Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Klaus Iohannis anunță astăzi că va face mâine o declarație despre criza guvernamentală de ieri

Klaus Iohannis - la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu ambasadorii români, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației. În timpul discursului, șeful statului a făcut referire la criza declanșată ieri prin plecarea ALDE de la guvernare și a spus că va susține o declarație publică pe această temă mâine.

„Dragii mei, nu putem să facem abstracție de politica internă a României. Despre actuala criză guvernamentală, despre remaniere, despre calea de ieșire din criză, voi face o declarație publică mâine. Dar dumneavoastră vă veți întoarce la post și o să fiți întrebați ce se întâmplă în România, cum se va soluționa criza, cum vor decurge alegerile. Iar dumneavoastră să răspundeți așa: România are o democrație solidă. România are o democrație consolidată, prin referendumul care s-a ținut pe 26 mai a.c. și care a adus un răspuns foarte clar al românilor pentru democrație, pentru o cale pro-europeană, pentru o abordare solidă transatlantică, pentru un stat de drept, pentru o justiție dreaptă, pentru consolidarea și continuarea luptei împotriva corupției. Dumneavoastră să răspundeți așa: România va rămâne o democrație și un partener credibil și stabil în orice condiții!”, le-a transmis Iohannis, potrivit Digi24, diplomaților români.

Conducerea ALDE a votat ieri pentru intrarea în Opoziție a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, iar trei dintre cei patru miniștri ai partidului urmează să își depună astăzi demisiile.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu înțeleg de ce le cere ambasadorilor să mintă acasă cum că România ar fi o democrație solidă. Serios, chiar folosește referendumul ca exemplu în condițiile în care guvernul continuă să dea OUG pe justiție.
  • Like 0
 • Corina check icon
  Îmi place de Iohannis aici, îl înțeleg. Așteaptă să se simtă confortabil cu circumstanțele. Vrea să capete perspectivă, să mai afle lucruri azi încă neștiute, să se sfătuiască. În fond, adversarii de-abia așteaptă să-i răstoarne supozițiile. So: Take your time, don't bother about mischievous people!
  • Like 0
 • Numai prostii se grabesc.
  • Like 0
 • Nota 10 (şi felicitări) pentru titlu! Se încadrează perfect în spiritul Iohannis. :)) Nici nu mai trebuie să citeşti articolul!
  • Like 2
 • Pas cu pas, încet-încet... ce mai contează o zi de așteptare?! sper să folosească argumente serioase, inclusiv pentru diluția sistemului polițienesc și de justiție, pentru transformarea instituțiilor statului în găști periculoase pentru țară, pentru stat, pentru cetățeni... și eu voi avea posibilitatea să-i acord votul în cea de a doua zi de după alegeri...
  • Like 1
 • Gecaba Gecaba check icon
  Sa spui astăzi ca vei vorbi mâine, cât de profund!
  • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult