Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Gabriel Oprea a anunțat pe Facebook că demisionează din Senat. „Nu mă ascund în spatele niciunei imunități”

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Gabriel Oprea să își dea demisia din funcția de senator, declarând că votul din Senat pe cererea de încuviinţare a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea „este revoltător”. 

UPDATE Gabriel Oprea a anunțat pe Facebook că demisionează din Senat. 

„Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare”, a scris Oprea pe Facebook.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Şeful statului nu este convins că se poate relua votul din Senat şi consideră că soluţia ar fi demisia lui Oprea.

„Situația la care s-a ajuns acum în speța senatorului Oprea este o situație care nu poate fi ușor detensionată. Nu sunt convins că există posibilitatea procedurală să se reia votul în Senat, dar există posibilitatea pentru persoana vizată să demisioneze. Am fost impresionat câtă lume a ieșit să protesteze”, a spus președintele Iohannis.

„Oamenii nu își mai doresc corupți în Parlament, nu își mai doresc penali în Parlament. Sunt prea mulți oameni care au probleme în Parlament”, a continuat președintele Klaus Iohannis.

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a cerut reluarea votului din Senat în cazul solicitării DNA de încuviințare a urmăririi sale penale pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. 

Aproximativ 2.500 de persoane, potrivit unei estimări a Digi24, au protestat joi seara în fața Palatului Parlamentului, la intrarea dinspre Senat, ca urmare a respingerii, la începutul săptămânii, de către senatori a cererii DNA de urmărire penală în cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. Un nou protest a fost anunțat în București pentru vineri, la Piața Universității.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Valentin check icon
  Drăguţ! Ar fi interesant de vizualizat ce face politicul în acest timp. Nu foarte greu de aflat: politicul are multă treabă. E în tipografii, aşteptând să iasă bannerele. Este probabil în firmele de publicitate, lucrând cot la cot cu graficienii. Cineva din industria advertisingului mi-a spus să observ un cod al culorilor pe aceste afişe. De exemplu albastrul e culoarea încrederii, a prestanţei. Roşul e o culoare vie şi e tradiţional culoarea socialismului. Combinaţia albastru deschis-galben sugerează speranţă. Verdele sugerează calmul şi vegetaţia, deci e culoarea ecologismului. Sunt lucruri foarte interesante dacă ai obieciul să observi.
  • Like 0
 • Aștept demisia...
  • Like 1
 • Valentin check icon
  Deci problema s-a rezolvat până la urmă...
  • Like 0
 • IM check icon
  Domnul președinte Iohannis a fost impresionat de numărul mare de oameni care au ieșit in strada ca sa protesteze împotriva parlamentarilor care nu vor sa lase justiția sa judece o speță si sa stabilească cine e vinovat si pentru ce. Dl. Președinte stie, cred, ca numărul celor care nu sunt de acord cu modul in care înțeleg parlamentarii majoritari să-i reprezinte este mult mai mare. Nu toți pot ieși in strada din diverse motive. Chiar daca ar fi fost mai putini oameni in strada, protestul lor ar trebui sa impresioneze la fel. Sunt destui cei care se simt trădați de acțiunile si voturile din arlament. Aud ca unul dintre cei 73 de senatori care au votat "nu" in cazul Oprea a facut-o ca sa demonstreze tuturor ( si sieși) ca e nerăzbunător, ca, adică, nu se răzbuna pe Oprea care i-a făcut mult rău lasandu-i familia pe drumuri. E vorba de senatorul Agrigoroaiei. Deci acest domn nu înțelege ca e in senat ca sa reprezinte interesele si voința oamenilor, el se reprezintă pe sine. Un gest creștinesc laudabil doar atunci când ești numai tu in cauza, un gest inadmisibil atunci când ii reprezinți pe alti atâția oameni. Confuzie, ignoranta, lipsa de conștiința civica, interese personale - acestea ii conduc pe parlamentarii majoritari. Sunt putini cei care chiar înțeleg corect de ce sunt acolo. Protestele in strada sunt foarte bune dar nu stiu daca sunt suficiente pentru a-i aduce pe acești oameni cu picioarele pe pământ. Poate ar fi necesar ca intr-o legislatura electoratul sa aibă si alte mijloace democratice de protest pe care sale si folosească ori de cate ori se comit abuzuri.
  • Like 1
 • check icon
  Mare om, mare caracter... Interes național la maximum. Bravo, Găbiță, ai priceput mesajul Șefului, dă-te bătut că ne e bine și nouă, și ție îți va fi.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Oo, dom' general, da' ce curaj brusc v-a apucat, felicitari! Dar de unde schimbarea asta brusca, s-a intamplat ceva?
  • Like 0
 • Anon check icon
  Si inainte sa iasa lumea in strada nu era la fel de revoltator, dom' presedinte? Ce politician abil sunteti...
  • Like 0
 • Presedintele nu i-a cerut lui Oprea sa isi dea demisia ci a prezentat o posibilitate de rezolvare, posibilitate pe care orice om din tara asta o cunoaste.Nu este constructiv sa fortam niste sensuri dorite de noi in dreptul unor exprimari atat de generale si banale ce ii apartin lui Iohanis.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult