Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Încă 24 de noi cazuri de infectare cu varianta britanică a virusului. „Nu ne-am așteptat la o dinamică de asemenea anvergură”

laborator - covid- Francisco Guasco / EPA / Profimedia

Foto: Francisco Guasco / EPA / Profimedia

Analiza aleatorie într-un laborator MedLife a 90 de probe din mai multe orașe ale țării a dus la descoperirea în România a încă 24 de cazuri noi de Covid-19 cauzate de noua tulpină britanică a virusului. Numărul total al pacienților cu noua variantă se dublează astfel, ajungând la 52.

Cazurile cu noua tulpină sunt predominante în București, dar se regăsesc aproape pe tot teritoriul țării, fiind identificată și în Vâlcea, Cluj, Tecuci, Târgoviște, Ploiești, Timișoara, Reșița, Hunedoara, Focșani, Lugoj, Chișineu Criș, Slatina, Olt.

„Nu ne-am așteptat la o dinamică de o asemenea anvergură. Considerăm că autoritățile ar trebui să analizeze cu atenție aceste informații și să evalueze cu precauție eventualele decizii cu privire la relaxarea măsurilor de siguranță pentru perioada următoare. În continuare vom susține programul de secvențiere și vom analiza probe, nu atât pentru tulpina din Marea Britanie care pare să devină dominantă, caz în care anchetele epidemiologice devin inutile, cât pentru a sprijini autoritățile cu informații noi legate de apariția și transmiterea altor tulpini pe teritoriul României, cum ar fi cea sud africană, braziliană și nu numai”, a spus Mihai Marcu Președinte și CEO MedLife.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost secvețiate în total peste 560 de probe, dintre care 404 de către divizia de cercetare MedLife (75%).

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult