Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Klaus Iohannis anunță astăzi că va face mâine o declarație despre criza guvernamentală de ieri

Klaus Iohannis - la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu ambasadorii români, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației. În timpul discursului, șeful statului a făcut referire la criza declanșată ieri prin plecarea ALDE de la guvernare și a spus că va susține o declarație publică pe această temă mâine.

„Dragii mei, nu putem să facem abstracție de politica internă a României. Despre actuala criză guvernamentală, despre remaniere, despre calea de ieșire din criză, voi face o declarație publică mâine. Dar dumneavoastră vă veți întoarce la post și o să fiți întrebați ce se întâmplă în România, cum se va soluționa criza, cum vor decurge alegerile. Iar dumneavoastră să răspundeți așa: România are o democrație solidă. România are o democrație consolidată, prin referendumul care s-a ținut pe 26 mai a.c. și care a adus un răspuns foarte clar al românilor pentru democrație, pentru o cale pro-europeană, pentru o abordare solidă transatlantică, pentru un stat de drept, pentru o justiție dreaptă, pentru consolidarea și continuarea luptei împotriva corupției. Dumneavoastră să răspundeți așa: România va rămâne o democrație și un partener credibil și stabil în orice condiții!”, le-a transmis Iohannis, potrivit Digi24, diplomaților români.

Conducerea ALDE a votat ieri pentru intrarea în Opoziție a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, iar trei dintre cei patru miniștri ai partidului urmează să își depună astăzi demisiile.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu înțeleg de ce le cere ambasadorilor să mintă acasă cum că România ar fi o democrație solidă. Serios, chiar folosește referendumul ca exemplu în condițiile în care guvernul continuă să dea OUG pe justiție.
  • Like 0
 • Corina check icon
  Îmi place de Iohannis aici, îl înțeleg. Așteaptă să se simtă confortabil cu circumstanțele. Vrea să capete perspectivă, să mai afle lucruri azi încă neștiute, să se sfătuiască. În fond, adversarii de-abia așteaptă să-i răstoarne supozițiile. So: Take your time, don't bother about mischievous people!
  • Like 0
 • Numai prostii se grabesc.
  • Like 0
 • Nota 10 (şi felicitări) pentru titlu! Se încadrează perfect în spiritul Iohannis. :)) Nici nu mai trebuie să citeşti articolul!
  • Like 2
 • Pas cu pas, încet-încet... ce mai contează o zi de așteptare?! sper să folosească argumente serioase, inclusiv pentru diluția sistemului polițienesc și de justiție, pentru transformarea instituțiilor statului în găști periculoase pentru țară, pentru stat, pentru cetățeni... și eu voi avea posibilitatea să-i acord votul în cea de a doua zi de după alegeri...
  • Like 1
 • Gecaba Gecaba check icon
  Sa spui astăzi ca vei vorbi mâine, cât de profund!
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult