele D-F s.a.m.d. iar in saptamana para invers de la orele 08-09 literele V-Z, 09-10 S-U etc.??? Asa fluxul de clienti va fi mai echilibrat si mai bine controlat. Bineinteles ca este o idee/propunere.
  • Like 0
 • Dacă ai convingerea că avem o isterie mediatică plus exces de zel al politicienilor care se teme să nu iasă rău în alegerile iminente, te duci la mall fără nici o grijă.
  • Like 0
 • Gabi check icon
  A reușit virusul ăsta să facă ce n-au reușit 8 guverne ani la rând: să întoarcă românii acasă. Poporul Chinez prieten ne aduce DIASPORA acasă. Ce ți-e cu prietenia dintre popoare :-)
  Recomandare pt. Antena-3: până trece problema cu corona virusul, este recomandat să nu vă mai pupaţi şefii în c-r.
  • Like 1
  • @ Gabi
   Nume check icon
   Sau numai acolo...
   • Like 1
  • @ Gabi
   Când aud că sunt carantinati la intrarea în țară, nu se mai întorc.
   • Like 0
 • mike mike check icon
  Pai si ce, la mall nu se poate intra in carantina? Mall-ul la romani este precum a doua casa. Conditia este sa nu ne uitam cardurile acasa. Chiar asa, propun sa se creeze spatii de cazare in mall-uri, pentru ca am avea loc mai mult de miscare, iar facilitatile sunt diferite fata de un apartament intr-un bloc si putem chiar socializa mai mult.
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult