Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Klaus Iohannis respinge miniștrii propuși de PSD. „Această remaniere este un fel de farsă, o răfuială din interiorul PSD”

Președintele Iohannis

Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că a avut cu premierul Viorica Dăncilă o discuție telefonică, în care i-a cerut să vină cu noi propuneri de miniștri. 

Șeful statului a numit remanierea inițiată de PSD „un fel de farsă”, „o răfuială” din interiorul partidului de guvernământ.

Iohannis a anunțat că refuză să ia act de cele trei demisii din Guvern și că respinge propunerile înaintate de PSD, printre care și numirea lui Eugen Nicolicea în funcția deministru al Justiției. 

„Sunt persoane nepotrivite în funcția de ministru și nu accept această remaniere așa cum mi-a fost propusă. Pentru a merge totuși mai departe am avut o discuție cu dna prim ministru și am rugat-o să vină fie cu noi propuneri, fie cu propuneri de miniștri interimari”, a declarat Iohannis. 

Aceasta a adăugat că ar vedea o eventuală încercare de restructurare guvernamentală venită din partea parlamentului drept o încercare de a-l ocoli pe președinte și că, în această siuație, s-ar consulta cu echipa sa în privirea măsurilor juridice ce pot fi luate.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In general aceasta remaniere este oglinda fidela a modului PSD de a guverna. 2Tudorel nu ne-a scapat de puscarie atunci vine Nicolicea , pentru poporul PSD bagam niste injectii cu "tembelizare" la A3 si RTV. sa le explicam de ce este inn interesul lor sa scape infractorii de puscarie.
    Braiieanu vine din scoala de gindire constanteana renumita pentru sirul de escroci magnifici. Tit si scoala sunt precum Zdreanta si rata din cotet : "El se jura ca nu fura dar l-am prins cu scoala in gura " .
    Exact ce-si doreau romanii din diaspora , si-l doreau pe Tit.
    Deci exact dupa sloganul : "Romania merita mai mult" . Merita prosti si ticalosi mai mari ...
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult