Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Klaus Iohannis vorbește pentru prima dată de anticipate: „PSD trebuie să plece”

Iohannis candidatură

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Klaus Iohannis și-a lansat joi candidatura pentru alegerile prezidențiale, la Romexpo, în fața a peste 3.000 de liberali. „PSD a trădat votul oamenilor niciodată nu s-a văzut asta mai bine. Eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. PSD a promovat incompetența ca politică de stat și mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor în sistemul public”, a declarat șeful statului. 

„Pentru ca tot lanțul de erori grave care s-au produs în cazul cumplitei tragedii de la Caracal să nu se mai repete niciodată, este important să vedem cum am ajuns aici, dar și ce avem de făcut ca să reclădim România normală”, a spus Iohannis la Consiliul Național al PNL.

„M-am luptat alături de voi, liberalii, pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu virusul incompetenței”, a afirmat Iohannis, care a amintiti că, prin mobilizarea cetățenilor și a partidelor de Opoziție, România a reușit să își păstreze parcursul european. 

„Românii vor ca asaltul să înceteze, românii cinstiți care plătesc taxe și impozite așteaptă ca statul să funcționeze pentru ei. Românii vor autostrăzi, vor servicii medicale, vor să fie tratați cu respect atunci când interacționează cu instituțiile publice. Cetățenii au spus clar fără echivoc ce își doresc. Avem obligația să repunem statul în matca sa și să arătăm că instituțiile sunt eficiente. E ceea ce așteaptă românii de la președintele lor și de la PNL”, a adăugat șeful statului.

„Dragi români, vă chem alături de mine să reconstruim România! Vă asigur că votul vostru va fi respectat”, a spus Iohannis. „PSD trebuie să plece”, a adăugat el,precizând că va construi o nouă majoritate parlamentară după alegerile parlamentare, „fie că vor fi la termen sau anticipate”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    E asa de penibil. Nici nu știu cum de l-am votat. Cine a pus acest guvern, tata-mare???? Ce l-a oprit sa nu ii mai pună acolo? Cine nu s-a bătut ptr Kövesi și a destituit-o? Și felul cum a destituit-o!!! Ca un las. Cine nu a sesizat Comisa de la Venetia la timp în ceea ce privește modificările legislative? Cine nu s-a bătut ptr puterile prezidențiale? Cine a tăcut ca mutu când oamenii urlau în strada? Cine a fost marele absent pe scena politică interna? Bine ca a anunțat cu mare tam-tam acum un an ca va candida iar la presedentie. Ca asta era marea noastră problema.
    • Like 1
  • Dorin check icon
    Până se hotărăște Roboțel trece anul și facem Crăciunul cu analfabeții la putere.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult