Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Inițiativă pentru susținerea celor din linia întâi. „Haideți ca noi, cei care stăm acasă, să-i aplaudăm în fiecare seară pe cei care merg la serviciu pentru noi”

Aplauze de la balcon

Mulți dintre cetățenii țării nu pot sta în aceste zile în izolare, chiar dacă și-ar dori, poate, acest lucru. Medicii, polițiștii pompierii, angajații din supermarketuri și farmaciștii sunt doar unii dintre cei care merg la serviciu pentru ca restul oamenilor să fie în siguranță, iar societatea să poată să funcționeze. Un clip video îi îndeamnă pe cei care stau acasă să îi aplaude în fiecare seară, de la ora 20:00, pe cei fără de care lumea nu ar putea să meargă înainte în aceste zile. 

Astfel de inițiative au existat și în alte țări afectate de coronavirus, precum Italia, Spania sau Marea Britanie, unde oamenii și-au arătat aprecierea față de angajații din sistemul medical, salvatori și alți lucrători esențiali.

„Aplauzele nu îi vor vindeca pe cei bolnavi, aplauzele nu produc ventilatoare în spitale. Dar îi pot încuraja pe medici, îi pot ajuta să simtă susținerea oamenilor. 

Poate că mulți dintre noi simțim deja recunoștință pentru eforturile lor din fiecare zi, însă există momente în care este important și să arătăm acest lucru. 

M-aș bucura ca această inițiativă, care a existat și în alte state, să prindă și în România. În Italia, Spania și Marea Britanie, televiziunile au difuzat astfel de momente, cu oameni aplaudând la ferestre”, spune Cătălin Dobre, Creative Director la McCann, agenție care semnează clipul video. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Leo check icon
    Dar pe șoferii care cară mâncarea pe care o cumpără oamenii de ce să nu-i aplaudăm zilnic; dar pe agricultorii care plivesc roșiile; sau pe bucătarii care le gătesc?
    Scopul medicilor astăzi este să aibă grijă de sănătatea plămânilor, însă omul are și sentimente, speranțe, năzuințe; de ce să nu-i înjurăm în fiecare seară pe cei care ne opresc să mirosim florile din grădina botanică?
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult