Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Iohannis cere retragerea ordonanțelor de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale

Președintele Klaus Iohannis a cerut vineri retragerea proiectelor de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale. Într-o postare pe Facebook șeful statului spune că aceste proiecte sunt „neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație”.

„Proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgenţă”, se arată în postarea de pe contul de Facebook al președintelui Klaus Iohannis.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vasile check icon
  Oare așa se comunică chestiuni importante către guvern? Pe Facebook? Acolo sunt doar vorbe goale, guvernul trebuie informat în scris de președinte și să ceară răspuns asumat de guvern.
  • Like 0
 • Mă bucur că m-am alăturat comunității republica.ro.
  Dr.Dan Marcu
  • Like 0
 • Cand o sa introduca presedintele un o dezbatere publica despre desfiintarea CSAT, organism profund antidemocratic, copilul de suflet al lui Ion Iliescu, creuzetul celor mai antidemocratice masuri si necontrolat de nimeni?
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   CSAT inseamna Consiliul Suprem de Aparare al Tarii. Poti detalia, cand spui ca este un organism profund antidemocratic!?
   • Like 0
 • O miscare inteligenta.
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult