Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Klaus Iohannis respinge miniștrii propuși de PSD. „Această remaniere este un fel de farsă, o răfuială din interiorul PSD”

Președintele Iohannis

Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că a avut cu premierul Viorica Dăncilă o discuție telefonică, în care i-a cerut să vină cu noi propuneri de miniștri. 

Șeful statului a numit remanierea inițiată de PSD „un fel de farsă”, „o răfuială” din interiorul partidului de guvernământ.

Iohannis a anunțat că refuză să ia act de cele trei demisii din Guvern și că respinge propunerile înaintate de PSD, printre care și numirea lui Eugen Nicolicea în funcția deministru al Justiției. 

„Sunt persoane nepotrivite în funcția de ministru și nu accept această remaniere așa cum mi-a fost propusă. Pentru a merge totuși mai departe am avut o discuție cu dna prim ministru și am rugat-o să vină fie cu noi propuneri, fie cu propuneri de miniștri interimari”, a declarat Iohannis. 

Aceasta a adăugat că ar vedea o eventuală încercare de restructurare guvernamentală venită din partea parlamentului drept o încercare de a-l ocoli pe președinte și că, în această siuație, s-ar consulta cu echipa sa în privirea măsurilor juridice ce pot fi luate.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In general aceasta remaniere este oglinda fidela a modului PSD de a guverna. 2Tudorel nu ne-a scapat de puscarie atunci vine Nicolicea , pentru poporul PSD bagam niste injectii cu "tembelizare" la A3 si RTV. sa le explicam de ce este inn interesul lor sa scape infractorii de puscarie.
    Braiieanu vine din scoala de gindire constanteana renumita pentru sirul de escroci magnifici. Tit si scoala sunt precum Zdreanta si rata din cotet : "El se jura ca nu fura dar l-am prins cu scoala in gura " .
    Exact ce-si doreau romanii din diaspora , si-l doreau pe Tit.
    Deci exact dupa sloganul : "Romania merita mai mult" . Merita prosti si ticalosi mai mari ...
    • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult