Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Klemm: Ambasada SUA își menţine încrederea în munca procurorului șef al DNA

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat joi, la Parlament, la finalul unei întrevederi pe care a avut-o cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că îşi menţine încrederea în munca Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA, activitatea acesteia fiind analizată de autorităţile judiciare din România, în care are încredere, potrivit News.ro.

Nu este prima oară când oficialul american vorbește despre susținerea pentru șefa DNA. În ianuarie într-un interviu acordat News.ro ambasadorul SUA declara că Statele Unite o „susţin ferm” pe Laura Codruţa Kovesi şi toate instituţiile de luptă împotriva corupţiei din România. „Activitatea lor este vitală pentru viitorul României”, spunea atunci Hans Klemm.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu vede niciun motiv pentru suspendarea din funcţie procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruţa Kovesi. Șeful statului a spus că este mulțumit de activitatea DNA și a Parchetului General.

„Am fost informat despre aceste abordări media, cred că este bine să se verifice. Am luat act de faptul că Ministrul Justiției a solicitat o inspecție pe management la Parchetul General și DNA. Acestea vor clarifica toate aspectele. Eu sunt foarte mulțumit de aceste instituții și de conducerea acestor instituții”, a spus Klaus Iohannis marți într-o declarație de presă după ședința CSAT.

Plenul CSM a decis marți sesizarea Inspecției judiciare după audierea a trei procurori DNA care s-au plâns că le-a fost afectată independența. În cazul a doi dintre aceștia, șefa Direcției anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut revocarea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Klemm lucreaza mana in mana cu psihiatrii! Din cauza declaratiilor lui s-a facut coada la usile " doctorilor de cap " cu realizatorii si invitatii prmanenti de la A3!!( pe banii varanului) Pai,de ex. Dana Grecu a ajuns sa-l faca vinovat pe Iohannis pt.ca niste elevi olimpici nu au avut loc toti la o tabara la mare!!! Si ce privire avea cand debita "sentinta"....
  • Like 0
 • Gravity check icon
  Cum, Statele Unite o "susțin ferm" pe Kovesi?!
  Pai cu raportul ăluia... David Clark, ce facem? Vai, dar nu se poate!
  (pentru eventualele reclamații, propagandiștii dezamăgiți pot suna CIA la numărul 1-800-NO-ANSWER)
  • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult