Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Juncker către Farage, azi, în Parlamentul European: „Ce cauți aici?!” VIDEO

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus marți, în fața Parlamentului European, că UE trebuie să respecte democrația britanică și opinia exprimată de cetățeni. 

Afirmația a fost primită cu aplauze de europarlamentarii UKIP, ceea ce l-a făcut pe Juncker să exclame. „Asta este ultima oară când mai aplaudați aici. Și, într-o anumită măsură, sunt foarte surprins că sunteți aici. Ați luptat pentru ieșire. Poporul britanic a votat pentru ieșire. De ce mai sunteți aici?”

Printre cei prezenți în Parlamentul European se afla și liderul UKIP, Nigel Farage.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, președintele francez, François Hollande, și premierul Italiei, Matteo Renzi, au căzut de acord să nu existe nicio negociere, formală și informală, cu Marea Britanie înainte ca aceasta să declanșeze articolul 50 din Tratatul de la Lisabona pentru începerea procedurilor de desprindere de UE. Hollande, scrie The Guardian, a îndemnat Marea Britanie să nu piardă timpul și să declanșeze cât mai repede procesul, spunând că nimic nu este mai rău decât o stare de incertitudine.

Premierul britanic, David Cameron, spune însă că nu va declanșa articolul 50 în această etapă. „Este decizia noastră suverană și doar Marea Britanie este cea care poate să o ia”, a spus el. 

Eurodeputat scoțian, în plen: „Don't let Scotland down!”

Alyn Smith, europarlamentar care reprezintă Scoţia, a susţinut, în plenul Parlamentului European un discurs foarte puternic, în urma căruia colegii săi s-au ridicat în picioare şi l-au aplaudat. Mai puțin Nigel Farage și eurodeputații britanici pro-Brexit.

„Reprezint Scoţia şi, aşa cum sunt mândru să fiu scoţian, sunt mândru să fiu european. Vreau ca ţara mea să fie internaţională, cooperativă, ecologică, corectă, europeană. Iar locuitorii Scoţiei, la fel ca cei din Irlanda de Nord şi cei din Londra şi mulţi alţi oameni din Ţara Galiilor şi Anglia au votat să rămână în familia noastră de naţiuni.

Dragi colegi, sunt multe lucruri care trebuie negociate şi avem nevoie de două capuri şi o singură inimă, dar vă rog ţineţi cont de asta: Scoţia nu v-a dezamăgit, vă rog, vă implor, nu dezamăgiţi Scoţia”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult