Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Incendiul din Prahova | „Ferma Dacilor” e deținută de un patron care a avut legături cu lumea interlopă. Pensiunea, recomandată pe Facebook de șeful ANPC, Horia Constantinescu

Cornel Dinicu

Pensiunea „Ferma Dacilor”, unde marți dimineață a avut loc un incendiu în care și-au pierdut viața un copil și cinci adulți, a fost construită în 2013 și îi aparține lui Cornel Dinicu, un afacerist prahovean, care a avut, în trecut, legături cu lumea interlopă. Potrivit unei anchete „România, te iubesc!”, difuzată în anul 2021, acesta a fost implicat, în ianuarie 2000, într-un conflict al interlopilor din București, cunoscut sub numele de „Afacerea Portbagajul”.  

„Cornel Dinicu, 30 de ani, Claudiu Paraschiv, 30 de ani, și Valentin Răducanu ar fi spart geamul unui autoturism Mercedes care staționa pe Splaiul Independenței din București și ar fi furat din portbagajul acestuia două genți în care s-ar fi aflat 420.000 de dolari, 30.000 de mărci germane, 120 de milioane de lei (echivalentul actual a 12.000 de lei) și circa 300 de grame de bijuterii din aur, conform acuzațiilor oficiale aduse de procurori în dosarul de furt calificat în dauna proprietății judecat la Tribunalul București. Dosarul efectiv a pornit însă de la plângerea lui Răducanu, conform căreia ar fi fost sechestrat și abuzat fizic de câteva persoane timp de o lună pentru a furniza informații legate de acel furt”, relatează Știrile ProTv. Un interlop celebru, Sandu Geamănu, a spus pentru Știrile ProTV că, pe atunci, Cornel Dinicu era „bodyguardul unui senator de Călăraşi, Tărăcilă - n.r. Doru Ioan Tărăcilă, la timpul respectiv era poziţionat şi susţinut politic”.

Potrivit unui articol scris în 2010 de Observatorul Prahovean, Cornel Dinicu ar fi preluat, în 1996, şefia celui mai mare clan de bodyguarzi din cartierul studenţesc Regie, din Bucureşti. Conform aceleiați surse un an mai târziu a fost condamnat la patru luni de inchisoare pentru amenintare si lovire, dar a fost grațiat.

În 2007, SIE îl urmăreşte, potrivit Evenimentului Zilei, pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone, ca reprezentant al Total Asset Management GmbH, o companie elveţiană care vroia să preia o parte dintr-o mină de diamante. Dinicu se deplasase în Africa în calitate de recuperator pentru Liviu Niță, un controversat om de afaceri.

Ulterior, Dinicu a investit într-o piscină de 700.000 de euro în Mizil, iar din 2013 în „Ferma Dacilor”. „Din dragoste pentru natură și pentru gastronomia tradițională, în 2013 am pus bazele Fermei Dacilor, gândită ca un proiect de, și pentru familie. Din fericire pentru familia dacică extinsă de astăzi, am dimensionat gresit proiectul, putând astfel omeni la un ospăț, peste 150 de daci. Și pentru că ospețele noastre îndestulătoare invită la siestă temeinică, am rânduit cu drag și atenție la detalii pentru voi, 21 de odăi, 4 căsuțe suspendate și 4 colibe dacice, 6 cabane padure și 10 Locuri de campare și parcare pentru mașini si autorulote”, se arată pe site-ul pensiunii.

În 2019, ISU Prahova a făcut un control la „Ferma Dacilor”, iar la acel moment, reprezentanţii unităţii de cazare nu au pus la dispoziţie documente din care sa rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu. „Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediata pe timpul controlului si au fost aplicate 6 avertismente”, a relatat ISU Prahova.

De curând, Horia Constantinescu recomanda călduros pe Facebook pensiunea lui Cornel Dinicu, pe care îl numea „prietenul” său.

„Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați.

Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public.

Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani.  Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee.

Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cât o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine.

Vă pot spune, cu mâna pe inimă, că jumări, ca aici, nu găsiți nicăieri, în lume.

Brânzeturile sunt producție proprie, ca de altfel 99 la sută dintre produse.

Această reclamă este în schimbul prieteniei, recunoașterii meritelor și faptului că prietenul meu pune România în farfurie. PS am adaugat dulceata de… ROȘII!”, scria Horia Constantinescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Nu mai e sigur nici în concediu...
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult