Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Întrebarea zilei: susțineți Capela Mântuirii Inginerului?

Dacă a fost posibil ca matriarha chimiei românești, Elena Ceaușescu, să ajungă doctor inginer al Politehnicii din București și Doctor Honoris Causa al Institutului Politehnic Regal din Londra, și asta fără ajutorul lui Dumnezeu, cum să nu onoreze patriarhul doctor inginer în tămâie (tot chimie) Daniel știința și tehnica românească?

Dacă omul lui Dumnezeu, Marian Munteanu, salvează Primăria, de ce să nu salveze și Înaltpreafericirea Sa ingineria? Până vă gândiți, subsemnatul, pentru că știu răspunsul corect, propun și o urmare concretă a miracolului ortodox de astăzi, devenirea Bossului BOR Doctor Honoris Causa al Universității Politehnice București: în holul mare al rectoratului să se ridice o Capelă a Mântuirii Inginerului, unde, înainte de fiecare examen, de matematici speciale, rezistența materialelor, chimie organică și alte chinuri pentru studenții păcătoși, aceștia să se poată ruga fierbinte și să dea acatiste. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult