
Foto: Inquam Photos/ George Călin
Sunt foarte curioasă dacă ați văzut declarația lui Georgescu astăzi, la ieșirea de la urne… Ați văzut că zgomotul celorlalți îl deranjează atât de tare, încât închide ochii? Îl irită orice zgomot care se suprapune vocii lui. De fapt, nici nu se poate abține să își exprime disprețul față de oameni. De asta stă în sufragerie și ține discursuri de acolo!
Nu pentru că se teme pentru siguranța lui, așa cum cu emfază dragnistă ne spunea în singurul interviu pe care l-a dat cuiva după ce s-a poziționat pe primul loc în turul întâi. De asta singurul interviu pe care îl suportă e ăla pe care i-l ia propria soția. Omul e atât de intolerant, încât nici nu poate să mimeze toleranța.
Scurta declarație a lui Călin Georgescu după exercitarea votului în ziua parlamentarelor e imaginea clară a disprețului. Nu vă mințiți că acest dispreț este îndreptat strict împotriva jurnaliștilor, care l-au perturbat fonic și acum, și altădată! Căci disprețul față de oameni e ori o trăsătură de caracter, ori nu e deloc.
Așa că mâine, orice voce care va perturba discursul sau planul lui Georgescu ar putea deveni ținta lui. Și nu uitați că azi Georgescu nu are deloc putere. Are doar un pic de vedere la ea. Imaginați-vă ce face cu puterea un om care nici măcar nu poate mima toleranța într-o competiție politică! Serios, încercați să vă imaginați un Georgescu cu putere!
Îmi amintesc, când eram eu mai la început în profesia asta de jurnalist, că m-am dus într-un an la un eveniment electoral al unui politician. Și era candidatul printre oameni. Candidatul fiind un fost pedelist, o mizerie de om politic care n-a făcut decât rău în toată cariera lui. Și se pupa cu bătrânele prezente la eveniment, lua în brațe copilașii și se lua în brațe cu oamenii ăia în stare de ebrietate. Apoi s-a dus la mașină.
Întâmplarea face că eram aproape de mașina lui, așa că am surprins un moment care avea să-mi formeze o imagine foarte clară a politicianului rău: iese șoferul și îi înmânează o loțiune de mâini dezinfectantă. Și îi zice: “Merci, Radule, dar tre să mă duci oricum până acasă, că mă simt infect!”
Georgescu de azi m-a dus acolo, cu cinsprezece ani în urmă.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Pe mine da! Abia am scăpat de unul care a refuzat sistematic, vreme de 10 ani, dialogul cu presa și cetățenii...
Am văzut-o și pe Lasconi fugind de ziariști, parcă ieri. Iar azi echipa de la România TV a fost oprită de a intra în sediul USR, deși alte televiziuni au fost primite fără probleme. În plus, România TV a fost primită la toate sediile celorlalte partide unde a vrut să intre pentru a-și face pur și simplu meseria de a informa publicul, nimic altceva. Vedeți, asta se cheamă la Dvs - și la alții din aceeași tabără politică - subiectivism total și radical. Adică fiecare vede doar ce vrea să vadă. Faptele care nu se mulează pe ideile preconcepute nu se văd, nu se aud, nu interesează, nu există....
Mi-am exprimat deja alegerea (dacă ați citit comentariile postate de mine pe-aici atunci știți cu siguranță din ce tabără fac parte). În „subiectivismul total” de care mă fac vinovat, cred că Georgescu nu are ce căuta în fotoliul de președinte al României nici acum, nici altădată.
Dacă majoritatea alegătorilor cred altceva, așa să fie! Nu mă pot opune voinței celor mulți...
Cât despre România TV, să-mi fie cu iertare: această „instituție de presă” face orice altceva în afară de informarea publicului!
Mâine aflăm componența noului Parlament. La câți traseiști se află în fruntea listelor de candidați, e greu de spus ce culoare politică va avea următorul for legislativ al țării.
Nea Iancu a zis că ne trebuie doar puțintică răbdare...
De fapt, dacă judecăm drept oricât de strâmb am sta, toate canalele de știri fac asta...
Într-o competiție a mâncătorii de rahat cei de la A3 sunt cei care o fac cu ștaif , folosesc baveta și tacâmurile .
Prin comparație, cei de la RTV duc direct hârdăul la gură.
Mă rog , fiecare cu publicul lui...
Exit-poll -urile spun că PSD a câștigat alegerile parlamentare, chiar dacă acum o săptămână tovarășul Ciolacu a ocupat cu brio locul trei la prezidențiale, cu tot cu renumărare. Pare-se că românilor le place social-democrația, dar nu le-a plăcut de Ciolacu...
Noi, alegătorii români, suntem prea mici într-un „război” atât de mare, în care se bat pentru supremație titanii globului. Ne uităm cu gura căscată la ce spun crainicii plătiți de televiziuni ca să ne mintă și credem în „știrile” lor...
https://republica.ro/sunt-liberal
https://republica.ro/ce-garanteaza-succesul-unei-casatorii-intre-o-femeie-si-un-barbat-si-de-nu-ar-functiona-o-casatorie-intre
Sănătate vă doresc.
Cea mai mare este că Ion Iliescu a confiscat o revoluție și minerii care l-au ajutat să-și atingă scopul nu sunt vinovați. Au dat dovadă de o „înaltă conștiință civică”...
Și eu vă doresc multă sănătate și vă conjur să nu mă condamnați că „țin” cu USR. Am voie să fiu suporterul Elenei Lasconi, la fel cum dumneavoastră puteți susține orice candidat...
Să știți că nici eu nu sunt vreun tinerel. De exemplu am votat la primele alegeri libere din 1990 (aveam atunci 24 de ani) cu PNL la parlamentare și cu Ion Rațiu la președinție. Iar în acea vreme asta era contra curentului general, care era sus și tare cu Iliescu și FSN. Nici eu nu l-am simpatizat deloc pe Iliescu și pe FSN-ul lui format în mare parte din oamenii vechilor structuri securistoide. Iar împotriva minerilor care au făcut atâtea brutalități și s-au dovedit o gașcă abrutizată, am avut și eu o atitudine fermă. Am rămas de partea dreptei până în 2008 inclusiv. Apoi, când am realizat că dreapta începuse să devină, prin Băsescu și PD-ul lui, mai rea decât stânga PSD-istă, am virat către stânga. De atunci nu am mai votat cam niciodată cu dreapta, deci nici cu Băse în 2009 pentru al doilea mandat, nici cu Johannis niciodată. Nu mai intru în detalii ca să-mi exprim poziția. Ar fi prea lung și plictisitor și oricum ziceați că sunt analfabet funcțional, deci ce rost are. Dar de la Rațiu mi-a rămas în minte definiția comportamentului democratic adevărat: ”mă voi lupta până la ultima mea picătură de sânge pentru dreptul tău de a NU fi de acord cu mine”. Văd că și Dvs acceptați și sunteți resemnat în fața opțiunii altora, diferită de a Dvs, dar cu mențiunea că cei de alte opinii, chiar dacă sunt mulți, vorba lui Lăpușneanu, sunt proști. De aici a și pornit micul nostru dialog și ”mângâierea mea” de către Dvs cu apelativul de analfabet funcțional.
Stați liniștit, că n-o să vă mai deranjez prea mult pe viitor, cu încercarea de a închega dialoguri plictisitoare și amicale, ci doar când consider că se impune acest lucru, din punctul meu de vedere, pentru a pune lucrurile la punct.
PS Eu nu ”condamn” pe nimeni pentru opiniile politice, deși combat, pe tărâmul ideilor și principiilor, ceea ce consider în neregulă, din punctul meu de vedere. Adversarii politici nu ar trebui să fie dușmani. Învrăjbirea asta oribilă a tuturor contra tuturor se trage de la Băsescu. Iar dacă înțelegem cu adevărat zicerea lui Rațiu înțelegem și că e normal să ne respectăm reciproc opiniile și pe noi între noi.
Băsescu a fost suspendat pentru mult mai puțin, parcă o dată că avea șapcă și o dată că n-avea șapcă.
Așa că "no panic", îl rezolvăm noi dacă politrucii și organele de paraziți bugetari pe banii noștri nu au fost în stare să prevină situația.
Mult mai bine ar fi să ieșim toți la vot, să nu ne întoarcem în frig și beznă.
Băi, e chiar atât de greu să vedeți chestia asta? S-o fi dat ordin pe unitate: “so pe el!”. E o strategie clar greșită.