Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Klemm: Ambasada SUA își menţine încrederea în munca procurorului șef al DNA

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat joi, la Parlament, la finalul unei întrevederi pe care a avut-o cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că îşi menţine încrederea în munca Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA, activitatea acesteia fiind analizată de autorităţile judiciare din România, în care are încredere, potrivit News.ro.

Nu este prima oară când oficialul american vorbește despre susținerea pentru șefa DNA. În ianuarie într-un interviu acordat News.ro ambasadorul SUA declara că Statele Unite o „susţin ferm” pe Laura Codruţa Kovesi şi toate instituţiile de luptă împotriva corupţiei din România. „Activitatea lor este vitală pentru viitorul României”, spunea atunci Hans Klemm.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu vede niciun motiv pentru suspendarea din funcţie procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruţa Kovesi. Șeful statului a spus că este mulțumit de activitatea DNA și a Parchetului General.

„Am fost informat despre aceste abordări media, cred că este bine să se verifice. Am luat act de faptul că Ministrul Justiției a solicitat o inspecție pe management la Parchetul General și DNA. Acestea vor clarifica toate aspectele. Eu sunt foarte mulțumit de aceste instituții și de conducerea acestor instituții”, a spus Klaus Iohannis marți într-o declarație de presă după ședința CSAT.

Plenul CSM a decis marți sesizarea Inspecției judiciare după audierea a trei procurori DNA care s-au plâns că le-a fost afectată independența. În cazul a doi dintre aceștia, șefa Direcției anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut revocarea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Klemm lucreaza mana in mana cu psihiatrii! Din cauza declaratiilor lui s-a facut coada la usile " doctorilor de cap " cu realizatorii si invitatii prmanenti de la A3!!( pe banii varanului) Pai,de ex. Dana Grecu a ajuns sa-l faca vinovat pe Iohannis pt.ca niste elevi olimpici nu au avut loc toti la o tabara la mare!!! Si ce privire avea cand debita "sentinta"....
  • Like 0
 • Gravity check icon
  Cum, Statele Unite o "susțin ferm" pe Kovesi?!
  Pai cu raportul ăluia... David Clark, ce facem? Vai, dar nu se poate!
  (pentru eventualele reclamații, propagandiștii dezamăgiți pot suna CIA la numărul 1-800-NO-ANSWER)
  • Like 1


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult