Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Inna: „Sunt atinsă și de rău, dar seara, când merg la culcare, nu răul reprezintă concluzia zilei”

Inna

De câte ori mă întâlnesc cu artiști, am sentimentul, senzația chiar că ei sunt locuiți. Că uneori, prin gurile lor Cineva mai de sus cântă sau vorbește. Artiștii sunt ca niște frumoase ambalaje care conțin mai mult Dumnzeu decât alții, poate. Pentru că altfel nu-ți poți explica de ce pe scenă par semizei, iar atunci când coboară de pe ea, devin niște oameni ca noi toți. Și totuși atât de diferiți.

E ceva cu ei, sunt sigură.

Când m-am întâlnit cu Inna, am avut senzația că … nu e ea. O cunosc de mult, am interacționat cu ea nu de puține ori. Și de fiecare dată am avut senzația că pe lângă ea, mai e Cineva.

Pe scenă pare că are 2 m. Nicidecum. În realitate e scundă. Pe scenă pare că umple spațiul. În autorulota ei, în timp ce îmi vorbea, abia umplea un scaun.

Inna este, după părerea mea, dovada clară că arta are legătură cu divinul.

Am intrat așadar în rulotă parcată lângă locul d filmare a unui nou videoclip și am descoperit o față simpatică, parcă abia trezită din somn. O față de fetiță.

Inna m-a ivitat să urc în universul ei pe roți și am început să vorbim așa, simplu, fără nicio fomalitate.

Nu te-a obosit succesul? Adică succesul poate fi obositor?

Nu. Nu m-a obosit. Sigur, dacă ne referim la drumuri și la avioane și la distanțe, da. Doar că m-ai prins acum într-un moment în care mă pregătesc să merg pe set, ceea ce nu e obositor pentru mine. Dacă m-ai fi prins în vreun aeroport după 12 ore de zbor, ți-aș fi spus, Doamne cât sunt de obosită!


Dar ce te motivează pe tine să faci toate lucrurile astea?

Faptul că am descoperit ce mă face pe mine fericită. (râde) Muzica și tot ceea ce se întâmplă, inclusiv Global Records și gașca pe care o avem. Facem muzică, clipuri, ajutăm artiștii. Spun facem pentru că mă refer la mine și la Lucian în primul rând. Cât despre succes… Știi cum e: depinde cum îl vezi. Eu aș putea fi de succes acasă în familia mea spunând glume și întreținând atmosfera între mine, mama și bunica. Și dacă le fac pe ele fericite, asta înseamnă succesul pentru mine.

Acesta este succesul? Nu conturile? Nu milioanele de followers?

Nu conturile, nu. Nu milioanele de oameni, nu numărul lor, ci calitatea lor. Oamenii care mă apreciază pentru ceea ce fac, care au observat toată evoluția mea și care mă sprijină și care înțeleg care este părerea mea despre succes. Înțeleg că nu-i atrag pentru număr, ci pentru că vreau să fiu un exemplu pozitiv, care stimulează schimbarea.


Și ce vrei să schimbi?

Sunt multe lucruri pe care vreau să le schimb, sunt sigură că pe foarte multe nu le voi putea modifica niciodată, dar mi-am spus că, dacă eu, la un moment dat, reușesc să schimb pentru 3 minute cât durează o piesă de-a mea, starea unei persoane care este într-o depresie, sau într-o anxietate, sau într-un moment dificil în viață, atunci mie mi se pare că e foarte tare.

Te-am prins într-o filmare acum. Ce filmezi?

Un proiect care e ceva super nou, o muzică și un mood în care m-am trezit așa, în studio fiind cu colegul meu, David. Acum filmăm al șaptelea clip. Fiecare piesă a noului album va avea câte un videoclip care reprezintă un mood și povestea din piesă.

Și azi?

Azi e despre Gitana, povestea unei țigănci. Albumul e în limba spaniolă, am fost mult timp în America Latină și m-am întors cu un vibe spanish… așa am vrut, așa am fost inspirată. Este muzică experimentală, foarte diferită față de ce am lansat până acum. Sper să lansăm albumul cât mai repede, chiar luna asta.

Videocliurile pieselor sunt legate? Adică formează un film?

Nu, nu se leagă. Sunt realizate fiecare în parte cu mijloacele folosite la un film, dar poveștile sunt independente una față de alta… Niciun personaj nu se repetă, nicio iubire nu e la fel. Vorbesc foarte mult de iubire și despre multe personaje feminine văzute din diferite perspective, prin mai multe perechi de ochi.

Va fi o surpriză foarte mare acest album…

Cuvântul „vedetă” este unul în care ne pierdem, care nu mai spune nimic.

Cum vezi tu iubirea? Ce e iubirea? Te întreb asta pentru că pare că nu ești niciodată atinsă de vreun rău…

Sunt atinsă și de rău, dar nu mă doboară, iar seara când merg la culcare, răul nu reprezintă concluzia zilei. Concluzia zilei e mereu pozitivă. Iubirea pentru mine e Dumnezeu, tot ce se întâmplă între noi e iubire, lucurile care m-au adus unde sunt acum se referă iubire, sunt făcute cu iubire, tocmai de aia cred că pot să merg seara la culcare și să mă gîndesc că totul vine din iubire.

Acum „vedetă” e actorul, muzicianul, reporterul, chitaristul… Ei cu toții pot deveni extrem de cunoscuți. Dar mie mi-ar plăcea ca profesia, specializarea să conteze mai mult în definirea artiștilor, nu cuvântul „vedetă”

Toate outfturile tale din videoclipuri sunt remarcabile. Ce ai vrut să obții cu acest stil vestimentar?

Mi-am dorit încă de când m-am lansat să fiu bine îmbrăcată. În mare parte, un artist pop cum sunt eu, are nevoie și de lucrurile astea ca să fie atractiv, remarcat. Cu timpul însă, mi-am dat seama că cel mai bine mă exprim atunci când sunt în primul rând pe placul meu! Părerile fanilor acum sunt împărțățite, așa cum sunt și părerile lor și în ceea ce privește succesul despre care vorbeam înainte… Unii dintre ei înțeleg și cunosc toată povestea mea, alții o cunosc mai puțin. O văd pe Inna pop star, celebrity… „Ești o vedetă Inna, ești o vedetă”, așa îmi spun copiii. Și eu le spun că nu vreau să fiu vedetă, îmi place mai mult să fiu o cîntăreață, o artistă, o persoană care a influențat în bine pe cineva… Cuvântul ăsta vedetă e cam…

…Demodat pentru generația ta, nu?

Da… S-a demodat. Acum „vedetă” e actorul, muzicianul, reporterul, chitaristul… Ei cu toții pot deveni extrem de cunoscuți. Dar mie mi-ar plăcea ca profesia, specializarea să conteze mai mult în definirea artiștilor. Cuvântul „vedetă” este unul în care ne pierdem, care nu mai spune nimic. Ai spus corect, da, s-a demodat.

Și am cântat într-un fel în care nu am crezut că o pot face vreodată. Deci e pur și simplu o descoperire. De aceea albumul e super experimental și de aia ne place. Și mi-am spus așa: dacă albumul ăsta reușește să-mi facă prietenii fericiți și să mă facă și pe mine să simt că fac ceea ce-mi place și că aduce fericire indiferent de orice, și-a atins scopul.

Ce muzică ai ascultat azi dimineață când te-ai trezit?

În dimineața asta nu am ascultat nimic, pentru că mă voi duce pe set unde voi filma și voi asculta cam de 50 de ori aceeași piesă și prefer să-mi fac ordine în cap. Acum sunt în perioada în care ascult mult din albumul ăsta nou pentru că modificăm, renunțăm la strofe, ajustăm…

Cum se numește acest album?

„Yo”. Adică Eu- în spaniolă.

Te întorci cumva spre tine? Trăiești o nouă etapă?

Da, trec printr-o perioadă în care am intrat în studio cu băiatul ăsta, David și am constatat că putem face chestii împreună pe care nu le auzim de atât de multe ori. Și am cântat în fel și chip atunci când am pornit ideile astea- că nu le pot spune piese, inițial ele sunt idei. Și am cântat într-un fel în care nu am crezut că o pot face vreodată. Deci e pur și simplu o descoperire. De aceea albumul e super experimental și de aia ne place. Și mi-am spus așa: dacă albumul ăsta reușește să-mi facă prietenii fericiți și să mă facă și pe mine să simt că fac ceea ce-mi place și că aduce fericire indiferent de orice, și-a atins scopul.

Înainte stăteam în studio și lucram cu super artiști, super compozitori, super producători, dar erau tot timpul o necunoscută pentru mine, eram îndrumată de ei. Acum am fost îndrumată de mine. Am fost inspirată.

Deci e next level?

Da, exact. Și am tot lucrat în studio. Zilele de studio au fost… cum să spun? 4 ore au trecut ca 30 de minute. Niciodată nu mi s-a mai întâmplat. Înainte stăteam în studio și lucram cu super artiști, super compozitori, super producători, dar erau tot timpul o necunoscută pentru mine, eram îndrumată de ei. Acum am fost îndrumată de mine. Am fost inspirată. Lui David îi place foarte mult muzica organică, a făcut instrumentale din absolut orice: din lemn, metal, sunete din trafic, un ritm bătut în microfon și asta mi-a dat de înțeles că muzica organică e pe sufletul meu. În piese se vor regăsi și inflexiuni vocale din folclorul românesc. Nu cânt folclor, ci există doar inflexiuni vocale. Gipsy music, de asemenea e foarte multă…

Inna, ești așteptată pe set!

Așa s-a terminat întâlnirea noastră din rulotă. Inna a îmbrăcat o fustă roșie, lungă, și-a strâns părul negru și a plecat însoțită de echipă spre set. Fiecare părea că știe perfect ce are de făcut, gașca funcționa fără mult efort. Îi priveam cu admirație. Tinerii ăștia chiar știu ce vor!

Articol publicat pe site-ul autoarei, cristinastanciulescu.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Casargoz check icon
    “Fiecare părea că știe perfect ce are de făcut, gașca funcționa fără mult efort. Îi priveam cu admirație. Tinerii ăștia chiar știu ce vor!”
    Nu stiu cine este Inna dar poveastea este mișto si are un vibe pozitiv. Si povestea asta cu Inna si David ar merita chiar un roman care ar ieși fantastic pentru ca fi despre note tineri deștepți care stiu ce vor intr-online in care personajele nu se repeta si iubirile sunt unice.. un NexT level.
    Ready player one..
    • Like 0
    • @ Casargoz
      Scrii despre tinerii deștepți într-o română stricată amestecată finutz cu engleză, a ieșit chiar belea .
      • Like 0
    • @ Adrian Ionescu
      Casargoz check icon
      O romană stricata de goagle ;)
      • Like 0
    • @ Casargoz
      Goagăl
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult