Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Președintele Klaus Iohannis, după consultările de la Cotroceni: Am decis să-l desemnez candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș

Klaus Iohannis - consultari

Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni seara, că a decis să desemneze ca propunere pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș.

„Formațiunile au venit cu diferite abordări și propuneri. Eu am reținut o propunere: Am decis să desemnez pentru pozitia de candidat la funcția de premier pe Dacian Cioloș”, a spus Klaus Iohannis.

„În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni ce trebuie rezolvate, indiferent cine guvernează”, a spus Klaus Iohannis și a amintit situația pandemică, creșterea prețurilor la energie și măsuri pentru ca celelalte prețuri din economie să nu crească „la nivel insuportabil pentru populație”.

Șeful statului a vorbit și despre importanța atragerii banilor din PNRR. 

Reacții, după anunțul președintelui Iohannis. Ionuț Moșteanu: Trebuie să recuperăm ce s-a pierdut

„E păcat, trebuie să recuperăm ce s-a pierdut”, a spus deputatul USR Ionuț Moșteanu, care a anunțat că negocierile dintre PNL și USR vor începe „din această seară”.

Lucian Romașcanu, PSD: „Nu cred că e o propunere serioasă, nu cred că e făcută cu sensul de a coagula o majoritate. Cred că dl Cioloș e singurul care îl ia în serios pe dl Iohannis.”

Aflați și

Partidele parlamentare au mers azi la Palatul Cotroceni cu propunerile pentru soluționarea crizei politice.

Cu câteva minute înainte de începerea consultărilor cu delegația liberală, camerele reporterilor au surprins o discuție relaxată între membrii delegației, între care Florin Cîțu și Dan Vîlceanu, pe tema culorii cravatelor pe care le purtau.

„Nu avem o majoritate în parlament, așa că nu am mers cu o propunere de premier”, a spus Cîțu, după ieșirea de la consultările cu președintele Iohannis. PNL își asumă guvernarea și vom încerca să facem o majoritate. Când vom avea majoritatea, vom avansa și numele de premier. Bineînțeles că vom negocia. Toate opțiunile sunt pe masă, a declarat Cîțu, fără să spună cu cine va negocia PNL pentru a avea o majoritate în Parlament.

PSD a mers la Cotroceni fără o propunere de premier, strategia partidului fiind ca, în primăvară, în acord cu toate forțele politice, să fie declanșate alegerile anticipate.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat că USR e pregătit să își asume responsabilitatea guvernării, iar pentru asta partidul a mers la Cotroceni cu „propuneri foarte concrete” de reformă și noi restricții pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Delegația USR l-a propus pentru funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș.

UDMR a mers luni la consultările de la Cotroceni cu o soluție în două etape: un guvern cu premier de la UDMR, timp de 6 luni, iar din aprilie anul viitor să se refacă o coaliție PNL - USR - UDMR.

AUR a cerut un „guvern de specialiști”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "...Lucian Romașcanu, PSD: „Nu cred că e o propunere serioasă, nu cred că e făcută cu sensul de a coagula o majoritate. Cred că dl Cioloș e singurul care îl ia în serios pe dl Iohannis.”"-zise acest INTELIGENT,care a convietuit sub plapuma NIMICULUI.
    • Like 0
  • Cred ca robotul Alexa ar face o treaba mult mai buna la Cotroceni. O propunere care va zbura direct la cos. Adevarul este ca dupa cate s-au spus , singurele solutii sunt PNL + PSD sau alegerile anticipate. Sau poate se intampla ceva tragic cu echipa castigatoare.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult