Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Klaus Iohannis, după căderea Guvernului Dăncilă: Rezolvat! Cea mai bună soluție pentru redarea legitimității Parlamentului o reprezintă alegerile anticipate

Klaus Iohannis - la Cotroceni

(foto presidency.ro)

Președintele Klaus Iohannis a convocat, joi, partidele la consultări, prima rundă urmând să aibă loc mâine, de la ora 11.00.

„Rezolvat, azi a câștigat România. Votul românilor din 26 mai de la referendum a fost pe deplin respectat”, și-a început președintele Iohannis declarația de la Cotroceni, după ce moțiunea a trecut și guvernul a fost demis.

„Voi asculta opiniile partidelor. Voi propune o soluție de Executiv cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare eficientă până la urmatoarele alegeri parlamentare, indiferent când vor avea loc acestea. Cea mai bună soluție pentru redarea legitimității Parlamentului o reprezintă evident alegerile anticipate, dar acestea pot fi făcute doar prin consens. La consultări voi constata în ce măsură există acest consens. Voi lua o decizie cu respectarea Constituției, ca să fie asigurată stabilitatea României”, a spus Iohannis. Președintele a precizat că adoptarea moțiunii este „o mare reușită, dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici”. 

„Este esențial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot”, a mai spus președintele Iohannis într-o declarație de presă susținută joi, după căderea guvernului Dăncilă. 

Cititi și

CTP: Ceaușismul a căzut la vot!

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Corina check icon
  Mă tem că nu avem chef să ieșim toată ziua bună ziua la vot. Ar fi o greșeală să-și închipuie că mobilizarea masivă de la europarlamentare plus referendum se poate reedita ușor în câteva luni. Să-și mențină o majoritate parlamentară solidă și să lucreze. În societate au susținere destulă.
  • Like 0
  • @ Corina
   Cum ar putea menține ceva ce NU are ??! O majoritate parlamentara "solida" nu o poate obține decât în urma unui vot "masiv" la alegeri...
   • Like 0
  • @ Mircea Florian
   Corina check icon
   O majoritate solidă se poate crea și menține între grupuri actuale cu agendă si etică politică asemănătoare. Ce a spus Iohannis - discuții despre anticipate doar după prezidentiale - mi se pare înțelept. Că doar n-om rămâne cu Dăncilă până atunci.
   • Like 0
 • Acest "rezolvat!" venit din partea presedintelui mi se pare cel putin indecent.
  Daca tot este hotarat sa isi aroge tot felul de merite - poate ne cadoriseste cu cate un "rezolvat!" de fiecare data cand rasare soarele.
  Sa fiu bine inteles: ma bucur ca am scapat de aceasta pacoste / catastrofa de guvern. Dar:
  - Daca dl. Iohannis a umblat cu sforarii ca sa se intample (ceea ce ar putea oarecum justifica acest "rezolvat!") - atunci nu este ceva cu care sa se mandreasca;
  - Daca nu a facut nimic, atunci nu se justifica acest "rezolvat!" - ce sugereaza o arogare a unor merite
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult