Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Astazi despre tenis sau despre CTP? Eu prefer despre CTP si... dragostea lui pentru tenis ca sa nu spun pentru sport in general! De ce dragoste? Pai uitati-va ceasul cel rosu si ochelarii asemeni asortati ! In alta ordine de idei, imi aminteste de mine, care dupa ce am " practicat" vreo 8 ani "economicul" am schimbat macazul la 180 gr (de cealalta parte) catre agrar! Si intr-o varianta si mai extremis dl CTP dupa ce s-a "duelat" pe arena politicului acum se relaxeaza "in natura" comentand cu mare pasiune dar aceeasi profunzime proprie si personala - Tenisul! Va declar astfel dl CTP cel mai bun conductor de tren pentru ca a-ti avut puterea sa schimbati macazul catre alte "cai"! Sa auzim numai de bine!
    • Like 0
    • @ Maria Magda
      PS: Nu stiu cum s-a facut caci am dat peste "comentariile disputa" dintre TB su CTP si incercam sa-mi explic ce l-a "manat" pe TB in a face acele aprecieri caci recunosc ca, citind si eu comentariile sportive ale lui CTP am avut acel sentiment inexplicabil de opozitie, de neacceptare! Si, ca sa fac o conexiune spre intelegere mi-am amintit de un preot care a "dat startul preotiei" pe la 40 de ani si care s-a dovedit daca nu nepregatit, nesuferit! Am inteles in acest fel ideea: universul "bine-primeste" doar bebelusii, universul nu naste copiii mari, copiii trebuie sa intre neobservati, dragalasi pentru a fi "bine-primiti" de ceilalti si sa nu deranjezr sau asa cum spunea o fetita in autobuz:"este fetita-bebelus si cand creste mare creste baietel". Altfel spus dl CTP vine deja cu o "incarcatura", lumea "il cunoaste" si tocmai de aceea nu vrea sa "il nasca", sa il primeasca! Asa ca sa nu ne fie rusine sa redevenim pentru o perioada " bebelusi" sau altfel spus mai relaxati, mai joviali!
      • Like 0
  • Subiectul Simona trebuie sa inceapa nu neaparat cu acest risc pe care sa si-l asume. Simona a riscat de multe ori si a servit semi-asi pe al doilea serviciu. Problema mare, daca e sa compari meciurile ei de acum cu ce juca atunci cand si-a inceput ascensiunea si darama granzii pe rand, e c nu mai are deloc schombari de directie. 80-90% Simona loveste mingea pe mijlocul terenului si ii da adversarei ocazia sa conduca punctul. Permanent este pasata si alergata dintr-un capat in altul, indiferent ca e la serviciu ori la primire. Unde mai sunt lungurile de linie la limita, mingile pe fund ce sa muste din tusa sau diagonalele de mare viteza? Priviti statistica si o sa vedeti ca toate mingile returnate de ea, se concentreaza pe mijloc. Plus ca nu mai incearca sa fie cea care conduce punctul.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult