Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Inițiativă pentru susținerea celor din linia întâi. „Haideți ca noi, cei care stăm acasă, să-i aplaudăm în fiecare seară pe cei care merg la serviciu pentru noi”

Aplauze de la balcon

Mulți dintre cetățenii țării nu pot sta în aceste zile în izolare, chiar dacă și-ar dori, poate, acest lucru. Medicii, polițiștii pompierii, angajații din supermarketuri și farmaciștii sunt doar unii dintre cei care merg la serviciu pentru ca restul oamenilor să fie în siguranță, iar societatea să poată să funcționeze. Un clip video îi îndeamnă pe cei care stau acasă să îi aplaude în fiecare seară, de la ora 20:00, pe cei fără de care lumea nu ar putea să meargă înainte în aceste zile. 

Astfel de inițiative au existat și în alte țări afectate de coronavirus, precum Italia, Spania sau Marea Britanie, unde oamenii și-au arătat aprecierea față de angajații din sistemul medical, salvatori și alți lucrători esențiali.

„Aplauzele nu îi vor vindeca pe cei bolnavi, aplauzele nu produc ventilatoare în spitale. Dar îi pot încuraja pe medici, îi pot ajuta să simtă susținerea oamenilor. 

Poate că mulți dintre noi simțim deja recunoștință pentru eforturile lor din fiecare zi, însă există momente în care este important și să arătăm acest lucru. 

M-aș bucura ca această inițiativă, care a existat și în alte state, să prindă și în România. În Italia, Spania și Marea Britanie, televiziunile au difuzat astfel de momente, cu oameni aplaudând la ferestre”, spune Cătălin Dobre, Creative Director la McCann, agenție care semnează clipul video. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Leo check icon
    Dar pe șoferii care cară mâncarea pe care o cumpără oamenii de ce să nu-i aplaudăm zilnic; dar pe agricultorii care plivesc roșiile; sau pe bucătarii care le gătesc?
    Scopul medicilor astăzi este să aibă grijă de sănătatea plămânilor, însă omul are și sentimente, speranțe, năzuințe; de ce să nu-i înjurăm în fiecare seară pe cei care ne opresc să mirosim florile din grădina botanică?
    • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult