Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Iohannis, huiduit la Iași când a vorbit despre anticipate și „incompetenții” angajați în funcții publice de fosta guvernare

Iohannis huiduit

Foto captura video

Preşedintele Klaus Iohannis a fost huiduit vineri în timpul discursului susținut la Iaşi, cu ocazia festivităţilor dedicate Unirii Principatelor Române.

În momentul în care președintele s-a apropiat de pupitrul de pe scenă, din mulțime s-au auzit câteva huiduieli. 

„Vâd că părerile sunt împărțite”, a spus zâmbind președintele, după ce i-a salutat pe cei prezenți.

Intensitatea huiduielilor a crescut atunci când Klaus Iohannis a vorbit despre alegerile anticipate și despre „incompetenții” angajați în funcții publice, o practică ce ar trebui să dispară, în opinia președintelui, care a făcut astfel o aluzie la fosta guvernare.

Câteva mii de persoane participă vineri la Iași la manifestările organizate cu ocazia Unirii Principatelor. În timpul discursului, președintele a fost huiduit și aplaudat de mai multe ori.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mai sunt 364 de zile pana la urmatorul discurs de la Iasi. Pana atunci trebuie sa faca ceva cu autostrada, altfel....atunci sa auzi huiduieli! Tic-tac!
  • Like 0
 • check icon
  De fapt, oamenii au huiduit cînd au auzit de PSD.
  Poate nu toți, dar marea majoritate cred că asta au inteționat.
  Am fost acolo deși nu sunt deloc un fan Iohannis (deși l-am votat în al 2-lea tur).
  • Like 3
  • @
   Corina check icon
   Au huiduit când au auzit că se invocă iar PSD într-un mesaj care trebuia să fie unificator și constructiv. Oamenii așteaptă ca liberalii să facă ceva. Am votat cu Iohannis în ambele tururi și aștept să înțeleagă că invocarea pesediștilor devine iritantă. Lumea nu mai are răbdare.
   • Like 6
  • @
   Felicitări, ”curajosule” !! ”Nu sunt DELOC un fan Iohannis DAR l-am votat” ! De fapt, cam asta promovează Republica. Ca să ne ”combată”, Republica ar trebui să nu mai permită (prin softul aplicației) decât postări de la persoane care se manifesță ”fără glugă” !
   • Like 0
  • @ Corina
   O să facă ceva dacă năpârcile psd-iste vor fi anihilate, prin vot,. În trei luni, cu sabotorii psd, pro -românia, alde și târfele de la udmr, cu disputele dintre barna, pnl, usr nu se pot realiza lucruri mărețe. Cu lacomii ce se luptă pentru menținerea pensiilor nemeritate, în detrimentul pensionarilor "ordinari" ce i-au întreținut când au lucrat si-i întrețin în continuare nu vom progresa. Asta refuză acest "popor" să priceapă. Or să-i readucă pe psd-isti și vom demonstra, cum am demonstrat în toată așa zisa istorie, că suntem un neam pe care nu te poți baza. "Bravos națiune, halal să-ți fie".
   • Like 6
  • @ Zugravu Mircea
   Corina check icon
   E importantă schimbarea raportului de forțe prin noi alegeri, dar sunt lucruri care se pot face până atunci, Să se facă, să nu se amâne. Miniștrii mai buni să fie numiți acum. Lumea vede ce blochează PSD sau alții și ce e posibil, totuși. PSD nu revine. Nu-l mai lăsăm.
   • Like 2
  • @
   Delia MC Delia MC check icon
   Au fost zgomote, un fel de huiduit surd încă de la început iar la un moment dat s-au intețit. Erau deja pregătiți, făceau încălzirea. Când Iohannis a pomenit de incompetenți angajați în funcții publice de fostul regim și alegeri anticipate a crescut brusc în intensitate. Ăsta denotă că erau de-ai psd, aduși, tocmiți, oameni păcăliți ( iar, ce surpriză) de antene.
   Păi dacă nu se ducea nu era bine, dacă s-a dus iar nu-i bine. Cum o dai nu-i bine!
   • Like 2
  • @ Corina
   Așa să fie să nu mai lăsam hoarda de prădători, dar, sunt foarte curios, câți gândesc așa? Ca să "se facă ceva" e nevoie de forță, pe care, în "democrație" o ai având majoritate stabilă. Ceea ce nu există în prezent. Ea "baleiază" în funcție de interesele unora sau a altora. Să nu ne facem că nu vedem. Primează interesele materiale ale diferitelor "bresle" care au devenit rapace, obraznice, sfidătoare. Cum le civilizezi? Nu cred că democratic! Din păcate românul, poate omul în general, nu ascultă decât de bâtă. Nu vedeți, după nenumărați ani in care psd împreună cu diverse găști au distrus și prădat românia vin acum cu obrăznicie nemăsurată să acuze noua guvernare ca nu a făcut nimic, in trei luni???, cu ei opunandu-se și denigrând, "pentrucă pot", tot ce se încearcă. Și cu ăștia sa te porți democratic??? Cu urmașii celor care nu știu decât de dictatură? Iar leprele hoațe, puturoase și pomanagii nu știu decât să huiduie. Nu vor să priceapă nimic, doar să huiduie pentrucă așa " li s-a trasat de la partid".
   • Like 2
  • @ Zugravu Mircea
   Dan check icon
   FELICITARII ,,Domnule Zugravu Mircea ,ptr ,randurile intelepte ,Cine are Cap Limpede gandeste normal ,
   • Like 0
 • Normal că a fost huiduit, omul a venit să prezinte o vrăjeală politică iar acolo oamenii așteaptă o autostradă care să-i scoată din izolare economică și sărăcie.
  • Like 2
 • Iohanis nu vrea să renunțe sub nici un chip la modul comunist de celebrare a unirii, a ținut cu emfază să joace tontoroiul politicianist pe ideea de unitate a poporului român neputând renunța la războiul declarat împotriva adversarilor politici. Orban a sărit în apărarea marelui șef întărind dezmățul, lipsa de ritm și țopăind tontoroiul politicianist. La Focșani, acești corifei ai (dez)unificării României moderne au reușit să „tragă”, fiecare pe limba lui, câte ... un tontoroi al unirii.
  Eminescu este mai actual decât oricând:
  „Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
  I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
  Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
  Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
  Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
  Îndrăznesc ca să rostească pân' şi numele tău... ţară!”.
  • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   Dan check icon
   NU ,vreau sa jignesc pe nimeni,dar parca pe ,,acolo ,Iasi-Botosani -Vaslui ,,parca s-a rasturnat Carul cu Prosti,,Iar cand ,spun asta ,ma uitam pe harta ,,repartizarii procentajului , de sondaj opinie ,psd-pnl-usr etc ,Ori acolo a fost si continua sa fie acea zona ,NUMAI ROOOOSUUUU,,, Oare de ce ? Ptr ca cei care au un gram de inteligenta ,au plecat (culmea ) In Germania la lucru !! Si le place al dracului !! Le place ,apoi sa se intoarca acasa cu o masina de fabrc.germana ,,si sa-si aduca acasa .diferite scule numai de fabricatie germana ,,bosch , sthil ,, etc Dar pe Domnul Presedinte de etnie germana il huiduie !! Cat de ipocriti si redusi in gandire pot fi acei indivizi ? Explicatia ar fi ca ,,au mai ramas pe acolo ,numai prostii ,! Poate astfel se explica si slaba dezvoltare economica a zonei !! Iar daca treci Carpatii ,inspre Ardeal ,, lucrurile se schimba total !! Oare de ce ?Acest aspect, este valabil de sute de ani ! Aceste ,situatii ar trebui sa ne dea serios de gandit ,,si nu de injurat ..
   • Like 5
  • @ Dan
   ”Dar pe Domnul Presedinte ......” Ce legătură are ? Pe Presedinte l-au huiduit pentru că nu a făcut nimic bun pentru țară până acum, dimpotrivă ; sculele germane ? n-au legătură cu prestația Presedintelui ! Presedintele a muncit din plin la dezbinarea din țară, sub stindardul PNL ! Trist !
   • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Te-ai dorit gânditor profund dar ai dat cu bata-n baltă.
   • Like 2
  • @ Ion Filip
   "Gândire" clara de psd-isti, de profitor. Tu ce-ai făcut, pentru societate, în toată întrega ta viață?
   • Like 1
  • @ Ion Filip
   Dan check icon
   Domnul Presedinte ,,a facut pentru tara ,doar atat ,cat a i-a permis psd-istii prin politica lor, ! Asta este valabil pana ,acum ,Dar vom trai si vom ,vedea ,ptr ca,deja ,,lucrurile se misca intr-o directie buna,Cat despre ,,Sculele germane,,, era vorba de , mentalitatea germana , care este diferita de cea ,a romanilor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Concluzie ,;
   -- Daca acea OU 13 , isi urma cursul si ciordache ,era celebrul ministru al Justitiei , si drac nea presedinte !!!! Indrazniti sa va imaginati cam , ce fel de tara ,ar fi fost Romania ?? Multumesc Domnului ,ca;;NU a fost ,asa !! Ptr,ca ;;Domnul Johanis ,,a stiut sa intervina ,la moment,!
   • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult