Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis vorbește pentru prima dată de anticipate: „PSD trebuie să plece”

Iohannis candidatură

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Klaus Iohannis și-a lansat joi candidatura pentru alegerile prezidențiale, la Romexpo, în fața a peste 3.000 de liberali. „PSD a trădat votul oamenilor niciodată nu s-a văzut asta mai bine. Eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. PSD a promovat incompetența ca politică de stat și mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor în sistemul public”, a declarat șeful statului. 

„Pentru ca tot lanțul de erori grave care s-au produs în cazul cumplitei tragedii de la Caracal să nu se mai repete niciodată, este important să vedem cum am ajuns aici, dar și ce avem de făcut ca să reclădim România normală”, a spus Iohannis la Consiliul Național al PNL.

„M-am luptat alături de voi, liberalii, pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu virusul incompetenței”, a afirmat Iohannis, care a amintiti că, prin mobilizarea cetățenilor și a partidelor de Opoziție, România a reușit să își păstreze parcursul european. 

„Românii vor ca asaltul să înceteze, românii cinstiți care plătesc taxe și impozite așteaptă ca statul să funcționeze pentru ei. Românii vor autostrăzi, vor servicii medicale, vor să fie tratați cu respect atunci când interacționează cu instituțiile publice. Cetățenii au spus clar fără echivoc ce își doresc. Avem obligația să repunem statul în matca sa și să arătăm că instituțiile sunt eficiente. E ceea ce așteaptă românii de la președintele lor și de la PNL”, a adăugat șeful statului.

„Dragi români, vă chem alături de mine să reconstruim România! Vă asigur că votul vostru va fi respectat”, a spus Iohannis. „PSD trebuie să plece”, a adăugat el,precizând că va construi o nouă majoritate parlamentară după alegerile parlamentare, „fie că vor fi la termen sau anticipate”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    E asa de penibil. Nici nu știu cum de l-am votat. Cine a pus acest guvern, tata-mare???? Ce l-a oprit sa nu ii mai pună acolo? Cine nu s-a bătut ptr Kövesi și a destituit-o? Și felul cum a destituit-o!!! Ca un las. Cine nu a sesizat Comisa de la Venetia la timp în ceea ce privește modificările legislative? Cine nu s-a bătut ptr puterile prezidențiale? Cine a tăcut ca mutu când oamenii urlau în strada? Cine a fost marele absent pe scena politică interna? Bine ca a anunțat cu mare tam-tam acum un an ca va candida iar la presedentie. Ca asta era marea noastră problema.
    • Like 1
  • Dorin check icon
    Până se hotărăște Roboțel trece anul și facem Crăciunul cu analfabeții la putere.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult