Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

La Bruxelles, premierul Dăncilă a tăcut competent la întrebările presei, a gafat în grupul socialist și le-a spus eurodeputaților patru minciuni

Viorica Dăncilă la Bruxelles

(Foto captura video)

Premierul Viorica Dăncilă a evitat să răspundă la întrebările adresate insistent de către un jurnalist de la Euronews, după întâlnirea la Bruxelles cu membri ai Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

„Doamnă prim-ministru, ce ați discutat astăzi cu Grupul S&D? Aveți vreo reacție? Doamnă prim-ministru? Doamnă prim-ministru? Veți continua cu referendumul? Putem obține un răspuns scurt, vă rog? Un comentariu legat de referendum? Ce a spus Grupul S&D despre căsătoria dintre homosexuali?”, au fost întrebările adresate de jurnalistul Euronews. Dăncilă a refuzat să dea vreun răspuns.

Social-democrații din Parlamentul European au criticat-o pe Viorica Dăncilă cu privire la organizarea referendumului pentru interzicerea căsătoriilor între persoanele de același sex și au spus că astfel de idei nu aparțin familiei socialiste europene, potrivit unor surse apropiate discuțiilor, citate de Euractiv.com.

„Dăncilă a spus că se bănuiește că protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați”

Aflată în vizită la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu grupuri politice din Parlamentul European, Dăncilă i-a spus șefei Grupului Verzilor că protestatarii din 10 august au fost drogați și că Laura Codruța Kovesi a fost demisă din fruntea DNA de către președintele Klaus Iohannis, scrie G4Media.ro. Amintim că președintele Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Kovesi după ce a fost obligat de Curtea Constituțională.

„Dăncilă a spus că se bănuiește că protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați. Potrivit premierului, doamna Kovesi a fost demisă de președinte. Nu împărtășim această viziune”, a declarat pentru G4Media Franziska Keller, co-președinte al Grupului Verzilor.

Nu e singurul neadevăr rostit de premier la Bruxelles. „Peste 60% din judecători şi procurori au dosare în diferite etape de analiză”, le-a mai spus Dăncilă parlamentarilor europeni, așa cum rezultă dintr-o înregistrare obținută de G4Media. În realitate, în instanță sunt mai puțin de 100 de dosare ale magistaților, adică mai puţin de 2% dintre magistraţi au dosar, după cum reiese dintr-o analiză făcută de Europa FM.

Despre referendum, Dăncilă le-a transmis parlamentarilor europeni că PSD nu va organiza campanie pentru referendumul privind redefinirea familiei. Cu o săptămână înainte anunțase că „PSD sprijină referendumul.”

La toate acestea se adaugă și gafa din timpul discuțiilor cu europarlamentarii din grupul Socialiștilor și Democraților, când Dăncilă a spus „protestanți” în loc de „protestatari”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Se pare că nu există remedii pentru actuala situație. Nici din interior nici de afară. La ora actuală, pe plan internațional, domnește haosul, voit, pentru a se reașeza valorile. In toate forurile, interne și internaționale, s-au pripășit degenerați,incompetenti, analfabeți, slugarnici, ariviști. Sub pretenția democrației, libertății, drepturilor omului se generează degenerarea societății umane. Totul cu un scop al unor dușmani ai civilizației umane. UE este o nulitate, Dacă ar fi o valoare nu ar accepta să discute cu toate gunoaie trimise drept reprezentanti ai unor națiuni retrograde. Cine se aseamănă se adună. Foarte adevărat. Viitorul este sumbru. Orice încercare de protest, de opoziție față de anormalitate este, deliberat, înăbușită, fie violent, fie cu vorbe goale. Romania ar trebui exclusă din uniune, nu ar trebui să se mai pună problema prezidenției uniunii, dacă ar fi ceva serios, dar totul este o imensă cacealma, menită să aiurească națiile. In prezent lumea este condusă de un grup de degerați din toate punctele de vedere.
  • Like 0
 • Din pacate, cu toate vaietele noastre, soarta Romaniei e pecetluita. S-au tras sfori puternice ca Romania sa fie trimisa la plimbare dintre statele civilizate. N-ati vazut cum l-a criticat Dan Nica, un securist de rit vechi, pe Catalin Ivan? Pentru Dan Nica, a spune adevarul despre tara nu e permis, ci despre tara trebuie sa spui numai minciuni, CHIAR DACA TOATA LUMEA STIE CUM E ROMANIA ! Astupam mizeria cu covorul si credem ca asa se traieste in lume! Nu mai uit ce rusine imi era cand era Ceausescu in trasura cu regina Angliei...Mi se parea de un ridicol grotesc! Un taranoi agramat plimbat cu mare pompa, fara sa fi avut nici-un merit asa maret! Ca dovada 'fiarele vechi' care au fost aruncate dupa revolutie, nu???? Minciuna in strainatate ca sa aperi O CLOACA DE SERPI? Asta e la conducerea Romaniei la ora actuala! Iar cei care sufera pentru aceasta tara, si ar vrea sa se ia masuri de curatire si de asanare a racilelor, sunt pusi la zid de serpii care colcaie batandu-si joc de oamenii de calitate pe care tara ii are !!!!!!! Ei sunt in stare sa calce pe oamenii de calitate in mars proletar spre culmi ale neamprostiei invingatoare.
  • Like 1
 • ”Ce a spus Grupul S&D despre căsătoria dintre homosexuali?”, Păi au zis așa: ”de ce nu respectați articolul 9 din Carta Uniunii Europene care spune că homosexualii au dreptul la căsătorie?” Art. 9 din Carta UE spune așa:”Dreptul la căsătorie și dreptul de a întemeia o familie sunt garantate în conformitate cu legile interne
  care reglementează exercitarea acestor drepturi”. Și cam din aceeași categorie sunt și celelalte zise a fi fost spuse de premierul României ( de exemplu ”Peste 60% din judecători şi procurori au dosare în diferite etape de analiză”, le-a mai spus Dăncilă parlamentarilor europeni, așa cum rezultă dintr-o înregistrare obținută de G4Media. În realitate, în instanță sunt mai puțin de 100 de dosare ale magistaților, adică mai puţin de 2% dintre magistraţi au dosar” !!! ). Halal știri obiective și ne tendențioase !
  • Like 1
 • Si ne mai intrebam de ce au europenii parere proasta despre noi . Viorica a demonstrat mai demult ca pe linga proasta este si o nemernica de clasa . Altfel nu ar fi unde este . Oricum vad ca Viorica este sfatuita de Grapini alt monument al neam prostiei romanesti , instalata la Parlamentul European. Cum toate specimenele astea nu erau suficiente , vom asista la o primenire a politicienilor nostri la PE , in urmatoarea echipa : Viorica se intoarce , Sica Chitaristul, Buldogul si ultimul cu voia dumneavoastra palavragiul de anvergura planetara Crin Antonescu fondatorul USL alaturi de Victor Ponta si Don Profesor A3 . O sa fie bine,,,,
  • Like 2
 • Dom'le, e curată calomnie! Cum adică, s-o faceţi pe duoamna veorica nu numa' proastă de dă pân gropchi, da' şi mincinoasă? Păi ca să minţi îţi terebe oareşce minte, şi ea, săraca, n-are deloc!
  • Like 2


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult