Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Juncker: „Mai sunt divergenţe în ceea ce priveşte statul de drept, dar acest lucru nu priveşte preşedinţia Consiliului UE”. Dăncilă: „În România statul de drept este respectat”

Viorica Dancila - Jean Claude Juncker - gov.ro

(Foto gov.ro)

Guvernul român este pregătit pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, a spus miercuri la Bruxelles președintele Jean Claude Juncker, care a adăugat că problemele privind statul de drept în România nu au legătură cu preşedinţia UE, ci cu relaţia bilaterală. 

”România are în faţă atribuţii extraodinar de dificile, trebuie să cădem de acord pe calea spre summit-ul de la Sibiu supra liniilor de bază ale viitorului acord financiar, al cadrului financiar multianual. Avem încă 257 de propuneri legislative care sunt pe masă. Preşedinţia austriacă va finaliza mai multe dosare, dar o să rămână mult de lucru preşedinţiei române într-o perioadă foarte scurtă, pentru că Parlamentul European va finaliza activităţile în aprilie. Am văzut astăzi cât de bine sunt pregătiţi miniştrii în domeniile lor şi sunt convins că România va reuşi să finalizeze un număr mare de proiecte care sunt pe masa Parlamentului şi a Consiliului. Cred că se întâlnesc în foarte multe puncte programele CE cu ale Guvernului României. Mai sunt divergenţe în ceea ce priveşte statul de drept, am discutat despre acest lucru, dar acest lucru nu priveşte preşedinţia Consiliului UE, ci ţine de relaţia bilaterală cu Comisia Europeană”, a afirmat Juncker, în conferinţa de presă comună cu premierul Dăncilă, scrie News.ro.

”Sunt convins că până la finalul mandatului actualei Comisii vom primi România în spaţiul Schengen, dar mai sunt eforturi de făcut”, a mai declarat preşedintele Comisiei Europene.

Răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că în România statul de drept este respectat.

”În România statul de drept este respectat şi se fac toate eforturile pentru ca justiţia să fie independentă”, a afirmat Dăncilă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cu justitia in moarte clinica si madam "PROSTIE", afirma ca statul de drept functioneaza in Romanica noastra.
  Ce vremuri demagogice traiam.Sa minti cu atata nerusinare si zambetul pe buze...
  Incompetenta,hotia si minciuna conduc tara spre dezastru.
  Toata sleata, din jurul infractorului "Dracnea", au aceste calitati.
  • Like 0
 • Asa madam, cearta-te ca la piata. Frumos iti sade.
  • Like 0


Îți recomandăm

Banca Transilvania-logo

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Citește mai mult

Café Istanbul

Boabe de cafea Arabica Mocha din Yemen se adaugă boabelor din India și Indonezia și te poartă cu simțurile într-un bazar oriental din alte vremuri. Amestecul exotic, intens, cu ale sale note condimentate, ce amintesc de piperul negru, te invită într-o călătorie prin istorie al cărui punct terminus este veacul în care Istanbulul, numit pe atunci Constantinopole, era cel mai bogat și mai populat oraș din lume și forfotea de viață și de tentații.

Citește mai mult