Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

La Gala Fundației Vodafone România au fost premiate proiecte din domeniul educației, sănătății, serviciilor sociale, dar și acțiunile de voluntariat

Gala Fundației Vodafone

În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.000 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei și serviciilor sociale, investind 23 milioane de euro în proiectele desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

La ediția cu numărul 18 a Galei Fundației Vodafone România au fost oferite patru premii din patru arii în care organizația investește, educație, sănătate, servicii sociale și voluntariat, dar și un premiu special. Anul acesta, Premiul pentru Educație a fost acordat Fundației pentru SMURD, pentru caravana „Fii pregătit!”, care instruiește populația pentru a face față dezastrelor naturale și situațiilor de urgență. 

„O populație pregătită este o populație mai puțin vulnerabilă”, a spus Raed Arafat, președintele Fundației pentru SMURD, atunci când i-a fost acordat 

La Gala Anuală a Fundației Vodafone România a fost prezent și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

Premiul pentru Sănătate a fost oferit Fundației de Ajutor Medical Profilaxis, care prin proiectul „Împreună pentru sănătate”, oferă persoanelor din zonele rurale servicii medicale de specialitate prin intermediul unei soluții de telemedicină. 

Gala Fundației Vodafone

Premiul pentru Voluntariat a fost înmânat Amaliei Nistor și lui Dan Negru, angajați ai Vodafone România, pentru implicarea în activitățile de voluntariat ale Fundației Vodafone România. Iar Premiul pentru Servicii Sociale a fost acordat Asociației „Bună ziua, copii din România”, pentru proiectul „Împreună cu ei, în comunitate”, care reprezintă un model sustenabil și replicabil de integrare socială pentru tineri cu dizabilități.

Gala Fundației Vodafone

Premiul Special a fost înmânat Condelinei Kilikidis, membru al Consiliului Director al Fundației Vodafone România, pentru 18 ani implicare în acțiunile fundației.

În timpul evenimentului a fost anunțată începerea unei campanii de strângere de fonduri pentru renovarea și modernizarea secției de Neonatologie a Spitalului Județean Constanța. Campania este organizată de Asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi, iar Fundația Vodafone România va dubla suma care se va strânge în cadrul acesteia.

Gala Fundației Vodafone

Anunțul a fost făcut de către Ravinder Takkar, Președinte și CEO Vodafone România, care a adăugat că Fundația Vodafone România va oferi și o soluție de telemedicină ce va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului și să transmită informații medicale vitale sau să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate. Prima astfel de soluție de telemedicină a fost implementată cu ajutorul Fundației Vodafone România la Spitalul Marie Curie din București. Fundația a finanțat cu 1,4 milioane de euro construirea noii clădiri de patru etaje a spitalului Marie Curie în care sunt îngrijiți copiii nou-născuți, în cadrul unui proiect inițiat de Asociația Inima Copiilor.

Cei care doresc să susțină modernizarea secției de Neonatologie de la Spitalul Județean Constanța pot să doneze 2 euro prin SMS la numărul 8845. Costurile renovării și modernizării se ridică la 1,3 milioane de euro. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult