Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Inițiativă pentru susținerea celor din linia întâi. „Haideți ca noi, cei care stăm acasă, să-i aplaudăm în fiecare seară pe cei care merg la serviciu pentru noi”

Aplauze de la balcon

Mulți dintre cetățenii țării nu pot sta în aceste zile în izolare, chiar dacă și-ar dori, poate, acest lucru. Medicii, polițiștii pompierii, angajații din supermarketuri și farmaciștii sunt doar unii dintre cei care merg la serviciu pentru ca restul oamenilor să fie în siguranță, iar societatea să poată să funcționeze. Un clip video îi îndeamnă pe cei care stau acasă să îi aplaude în fiecare seară, de la ora 20:00, pe cei fără de care lumea nu ar putea să meargă înainte în aceste zile. 

Astfel de inițiative au existat și în alte țări afectate de coronavirus, precum Italia, Spania sau Marea Britanie, unde oamenii și-au arătat aprecierea față de angajații din sistemul medical, salvatori și alți lucrători esențiali.

„Aplauzele nu îi vor vindeca pe cei bolnavi, aplauzele nu produc ventilatoare în spitale. Dar îi pot încuraja pe medici, îi pot ajuta să simtă susținerea oamenilor. 

Poate că mulți dintre noi simțim deja recunoștință pentru eforturile lor din fiecare zi, însă există momente în care este important și să arătăm acest lucru. 

M-aș bucura ca această inițiativă, care a existat și în alte state, să prindă și în România. În Italia, Spania și Marea Britanie, televiziunile au difuzat astfel de momente, cu oameni aplaudând la ferestre”, spune Cătălin Dobre, Creative Director la McCann, agenție care semnează clipul video. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Leo check icon
    Dar pe șoferii care cară mâncarea pe care o cumpără oamenii de ce să nu-i aplaudăm zilnic; dar pe agricultorii care plivesc roșiile; sau pe bucătarii care le gătesc?
    Scopul medicilor astăzi este să aibă grijă de sănătatea plămânilor, însă omul are și sentimente, speranțe, năzuințe; de ce să nu-i înjurăm în fiecare seară pe cei care ne opresc să mirosim florile din grădina botanică?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult