Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Klaus Iohannis anunță că România a obținut o sumă impresionantă după acordul UE: 79,9 miliarde de euro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți dimineață, la Bruxelles, că România va primi 79,9 de miliarde de euro, în urma acordului de relansarea a UE la care au ajuns liderii europeni. 

Foto: Presidency.ro

„Iată că, după discuții foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene “, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a explicat că banii vor fi folosiți pentru relansarea economică și pentru dezvoltarea infrastructurii României.

„Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansare, pentru revigorare economică. Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică. Iată, deci, că până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos. Încă o dată, este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european, și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”, a declarat Iohannis.

Șefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană au ajuns, după negocieri maraton, la un acord istoric de reconstrucție a UE, după criza provocată de coronavirus.

Acesta constă într-un plan de finanțare de 1.824 de miliarde de euro compus dintr-un fond de redresare de 750 de miliarde de euro și un Cadru Financiar Multianual 2021-2027 de 1.074 de miliarde de euro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • SO Rin SO Rin check icon
    Nimic nou sub soare , la plan se lucrează va fi finalizat ,,oare când " , va curge lapte și miere , Guvernul Meu lucrează.... Pam-pam. Vor urma conferințe de presă remarcabile ! Poate se va mai scrie o carte . Bravos Prezidente....!


    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult