Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Întrebarea încuietoare pe care o pune la un interviu de angajare antreprenorul Dragoș Anastasiu

Dragoș Anastasiu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Foto: Inquam Photos / George Călin

Mulți dintre noi se tem de întrebarea încuietoare care le poate fi pusă la un interviu de angajare. În general, aceasta e folosită de angajator pentru a vedea cât de potrivit este pentru post candidatul pentru un loc de muncă. Antreprenorul Dragoș Anastasiu a declarat, în timpul emisiunii „În fața ta” de la Digi24, că pune și el o astfel de întrebare, iar aceasta are legătură cu ideea de „conflict”.

Întrebat despre ce întrebare încuietoare pune la un interviu de angajare, Dragoș Anastasiu a răspuns: „Ce conflict ai avut recent în interiorul companiei tale și cum l-ai abordat? Și dau explicația: conflictele în interiorul companiilor și în toată societatea ne costă imens. Costă energie, ne costă bani. Și cred că o abilitate importantă și o atitudine bună în zona de rezolvare a conflictelor economisește foarte mulți bani pentru societate”.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Și de ce ar fi asta o întrebare încuietoare?
    Mai încuietoare mi se pare aia cu "Doi olteni trecură Oltul, înapoi trecu(ră doi). Câți olteni trecură Oltul înainte și-napoi?".
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult