Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

În România, accidentele rutiere au ucis 40.000 de oameni în doar 17 ani. Echivalentul unui oraș ca Mangalia

În 2018, peste 1,3 milioane de oameni și-au pierdut viața în lume în urma accidentelor rutiere. Luna trecută, Organizația Națiunilor Unite a marcat Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, constatând că accidentele rutiere reprezintă principala cauză a mortalității copiilor și tinerilor cu vârste mai mici de 29 de ani.

În România, peste 1.800 de persoane și-au pierdut viața în 2018 în urma unui accident rutier, țara noastră având cea mai mare incidență a deceselor din accidente rutiere din întreaga Uniune Europeană, cu 96 de persoane la un milion de locuitori. În ultimii 17 ani, între 2001 și 2017, circa 40.000 de oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere în România. Practic, am pierdut echivalentul populației unui oraș ca Mangalia.

Suntem martorii unui fenomen care ne îngrijorează și ne obligă să discutăm despre o numărătoare care, din păcate, nu încetinește, România fiind printre puținele state din UE care nu înregistrează progrese la acest capitol. 

În acest context, 19 parteneri publici și privați s-au alăturat în ultima lună inițiativei asigurătorilor din România, reprezentați de UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România – pentru a-i comemora pe CEI 40.000 și pentru a opri această numărătoare: Poliția Română, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Fondul de Garantare a Asiguraților, Biroul Asigurătorilor Auto din România, Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări, Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, Asociația pentru Promovarea Asigurărilor, Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci, Academia Titi Aur, Asociația Română de Actuariat, Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, Asociația motoADN, comunitatea Cu bicicleta la mare, Institutul de Studii Financiare, Consiliul Tineretului din România, Cercetașii României, Asociația Română a Brokerilor de Credite, Ford Mustang România și Asociața Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale.

Lista rămâne deschisă. Din păcate, nu doar cea a susținătorilor, ci și cea a victimelor. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate deveni un susținător, dând dovadă de mai multă responsabilitate pe șosele și ajutându-i pe alții să înțeleagă amploarea unei tragedii pe care doar noi o putem stopa.

Alătură-te campaniei și distribuie acest mesaj în comunitatea ta de prieteni. Ajută-ne să facem șoselele din România un loc mai sigur pentru fiecare dintre noi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Parerist check icon
    Nu ne intereseaza, problema principala sunt vaccinurile, finantate de Soros si Bill Gates. Alea ne omoara, nu masinile, poluarea sau mancarea multa si proasta!
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult