Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Săptămâna Patimilor lui Hristos. Chiar dacă te temi de vaccin, vaccinează-te ca jertfa din dragoste pentru El și aproapele tău

Duminica Floriilor - Foto: Robert Ghement / EPA / Profimedia

Foto: Robert Ghement / EPA / Profimedia

De Duminica Floriilor anul acesta mulți creștini și-au pus straie de sărbătoare ca să îl întâmpine cu flori și ramuri de salcie pe Hristos. Din păcate hainele ar fi trebuit să fie de doliu, nu de sărbătoare. Anul acesta îl întâmpinăm pe Mântuitor cu mii de decese, nu cu mii de vieți salvate ca anul trecut.

Mărturisesc că inima mea este plină de durere și rușine. Nu mă simt vrednic decât să Îi cer iertare ca tâlharul care își recunoaște păcatele în ultima clipă. Întâmpinăm simbolic Săptămâna Patimilor lui Hristos cu cea mai neagră săptămână din istoria pandemiei în România. În săptămâna care a trecut, 1.162 de români și-au pierdut viața, răpuși oficial de COVID-19. Alte mii de români au fost uciși de pandemie departe de evidența oficială și vom afla de ei abia peste 2 luni. Alte mii de români sunt deja condamnați la moarte de loteria COVID-19, dar nu vor afla asta decât în următoarele săptămâni.

(apasă pe imagine pentru a mări dimensiunea)

Cu acest bilanț de vieți pierdute, pe care nu am vrut să le salvăm pentru că a fost prea greu și nu ne-am putut permite, venim să îl întâmpinăm pe cel care vine la întâlnirea cu noi pentru a urca pe cruce pentru viața noastră. El își da viața pentru noi, în schimb noi îi mulțumim dând viața altora pentru confortul nostru.

Săptămâna aceasta, Săptămâna Patimilor lui Iisus pentru noi, o vom „onora" zilnic cu patima și moartea a peste 100 de români în fiecare zi. A ajuns să ni se pară normal să pătimească alții pentru noi, dar nu să pătimim noi pentru alții. Pretindem ca alții să facă totul pentru noi, dar ne revoltăm când ni se cere să facem și noi ceva pentru alții. Vrem ca alții să încaseze un glonț pentru noi, sau să se lase bătuți în cuie pe cruce pentru noi, dar refuzăm să purtăm o mască sau să ne înțepăm în braț pentru alții.

Care va fi scuza noastră în fața Lui? „Oricum mureau", „Nu ne-am permis arginții", „Am crezut că medicii ne mint", „Am crezut că politicianul X îmi spune adevărul" sau „Lasă că stai Tu pe cruce și pentru păcatele mele"?

Dacă îți pare rău cu adevărat de viețile care s-au irosit până acum, vestea bună este că poți face ceva să îndrepți lucrurile. Poți face și tu o jertfă pentru Iisus. Dacă El s-a lăsat bătut în cuie pentru tine, lasă-te și tu vaccinat pentru el.

Ne-am rătăcit, dar putem să revenim Acasă. Dacă nu vrei să te vaccinezi pentru tine și nu vrei să te vaccinezi pentru aproapele tău, atunci vaccinează-te pentru El. Dacă crezi cuvântul Lui, vaccinează-te și dacă nu crezi în vaccin și în cuvântul medicului. Chiar dacă te temi de vaccin, vaccinează-te ca jertfa din dragoste pentru El și aproapele tău.

Pătimește și tu puțin pentru El, în semn de recunoștință pentru Patimile Lui pentru tine... 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Corina check icon
  Da, ne urăm sărbători fericite ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Avântul la cumpărături, neștirbit. S-a preluat recent ceva din presa internațională. Cineva remarca faptul că morții au devenit cifre, o grozăvie ale cărei implicații nu le înțelegem încă.
  • Like 1
 • Instrumentalizarea religiei este un lucru absolut mizerabil.
  • Like 2
 • Stimate dl Jurma, eu m-am vaccinat și din credința că vaccinurile au apărut atât de repede ca un răspuns al milei Domnului la rugăciunile înălțate pe tot Pământul pentru oprirea pandemiei. Aș fi putut oare să resping un dar al Domnului pe motiv că nu este așa cum ne-am imaginat, adică fără nici un efort din partea noastră ne vom scula într-o dimineață și vom constata că totul este ca înainte și virusul a dispărut ca și când n-ar fi fost.
  • Like 3
  • @ Stroe Adriana
   Minunata intelepciune! :-)
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult