Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Jill Biden vine în România

Jill Biden

Foto: Susan Walsh / AP - The Associated Press / Profimedia

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, are programate vizite în România şi Slovacia, în cursul acestei săptămâni, pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de familiile ucrainene strămutate, în urma invaziei Rusiei, transmit CNN și Reuters. Totodată, Jill Biden se va întâlni cu militari americani staţionaţi străinătate, precum şi cu oficiali guvernamentali din România și Slovacia.

UPDATE: Jill Biden se va întâlni în cadrul vizitei din România cu Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, au declarat pentru G4Media surse politice.

Jill Biden va vizita, vineri, 6 mai, baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Sâmbătă, 7 mai, prima doamnă a SUA se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur, potrivit informațiilor trasmise de Ambasada SUA.

Ulterior, Jill Biden va pleca la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Jill Biden urmează să ajungă în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru o întrevedere cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile ucrainene care au căutat refugiu în timpul acestei crize. Înainte de a se întoarce în Statele Unite, prima doamnă a SUA se va întâlni luni, 9 mai, cu membrii Guvernului Slovaciei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult